image Homework Nota Kecil Tentang Akhirat - Mia Liana

Sunday, 1 April 2018

# Family Matters

Homework Nota Kecil Tentang Akhirat


Sofea dapat homework kena buat nota kecil tentang akhirat. Salin dari buku teks Pendidikan Islam Tahun 3. Dia dah lipat-lipat kertas A4 warna peach. Lepas itu Mia tolong gariskan halus menggunakan pensil dan pembaris panjang. 

Mulalah dia tulis jawi dengan pensel. Bila dah siap, minta Mia tolong hias dan cantikkan. Siap request. Nak colourful. Nak awan. Nak bunga. Nak rumput. Memikir juga maknya ni... Hmmm..

Makanya... inilah yang terhasil dari nukilan jari Mia.





Leganya dah siap. Semua berjaya ditunaikan. Dah lama tak melukis. Bedal je lah dengan magic pen. Esok nak hantar. 


**kisah mak dan anak malam ni....


13 comments:

  1. Hihi..mak berkerjasama dengan anak buat homework..comel je

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada anak macam ni la... malam memang akan tolong dia buat homework...

      Delete
  2. Wahhh kak Mia. Berganding bahu nampaknya mak gan anak hehe

    ReplyDelete
  3. Ini kalau jadikan sebagai stau hobi pun best juga untuk quality time dengan anak-anak.

    ReplyDelete
  4. aloloo comelnyaa. cantik tulisan jawi sofea. plus ada lukis lukis pula tu kat nota. menambah seri hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... cikgu sekarang ni ada je aktiviti nak kasi budak senang ingat dan hafal...

      Delete
  5. assalamualaikum mia...dah jadi cantik akhirnya...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete