image Housekeeping Data Gambar Audio Dan Video Di Handphone - Mia Liana

Thursday, 12 July 2018

# Blog Matters # Entertainment Matters

Housekeeping Data Gambar Audio Dan Video Di Handphone


Rutin setiap 2 atau 3 bulan... Mia akan buat housekeeping data gambar, audio, video di handphone. Dah namanya blogger, sepanjang masa memang akan snap gambar sana sini. Memang banyak gambar kat handphone Mia ni. Sampai beribu... huhuhu...



Satu lagi yang banyak data... kat whatsapp... ada voice, video dan gambar. Belum lagi ada banyak group whatsapp yang kita join, lagi melambaklah kat dalam handphone. Kalau data penuh... boleh lembab handphone ni. Nak buka apa-apa aplikasi makan masa nak loading.

Apa-apa pun.. leganya bila tengok dah makin banyak ruang kosong kat handphone ini selepas dah transfer ke laptop Mia. Settled.

** housekeeping time...

7 comments:

  1. Betul....bila dah full...lemau dan mendak je loadingnya....

    ReplyDelete
  2. macam ain lepas habis satu event terus housekeeping kan..kalau tak rasa semak.hehehe..

    ReplyDelete
  3. ok lagi tu.. kalau phone ejulz sampai merah data. haha

    ReplyDelete
  4. betul , saya pun salam sebulan mesti sekali kena buat pembersihan gambar & data

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  5. Ugh lama tak transfer, dh meletup pc 😔😔

    ReplyDelete
  6. kite pun nak housekeeping hp ni..asyik hang je

    ReplyDelete