image Misi Update Blog 4 Entri Sehari - Mia Liana

Thursday, 4 October 2018

# Blog Matters

Misi Update Blog 4 Entri Sehari




Hmmmm.... siapa yang selalu datang blog ni tentu perasan yang Mia cuba nak kekalkan update blog 4 entri sehari. Dugaan memang kuat sebab kadang ada kalanya tersibuk seketika dengan komitmen yang lebih penting. Makanya misi Mia tak tercapai.

Kadang Mia buat autopost dan kalau sibuk sangat.. Mia buat backdated. Janji ada 4 entri dalam sehari. Mia pelbagaikan jenis entri. Ada entri personal tapi banyak kepada pengkongsian entri santai dan bermesej. 

Lepas itu, kenalah konsisten. Maintain setiap hari supaya dapat trafik pengunjung yang konsisten. Barulah puas kita berblog. Kalau tak ada target, hala tuju.... rasa macam terkapai-kapai ketika update blog.

Terpulang... ada juga yang misi update entri satu minggu 1 entri. Ikut kemampuan masing-masing. 

Yang penting, jangan sampai tak update blog. Selagi blog masih boleh diakses, selagi itu akan tetap ada trafik dari pengunjung.


** sayang blog.... update lah...



11 comments:

  1. Blogger otai macam Kak Mia ni boleh update blog sambil pejam mata je, hihihi...

    Follower #10658

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk.. hihihi.. ala seganlah.. kena curi masa jugak untuk update blog... thanks follow blog ni...

      Delete
  2. Wahh ni betul2 terbaik. Ana hanya mampu 1 hari 1 entri je.

    ReplyDelete
  3. Perghhh 4x sehari..dasatttt...dapat update 2x je dah legaaa hahahaha..
    Tapi nanti cubaa..hehehe

    ReplyDelete
  4. all the best Kak Mia. selagi termampu kita update. memang jangan dibiarkan tanpa update, sayang blog jugak!

    ReplyDelete
  5. Asalam mesti updated ..bonus kiranya entri meletup di udara maya

    ReplyDelete
  6. Gud luck kak Mia.. kita masih kekalkan 1 entri 1 hari lagi hehe. Buat selagi mampu

    ReplyDelete