image Komen Dari Kak Yong Tentang Blogger Aktif - Mia Liana

Saturday, 7 January 2012

# Blogger Aktif

Komen Dari Kak Yong Tentang Blogger Aktif



Kak Yong telah buat entri Review untuk segmen BlogWalking Mialiana.com petang semalam dan hanya pagi ini Mia sempat terjah entri tersebut dan komen.

Jawapan daripada Mia...

Terima kasih di atas komen dan penjelasan daripada Kak Yong. Inisiatif ini telah pun Mia buat. Tetapi siapalah Mia, untuk paksa mereka update blog selalu, buang widget lagu, dan pastikan blog ringan. Kalau terlalu cerewet memilih, nanti orang tak suka. Memang mia sentiasa check blog diorang dan ada juga yang Mia dah tegur.

Mia sebenarnya dah test untuk buka 5 blog menggunakan broadband, walaupun lambat sedikit tapi masih boleh dibuka. Jadi sementara itu, dinasihatkan boleh la buat kerja-kerja lain dahulu...

Jangan risau ya Kak Yong list ini akan direview semula pencarian seterusnya pada minggu terakhir bulan Mei nanti bagi mengemaskini blogger yang aktif sahaja dan membuat penambahbaikan terhadap segala kelemahan yang ada.

Apa-apa pun terima kasih kerana sudi dan berani review tentang ini. Mia terimanya dengan hati terbuka. No heart feeling......

Maklumbalas dari Kak Yong..

"bukan salah Mia kalo depa tak update blog sbb Mia ni pencetus & penganjur yg bagus, at least pastikan tiap blog ade shoutbox.. 

cuma, kdg2 ade org yg mcm tak ambil port utk berubah, walaupun dah tahu join segmen blogger aktif.. pasti ade tujuan kan, supaya kwn blogger yg tak aktif, jd aktif sikit, kan?! 

then perlu lah juga seseorg jd penegur kan.. org tak mau tegur, biar kakyong yg tegur.. tp hanya secara general jer.. siapa yg terasa tu, cepat2 la buat perubahan.. jika tak mau, terpulang.. 

bila jd tukang tegur, org memang x suka.. (risiko bakal dibenci.. nasib badan lah)..

tp tujuan kakyong nak depa masing2 UP kan blog sendiri.. kalo x suka ditegur, sampai bila2 lah ditakuk tu.. (ntah2 takde pun blogger yg join segmen baca n3 ni kot.. kalo ade pun is si dodol d'blogger jer kot..;) )

loading tu memang sedikit slow utk kakyong & mungkin tdk utk org lain.. so komen yg pertama tu, mungkin valid utk kakyong je kot.. (hahaha.. tpaksalah sedar diri)..

anyway thanks for the segmen MIA & kakyong pun bukan suka2 nak komplen bagai.. tp bila dah ade rasa tak puashati.. lebih baik suarakan.. 

hrp Mia tak kecik hati.. ni bukan n3 kondem, ni secara generalnya utk semua kwan blog yg join segmen Mia.. hanya komen pertama ditujukan pada Mia, mungkin boleh dikurangkan buka 2-3 link blog ajer utk next one.. 

terima kasih."

Mia harap ahli Blogger Aktif yang berkenaan dapat mengambil ini sebagai satu teguran yang positif dan tidak mementingkan diri sendiri. Mia juga amat alu-alukan komen dari anda semua jika tidak puas hati dengan ahli-ahli lain dalam Blogger Aktif ini.

19 comments:

  1. sebenar muaz sejutu jugak... dan cakapp dah.. aisshh, dapat review camne kan best.

    tapi pe2 hal pun, mmg kdg BW tu, takde shoutbox pun.. pasang lagu la.. mmg wat komputer jem.. aduissshhh

    ReplyDelete
  2. Eza tetap terjah satu group satu hari. Eza pun pakai broadband je. Kalau tak dapat buka cepat, Eza akan refresh dan refresh. Hee. Itu tak jadi masalah untuk Eza asalkan Eza dapat blogwalking dan dapat kawan baru :). Makaseh kak mia anjurkan segmen ni,.^_^

    ReplyDelete
  3. Kak Mia.. sy tgh exam week nie..
    so xdpt la nk BW ke blog2 tue..
    nnti pas exam sy BW ye,huhu~..

    ReplyDelete
  4. thanks Mia sharekan pada semua :)

    kalo ade yg tak puashati dgn kakyong, sila tinggalkan pesan di blog kakyong .. ;)

    tp hrp 1 jer la.. those yg pasang lagu tu, boleh tak buangkan.. & pastikan kotak komen mesra-pengguna..

    ReplyDelete
  5. mama tunz dah baca komen kak yong tu smlm..mama pun setuju gak dgn kata kak yong tu..tpi x tau lah blog mama ni cepat ke loadingnya..huhu..apa2 pun semua yang baik tu kita kena terima....untuk kebaikan bersama..happy 2012 blogrunning!!

    p/s mia, komen kat sini pun kena word vertification..huhu

    ReplyDelete
  6. tq follow blog saya n saya follow awk balik

    ReplyDelete
  7. izan pun setuju sgt ngan komen kakyong ni. kalau nak jadi blogger aktif kenalah berubah kan.

    macam izan yg guna bband ni, ada juga hari2 yg tak sempat nak terjah blog dlm segmen2 ni. harap maaf ye kawan2 ...

    ReplyDelete
  8. Bukan senang utk aktif sepanjang masa,
    yg tengah study ada exam,yg ada family lagi sibuk,yg tak habis2 kerja lagi teruk,terpulanglah dgn masa masing2.

    ReplyDelete
  9. Nak jadi blogger aktif kena la berubah aktif jugak..tai sikap rajin tu perlu la ade kan ;D

    ReplyDelete
  10. kpah dlm grup 1... kpah mmg tak sempat nak blogwalking.. mana2 yg dtg komen..didahulukan..kemudian terjah pulak ke blog rakan yg shout di shoutbox, kemudian baru blogwalking grup blogger aktif..( yg ni pun kpah pilih2 grup jer...mana yg sempat...)

    ReplyDelete
  11. Pada blogger yang ditegur tu harap dapat terima teguran secara positif untuk kebaikan bersama.

    ReplyDelete
  12. anggap saja Teguran dari kak yong itu adalah teguran yg membina untuk semua..

    ReplyDelete
  13. Terima kasih sudi komen dan bagi pendapat masing-masing. Yang penting kita perlu ambil teguran ini secara positif dan memperbaiki kelemahan kita.

    Mia faham semua orang ada hak dan cara tersendiri.

    p/s: mia memang selama ni bw, off kan speaker laptop...

    ReplyDelete
  14. dari blog kak pah terus corner dtg 'risik2' masalah d sini...

    agagaga

    ReplyDelete
  15. @Belalang hijau Perisik heheheh belalang... buat corner lipat ke.... ni untuk makluman saja..

    ReplyDelete
  16. erm...nice info semua disini...pe pun yg pastinya blog mialiana nie do follow...tu yg penting.......kalau no follow..agak susah bagi pengguna blogspot....

    ReplyDelete