MyCERT Alert - Banker Malware Targeting Malaysian Internet Banking User

Thursday, September 25, 2014

MyCERT Alert - Banker Malware Targeting Malaysian Internet Banking User



Hari kelmarin, MyCERT (Malaysia Computer Emergency Response Team) ada buat kenyataan rasmi berhubung dengan isu ancaman malware online banking system untuk CIMB dan Maybank bagi pengguna smartphone dan komputer.


MyCERT Alert - Banker Malware Targeting Malaysian Internet Banking User


Boleh baca kat SINI untuk penjelasan lebih lanjut dan langkah-langkah keselamatan.

Disarankan agar kita semua berhati-hati jika ingin buat transaksi online buat sementara ini. Risau juga kan... 

baca.. jangan tak baca...

Hadiah bernilai RM 1,495.80.
Nak join, klik SINI.

21 comments:

  1. mmg x berani nak access online banking guna smartphone, takut perkara mcm ni berlaku..

    ReplyDelete
  2. nak baca jugak nie..risau la kan kalau kena malware nie...habislah duit tu kang

    ReplyDelete
  3. Bahaya betul la sekarang ni kan ..macam2 hal

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum... kak mia,

    kena berhati2 internet banking nie... takut kena 'sedut' duit..

    mselim3

    ReplyDelete
  5. sbnarnya kawan yg kerja bt software aps kata malware attack kt user yg x alert psl security tu je. tp sistem ttp secure. hihi jd kalau tk alert tu better jgn guna ler.

    ReplyDelete
  6. Ishhh bhaya ni t silap2 duit kita blh hbs

    ReplyDelete
  7. alamak, seriau lak.. kang nanges tak belagu.. susahnya mengumpul duit, tetiba dah tak de.. MOGA KITA SEMUA DIHINDARI..AMIN

    ReplyDelete
  8. di akhbar the sun pon ada berita ni, front page...

    ReplyDelete
  9. selalu guna hp tuk transfer duit guna maybank2u..seriau la pulak...

    ReplyDelete
  10. bahaya mcm2 sekarang dunia semakin canggih..semakin menjadi pulak kan..risaunyer..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia..bahaya2 ni kena berjaga2...:)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.