image June 2021 - Mia Liana

Wednesday, 30 June 2021

Daebak Ghost Pepper Cheese Now Available at 7-Eleven

6/30/2021 09:47:00 pm 4 Comments
New hot update from 7-Eleven. It’s getting hot in here! If you like all things spicy, you’re going to love the new offering at 7-Eleven Malaysia. Following the overwhelming response of Daebak Ghost Pepper Combo Pack last October, the largest stand-alone convenience store-chain nationwide has just released the long-awaited Daebak Ghost Pepper Cheese edition that is sure to satisfy any customer's cravings for heat.



This fan-favourite gives just the right kick, making a satisfying delicacy suited for the Malaysian taste buds. Priced attractively at only RM5.90 per cup (80g), you can devour it alone or challenge a few hot friends to take up the heat!

So, what are you waiting for? Get ready to experience a cheesy explosion with the new Daebak Ghost Pepper Cheese, now available at 7-Eleven stores in Peninsular Malaysia only while stocks last. For more information on this new Daebak Ghost Pepper Cheese, visit 7-Eleven Malaysia’s official social media pages at 7ElevenMalaysia.



Tuesday, 29 June 2021

AirAsia Group Perkukuh Perkhidmatan Kargo Dengan Integrasi Digital Oleh Freightchain

6/29/2021 03:33:00 pm 0 Comments
Makluman terkini. Syarikat penerbangan di bawah AirAsia Group memperkukuh perkhidmatan kargonya di rantau ini dengan menyediakan ruang kargo dalam penerbangannya di Freightchain, rangkaian digital pertama di dunia untuk kargo udara menggunakan lejar teknologi blok rantai (blockchain).

Perkhidmatan kargo AirAsia dikendalikan oleh syarikat logistiknya, Teleport, pemilik Freightchain yang menyediakan platform ini untuk meningkatkan perkhidmatan kapasiti kargo penerbangan AirAsia dan syarikat penerbangan lain. Melalui Freightchain, AirAsia kini dapat mengintegrasikan penerbangannya dengan syarikat penerbangan lain secara digital, seterusnya mempercepatkan perkhidmatannya melalui rangkaian penerbangan yang tersedia dan meningkatkan permintaan penghantaran kargo ke seluruh Asia Tenggara dan lain-lain.




Rangkaian digital ini juga menawarkan manfaat yang besar kepada pelbagai perniagaan dalam industri kargo seperti pengeksportan, pengimportan dan pengangkutan barang, kerana integrasi secara digital bukan sahaja dapat memudahkan proses dan meningkatkan kecekapan malah menjimatkan kos.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Group, Tan Sri Tony Fernandes berkata, “Kami terus berinovasi dalam perniagaan kargo dan penyenaraian AirAsia di Freightchain memperkukuh lagi matlamat kami untuk menjadi sebuah syarikat kargo digital yang terkemuka di rantau ini, dengan menyediakan perkhidmatan terbaik melalui rangkaian penerbangan komprehensif dengan kos rendah.

“Kebolehan untuk memaksimumkan pendapatan kargo melalui proses integrasi secara digital ini adalah satu inovasi dalam industri kargo. Freightchain menghubungkan syarikat penerbangan dan lapangan terbang yang menawarkan peluang pendapatan dan menyediakan penyelesaian rangkaian tanpa had kepada syarikat penghantaran. Semua penerbangan kami di bawah AirAsia Group kini disenaraikan di Freightchain, dan kami mengalu-alukan syarikat penerbangan lain untuk mendaftar bagi mengembangkan rantaian bekalan kargo secara digital.

“Penggunaan kapasiti penerbangan komersial berjadual sering kali kurang daripada 100% dan kadang-kala hanya sekitar 50%. Freightchain menyediakan peluang besar bagi syarikat penerbangan untuk mengisi ruangan kargo pesawat mereka dengan lebih mudah dan efisien, supaya kapasiti ruangan kargo mereka sentiasa penuh. Kerjasama dengan Freightchain juga membuka peluang kepada kami untuk mengembangkan perkhidmatan penghantaran kargo ke destinasi di luar rangkaian kami.

“Transformasi digital kami kepada lebih daripada sekadar sebuah syarikat penerbangan kini semakin kuat. Dari segi kargo dan logistik, kami telah menubuhkan Teleport yang akan menggunakan ruang kargo bukan sahaja bagi penerbangan AirAsia, tetapi juga bagi syarikat penerbangan lain. Ini memberikan sinergi yang lebih baik bagi perniagaan kami dan membolehkan perkhidmatan penghantaran kargo ke destinasi di luar rangkaian kami, seperti Moscow dan Brussels.”

Freightchain menggabungkan jadual penerbangan kargo udara secara digital melalui carian, tempahan dan pengurusan laluan untuk menghantar kargo ke pelbagai destinasi. Proses tempahan dalam talian juga menjadikannya lebih lancar, pantas, dan mudah kerana para pelanggan tidak perlu melalui proses tradisional yang melibatkan kontrak dan perjanjian manual.

Penggunaan lejar teknologi blok rantai (blockchain) oleh Freightchain juga membolehkan syarikat penerbangan menguruskan tempahan penghantarannya sendiri, daripada melengkapkan butiran penghantaran sehingga menjadualkan semula perkhidmatan. Proses pembayaran dan penyelesaian juga dipermudahkan dan terjamin dengan pelbagai cara termasuk melalui tambah nilai e-wallet, kad kredit dan penangguhan pembayaran. Kini, Freighchain telah pun mendaftar 10 buah syarikat penerbangan termasuk ejen dan syarikat penghantaran mereka, serta semua syarikat penerbangan di bawah AirAsia group yang berpusat di Asean.

Ingin menempah ruang kargo anda dalam talian? Layari https://freightchain.world untuk maklumat lanjut.

Monday, 28 June 2021

7-Eleven Malaysia Provides Avenue for Malaysians to Support Frontliners and B40 Communities

6/28/2021 08:14:00 pm 0 Comments
Another amazing initiative by 7-Eleven Malaysia, the nation’s leading convenience chain store, carries on its goodwill by reaching out to frontliners and B40 communities in line with its Lend A Helping Hand 2021 campaign to support the most impacted and vulnerable communities.



Throughout the month-long campaign, beneficiaries will receive goods consisting of non-perishable food items, groceries, hygiene and protection products, and other household cleaning essentials. To ensure adherence to the standard operating procedures, handovers will take precautions such as minimal interaction between donor and recipients with the collected items dropped off outside the recipient’s facility wherever possible. This week, 7-Eleven Malaysia distributed grocery items donated by its customers to frontline health workers at Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan in Wangsa Maju, police and military personnel at roadblocks along Jalan Ampang, the underprivileged communities at Anjung Singgah Yayasan Kebajikan Negara, and the homeless along Jalan Bukit Bintang, among others.

7-Eleven Malaysia’s General Manager of Marketing, Ronan Lee, said: “In a time of overwhelming uncertainty from the viral pandemic, there is a pressing need for us to come together to do our part to provide relief to the most vulnerable. By partnering with our compassionate customers, 7-Eleven Malaysia is working to provide an avenue for Malaysians to equip and support healthcare and essential workers and the B40 community with groceries items and daily necessities during these trying times.”

“With these efforts and more to come, 7-Eleven Malaysia aims to do our part in safeguarding the well-being, safety and health of all those in need, while ensuring that they are able to carry their duties and continue living life in the new normal as sustainable as possible. Let’s join hands to serve the community as #KitaJagaKita. Together, we are making sure that we are always there for those in need,” Lee added.

Expressing his gratitude, Anjung Singgah Yayasan Kebajikan Negara, Operations Officer, Amir Rudin, said: “We are ever thankful for the contribution from 7-Eleven Malaysia and it means a lot to the residents here. At Anjung Singgah, we provide temporary shelter, food, drinks and serve as an intervention centre to prepare the homeless to survive with the country’s current situation. We always welcome any individuals, corporate companies and anyone interested in helping the homeless people.”

Malaysians have until 4th July 2021 to be a part of the Lend A Helping Hand 2021 campaign by purchasing necessities and supplies from 7-Eleven stores nationwide or bringing the items and placing them into designated collection boxes. Contributions will be channelled by 7-Eleven to the nearest beneficiaries in each area nationwide including government hospitals and medical clinics, other civil service frontliners, charity homes such as those for the elderly and children, students’ dormitories, and more.

For more information on Lend a Helping Hand 2021 campaign, please visit www.7eleven.com.my or follow our official social media pages 7ElevenMalaysia.

Sunday, 27 June 2021

Health Info | Did You Know?

6/27/2021 02:22:00 pm 0 Comments

An egg contains every vitamin, except vitamin C.


Just 2 bananas will provide you with enough energy for an intense 90-min workout.


Apples are more effective in waking you up in the morning than coffee.


3 carrots give you energy to walk 3 miles. The were first grown as medicine, not food.




Saturday, 26 June 2021

Friday, 25 June 2021

Grab “Mark Down Price” Dine Well @ Capri by Fraser Johor Bahru

6/25/2021 07:41:00 am 4 Comments
Wow... Do grab our "Mark Down Price". Dine Well, Live Well.

Fish and Chips:
Promo Price RM28nett (NP: RM43nett)

Nasi Goreng Kampung:
Promo Price RM22nett (NP: RM33nett)

Thai Style Stir-Fried Chicken with Basil: 
Promo Price RM23nett (NP: RM35nett)

Mee Goreng:
Promo Price RM22nett (NP: RM33nett)

Grilled Chicken Chop: Promo Price RM27nett (NP: RM41nett)

Hawaiian Pizza:
Promo Price RM27nett (NP: RM42nett)




They are available daily from 10.00am to 6.00pm for takeaway & delivery.

𝗢𝗿𝗱𝗲𝗿 𝗡𝗼𝘄! Scan the QR Code or call us at:

☎️ Ema: +6010 888 3734
☎️ Kannan: +6016 426 7411
☎️ Shahrul: +6012 247 6635



Get comfortable and leave all the cooking to us!

#JohorBahru #Hotels #Delivery #Takeaway #Caprilicious #Western #Local #Platter #JomMakan #Foodie #CapriByFraserJB #JohorFood


Thursday, 24 June 2021

iQiyi Partners with CITF for iQiyi Bersama Rakyat Malaysia Campaign

6/24/2021 09:38:00 pm 4 Comments
Partnership to help accelerate immunisation efforts led by the COVID-19 Immunisation Task Force (CITF)


iQiyi’s 3,000+ titles of beloved Asian content made free for Malaysians who get vaccinated RM1.5 million worth of free iQiyi VIP subscription vouchers made available for redemption


iQiyi, the Asian entertainment streaming leader, joined forces with the COVID-19 Immunisation Task Force (CITF) to strengthen immunisation efforts in support of the National COVID-19 Immunisation Programme (PICK)’s agenda of reaching herd immunity by end-2021.



Through the “iQiyi Bersama Rakyat Malaysia (iQiyi with Malaysians)” programme, iQiyi will work closely with CITF to disburse RM1.5 million worth of iQiyi VIP subscriptions to Malaysians nationwide who have been vaccinated. By making the 3,000+ titles of beloved Asian content on the iQiyi International platform free to vaccinated Malaysians, the Asian entertainment streaming leader is doing its part in supporting the country’s Covid Immunisation Taskforce (CITF) to drive both the registration and average attendance rate, through advocacy and reward-based initiatives across the nation.


Khairy Jamaluddin, Coordinating Minister of the National Covid-19 Immunisation Programme (NIP), said of the partnership, “A crucial aspect of containing the spread of COVID-19 is cooperation. Public-private partnerships send strong, clear messages that everyone plays a part in preventing the spread of COVID-19 and promoting vaccine awareness. I am looking forward to iQiyi and CITF working together to encourage more people to be vaccinated, while advocating the importance of staying home.”



He also reiterated that the CITF has significantly expanded immunisation efforts by ensuring access to more doses of vaccines which will allow for sufficient supply nationwide. The vaccine rollout will be further supported by the openings of several more mega PPVs that will have greater capacity, providing for the immunisation of up to thousands per day in the coming weeks, with plans to incorporate a drive-thru vaccine programme.


“We know how difficult the past year has been for Malaysians,” said Dinesh Ratnam, iQiyi's Country Manager for Malaysia, Singapore, and Brunei. “We are incredibly honoured to partner with CITF in extending free VIP subscriptions to our service to all Malaysians who have been vaccinated. We would love to keep everyone entertained with our beloved Asian content while they stay safe at home and hope it makes their time during the MCO 3.0 that much easier."


For details and information on offers and how to redeem vouchers, log on to: https://iqiyibersamarakyat.com

Bestnya Pakai Baju Jersi Sublimation Dari JRIG Gear

6/24/2021 11:32:00 am 6 Comments
Berkenan sungguh hati ini untuk pakai baju jersi dari JRIG Gear Sublimation & Packaging Printing. Rasa bestnya. Apa tidaknya sejurus selepas Mia sarungkan baju ini, rasa lembut fabriknya dengan ciri microfiber eyelet. Sangat sesuai untuk segala apa jua aktiviti riadah. Terus rasa puas hati dapat pakai baju jersi ini.



Hmmm... cuba tengok nampak betapa selesanya Mia. Sedikit pun tidak rasa rimas walaupun berpeluh kerana kainnya tidak melekap peluh. Ianya sangat sesuai untuk wanita muslimah seperti Mia ini kerana tidak perlu memakai inner tangan memandangkan labuh tangan melepasi pergelangan tangan. Betul-betul menjaga aurat. Ditambah lagi, jenis kainnya yang tidak jarang tetapi mudah kering apabila dibasuh.


Tidak semestinya baju jersi jenis versatile ini hanya boleh dipakai ketika beriadah atau aktiviti exercise tetapi boleh saja untuk dipakai ke mana-mana. Nampak bergaya dengan pilihan design yang menarik. Boleh pilih nak jenis biasa atau bentuk muslimah.



Nampak, kan? Kualiti cetakan printing yang memang terbaik. Tidak mudah luntur. Warna kekal menyerlah seperti mula-mula ianya dipakai walaupun telah lama diguna.

Oh ya... Mia nak war-warkan terdapat banyak pilihan design yang ditawarkan. Memang boleh rambang kalau nak pilih. Ambil masa juga nak buat keputusan.  Di sini Mia nak highlight beberapa koleksi design yang popular. Jemput tengok ya....



Merdeka Collection


Teratai Couple Collection


Belle Couple Collection


Baju Malaysia


Johor T-Shirt


Ada lagi pelbagai design yang boleh kita pilih, nanti bukalah website JRIG Gear ini. Boleh print baju untuk diri sendiri, couple atau yang nak sedondon seisi keluarga untuk aktiviti family gathering. Nampak eksklusif dan berketrampilan. Orang lain pandang pun boleh tertarik.

Jadinya, boleh hubungi terus contact di bawah untuk buat tempahan baju mengikut citarasa anda. Harganya pun sangat berbaloi. Pendek kata memang puas hati bila pakainya.

Jom buat tempahan sekarang!



JRIG Gear
Sublimation and Packaging Printing


Email : jriggear@gmail.com


Whatsapp atau Call : 011 1097 9736 atau 011 1076 5736



Wednesday, 23 June 2021

Benefits of Hot and Cold Water

6/23/2021 10:07:00 pm 4 Comments
Hot Water

01. Relieves nasal congestion

02. Aids digestion

03. Relieves constipation

04. Relieve stress

05. Improves blood circulation



Cold Water

01. Keeps body from overheating

02. Aids weight loss

03. Improves skin health

04. Boosts energy

05. Boosts immune system function



Emart24 Kedai Serbaneka Korea Lebarkan Sayap Ke Malaysia

6/23/2021 10:49:00 am 2 Comments
Emart24 Kedai Serbaneka Korea Lebarkan Sayap Ke Malaysia dengan memberikan suntikan nafas pengalaman baharu buat pelanggan yang gemarkan membeli di kedai serbaneka. ‘Terkini’, ‘bergaya’ dan ‘artisan’ merupakan antara istilah yang boleh dikaitkan dengan kedai serbaneka Korea yang baru dibuka di Malaysia. Melancarkan kedai “Reserve” pertamanya di Bangsar Selatan, emart24 berazam untik menyuntik nafas baharu kepada stereotaip kedai serbaneka berdinding putih. Dengan konsep gaya hidup, ia menawarkan makanan jalanan Korea yang segar, kopi yang harum, makanan ringan Korea eksklusif daripada labelnya tersendiri, ‘I’m e’ dan ‘No Brand’, serta rangkaian kecantikan K-beauty yang luas.

Sejak diasaskan pada tahun 2014, emart24 telah berkembang pesat kepada lebih 5,500 kedai dalam hanya 7 tahun, sekaligus menempa nama sebagai kedai serbaneka Korea yang berkembang paling pantas. Dipacu gelombang ‘Hallyu’, kedai baru berkenaan merupakan yang pertama antara 300 kedai disasar untuk dibuka di Malaysia dalam tempoh 5 tahun akan datang.



Vuitton Pang, Ketua Pegawai Eksekutif emart24 Malaysia berkata, “Bagi mengiktiraf semangat kecintaan rakyat Malaysia terhadap segala trend dari Korea, bersama dengan pelabur ekuiti swasta kami, Karrin Associates, emart24 Malaysia bertekad menawarkan pengalaman tiada bandingan dalam landskap kedai serbaneka negara. Jenama ini terkenal dengan pendekatan berpaksikan pelanggan, dan amat berpadanan dengan pasaran Malaysia. Kami yakin sekarang masa yang tepat untuk pendekatan yang lebih progresif terhadap kedai serbaneka di negara kita.”

Di Korea, emart24 dikendalikan oleh peruncit terbesar di negara berkenaan, Shinsegae Group, dan merupakan jenama kedai serbaneka pertama di Korea yang memperkenalkan kedai serbaneka tanpa pekerja manusia, yang terus maju ke hadapan dengan penerapan teknologi.

Kumpulan ini terus meneroka peluang untuk menaik taraf perkhidmatannya menerusi pelbagai idea inovatif, seperti kios pembayaran sendiri dan penjejakan pembelian yang bertujuan mempertingkatkan pengalaman pelanggan. “Lebih-lebih lagi pada masa ini, perniagaan dan pengguna lebih cenderung memilih pembayaran tanpa sentuhan. Berbekalkan kemajuan teknologi emart24 di Korea, matlamat jangka panjang kami adalah untuk memperkenalkan inovasi ini secara berperingkat di Malaysia,” jelas Vuitton.

Inovasi turut menjadi faktor pemacu konsep kedai ‘Reserve’ emart24 - menampilkan ruang yang lebih besar, rekaan dalaman yang diperibadikan, serta ciri-ciri keunikan untuk setiap kedai. Semua ini membuka peluang kepada pengenalan idea baharu, baik dari segi penawaran produk mahupun reka bentuk kedai, sekaligus menghasilkan pengalaman yang unik. Meskipun ia menawarkan pilihan lebih luas berbanding Kedai ‘General’, pelanggan dapat menikmati kualiti yang konsisten tidak kira di mana kedai sekalipun. Kedai ‘General’ yang pertama akan mula beroperasi di Hartamas tidak lama lagi dan menampilkan tawaran tersendiri seperti makanan jalanan Korea.

Dari segi keselamatan dan kualiti makanan, emart24 komited memastikan semua bahan yang digunakan untuk makanan segar dan makanan sedia dimakan bersumberkan pembekal-pembekal yang diiktiraf Halal. Selain makanan, pelanggan juga dapat menikmati beraneka pilihan kosmetik, penjagaan diri serta wangian, disediakan menerusi kerjasama strategik dengan OnlyKorea, iaitu pengedar sah produk kecantikan Korea yang bakal menjadi antara kumpulan peruncit kecantikan Korea yang terkemuka di Asia.

Mengulas lanjut, Vuitton menambah bahawa pengembangan emart24 di Malaysia adalah berasaskan slogan, Hello, neighbour! “Kami merupakan kedai serbaneka terbaru yang membawakan pengalaman peruncitan Korea yang mudah lagi mampu dimiliki ke kawasan kejiranan anda. Kami percaya keselesaan dalam kehidupan harian harus sinonim dengan trend masa kini.”

Untuk promosi terkini dan maklumat lanjut, layari www.emart24.com.my atau ikuti laman Facebook emart24 Malaysia di www.facebook.com/emart24.my serta Instagram di www.instagram.com/emart24.my

Tuesday, 22 June 2021

Monday, 21 June 2021

Beli Daun Ketapang Kering

6/21/2021 04:20:00 pm 14 Comments
Tempohari Mia ada cerita kat SINI, yang Mia ada beli makanan ikan laga yang baru beserta vitamin. Tapi rasanya macam tak serasi pula vitamin itu dengan ikan-ikan laga Mia ini. Makanya Mia beli daun ketapang kering kat Shopee.

Mujur ada dijual di Shopee. Mia nak letak dalam balang ikan laga masing-masing. Ada 7 ekor semuanya. Biar sihat, cergas dan ceria hendaknya.

** suka tengok karenah ikan-ikan laga....


Sunday, 20 June 2021

Labu Masak Lemak

6/20/2021 03:03:00 pm 6 Comments
Lauk hari ini, labu masak lemak. Lama betul tak makan. Selera kampung. Mia suka campurkan dengan kacang panjang sedikit bila masak labu ni.

Makan nasi dengan lauk ni, alahai sedapnya. Ditambah pula dengan ikan goreng. Tempting betul.



Tak boleh tahan. Siap bertambah. (^_^)

** rasa manis labunya....

Saturday, 19 June 2021

Health Benefits Of Quitting Sugar

6/19/2021 10:51:00 pm 8 Comments
Better Moods
Studies show that a high-sugar diet  can lead to crankiness, anxiety and depression, due to rapid rises in adrenalin levels.


Reduced Cancer Risk
Sugar consumption has been linked to many forms of cancers, including breast, ovarian prostate and lung.


Weight Loss
Many "low-fat" processed foods contain hidden sugar. When you just eat real foods (even full fat), you may find you actually lose weight.


Clearer Skin
Too much sugar can lead to pimples, wrinkles and conditions like psoriasis.


Stronger Immune System
Sugar weakens your immune system against viruses and infectious disease, by inhibiting the fighting strength of white blood cells.


More Energy
Sugar gives you a quick burst of energy, but blood sugar crashes will leave you more exhausted than ever.



Segmen Blogwalking Dan Pencarian Bloglist

6/19/2021 12:21:00 am 15 Comments
Di tengah malam sebegini, Mia nak join segmen dari blogger Ain. Katanya nak cari 10 blog untuk masuk ke bloglist dia. Mia nak ajak rakan blogger lain untuk join sama. Nak join, sila klik banner di atas ya.


Segmen berlangsung sehingga 24 Jun 2021.


** sesi support rakan blogger....

## Mia selesai blogwalking pada 11.34pm 19/7/2021 ##

Friday, 18 June 2021

Kata-Kata Madah (422)

6/18/2021 09:26:00 pm 4 Comments
Banduan Masa Lalu


Jangan jadi banduan pada masa lalumu.


Bahagian itu sudah berakhir.


Kesilapan yang kau lakukan, keputusan yang salah, pilihan yang tidak bijak, adalah bahagian daripada hidupmu.


Jangan tinggal di situ lagi. Bahagian itu bukan penentu masa depanmu.


Masa depanmu masih suci bersih. Mula menulis diatasnya. Pastikan kau menulis dengan sebaiknya.



Buat Dadih Coklat

6/18/2021 07:01:00 pm 10 Comments
Bila banyak masa duduk rumah, mulalah tekak tu asyik nak kudapan saja. Lama tak buat dadih, Sofea request minggu ini.

Makanya Mia beli bahan-bahan kat kedai runcit yang tak ramai orang. Itu pun restock sekali dengan barang-barang dapur yang lain. Alang-alang dah keluar berbelanja. Time PKP ini, tak berani nak keluar rumah kalau tak ada hal yang penting.

Makanya.... jom kita masak dadih coklat...







Mudah nak buat dadih. Tak susah mana. Lepas dah siap terus tuang. Pakai bekas apa yang ada. Janji boleh muat masuk peti sejuk.

** kudapan yang membahagiakan....

Thursday, 17 June 2021

Beli Webcam

6/17/2021 08:36:00 pm 4 Comments
Terpaksa juga Mia akur untuk beli webcam bagi memudahkan urusan pembelajaran pdpr Sofea di rumah. Apa tidaknya, seminggu kebelakangan ini laptop Mia bila di on kan punyalah lama dia nak hidup. Ada masa tu, Sofea terpaksa on selepas subuh, sebab nak guna jam 7.30 pagi kelas pdpr, kelas guna google meet.

Jadinya, bila laptop nak dihantar repair kenalah beli webcam baru untuk dilekatkan kat monitor pc rumah ini.



Mujur cepat sampai beli kat shopeee. Jadilah, buat ada-ada. Yang penting, sesi pembelajaran Sofea tidak terganggu.


** rambang mata nak pilih, last-last pilih yang ni aje...

Wednesday, 16 June 2021

SEGMEN : JOM REFRESH BLOGLIST

6/16/2021 01:21:00 pm 24 Comments
Mia join segmen bloglist ini. Dianjurkan oleh blogger Nieza.


"Dah hampir 2 tahun x refresh bloglist...Huhu

Memandangkan mood tgh ONzzzz untuk buat segmen refresh bloglist...

So rase nk buat plk segmen nih..masih releven lagi ke nk buat segmen2 mcm ni?Huhu

Kalo sudi bleh join ye..."



Segmen berlangsung sehingga 30 Jun 2021.



** sesi support rakan blogger...


##  Mia selesai blogwalking pada 11.57pm 19/7/2021 ##

Makan Murahlah Delivery Untuk Orang Johor Bahru

6/16/2021 08:17:00 am 2 Comments
Good news for food lovers. We are from amphawa brothers. Now all amphawa closed during MCO so we create a new branding with "murah concepts" with good quality.

Makan Murahlah Delivery ‼️

Berita gembira untuk semua rakyat Johor bahru

Buy More Save More

Malas nk keluar rumah?? Lapar??

Nah.. kami tolong hantarkan sehingga ke depan pintu rumah anda







So, do plan your meal

Drop us a message

11 am to 7pm every day




Check out our meal and prices

* Nasi ayam Kukus - RM 6.50

* Nasi Ayam Penyet - RM 9.50

* Chicken Chop - RM 7.50
- Pilih salah satu dari 2 sauce
- Blackpaper sauce
- Mushroom sauce

* Nasi Campur with ayam kunyit and sayur goreng
+ Pilih salah satu dari dua jenis lauk
- Sambal sotong
- Ayam lomak chili padi


Meal yang menjimatkan wang dan masa anda‼️


Jom order sekarang!!
Call / Whatsapp 011-28677576 or 018-2422920


Makan Murahlah Delivery
https://www.facebook.com/Makanmurahla


Tuesday, 15 June 2021

7 Kedai Runcit Dalam Talian Dengan Perkhidmatan Penghantaran

6/15/2021 05:10:00 pm 6 Comments
Rakyat Malaysia nampaknya ramai sudah mula mencari jalan bagaimana untuk menghadkan pergerakan. Kita sedia maklum, kenaikan kes Covid-19 di negara kita sekarang ini sangat membimbangkan. Sama seperti orang lain, pastinya ada rasa risau. Tambahan pula virus ini mudah menjangkiti dan tidak nampak pada pandangan mata kasar.

Untuk mereka yang benar-benar ingin bantu hentikan penularan wabak ini, kita boleh cuba cari jalan bagaimana untuk jalani kehidupan dengan cara yang lebih selamat. Dan salah satu daripadanya mungkin dengan cara membeli barangan runcit secara atas talian. Terdapat banyak servis grocery delivery ini seperti perkongsian di bawah ini.


1. Tesco Online Malaysia


Kredit : sleeplessinkl.my

Tesco adalah salah satu pasar raya yang pertama di Malaysia yang menawarkan perkhidmatan penghantaran barangan runcit secara dalam talian. Mereka menawarkan slot waktu penghantaran setiap hari dan membolehkan pelanggan untuk membuat tempahan dalam jangka masa 3 minggu lebih awal.

Jika anda bercadang untuk membuat tempahan lebih awal, anda boleh melakukannya melalui laman web Tesco Online dan membeli barang yang anda inginkan terlebih dahulu dan kemudian memilih slot waktu penghantaran yang anda inginkan.

Antara kawasan perkhidmatan penghantaran ini adalah Lembah Klang, Johor Bahru, Seremban dan Pulau Pinang.


2. Jaya Grocer Online

Kredit : klia2.info

Jaya Grocer mungkin merupakan salah satu pasar raya yang terbesar di Malaysia, terima kasih kepada kepelbagaian jenis barang yang ditawarkan di sini. MCO atau tidak, kedai runcit ini selalu dipenuhi oleh pelanggan yang ramai.

Jika anda tidak mahu menunggu barisan yang panjang di kedai Jaya Grocer secara fizikal, maka buatlah pembelian di pasar raya itu secara dalam talian di Jaya Grocer Online. Selain itu, terdapat beberapa barangan yang dijual secara dalam talian yang dijual lebih murah berbanding membeli di kedai secara langsung.


3. GrabMart

Kredit : goodymy.com

Grab akhirnya telah mengembangkan portfolio mereka dan kali ini mereka memasukkan penghantaran barangan runcit di repertoar mereka. Bermula dari sayur-sayuran yang segar hingga ke produk kecantikan dan penjagaan diri. Anda boleh mengharapkan mereka untuk menghantar pesanan anda sambil mengamalkan penghantaran tanpa sentuhan.

Untuk menggunakan perkhidmatan GrabMart, pertama anda perlu memuat turun aplikasi Grab di telefon anda. Selepas itu pilih “Mart”, pilih jenama atau barang sebelum memasukkannya ke dalam troli anda. Setelah selesai, buat pesanan dan anda akan menerima pesanan anda dalam jangka masa 30 minit.


4. AEON Online


Kredit : minimeinsights.com

Walaupun AEON telah menggunakan jalur perkhidmatan penghantaran dalam talian untuk menghantar barang mereka yang terdapat di rak, termasuk jenama daripada AEON Big, AEON Max Value Prime dan juga AEON Supermarket dengan syarat mereka tidak kehabisan stock.

Mereka menawarkan penghantaran pada hari yang sama untuk barang yang mempunyai berat tidak lebih dari 20kg dan jaraknya lebih kurang 10 km daripada cawangan AEON terdekat mereka.


5. Happyfresh

Kredit : happyfresh.my

Happyfresh bekerjasama dengan AEON dan juga Giant untuk memberikan kemudahan kepada pelanggan mereka. Kini anda dapat menikmati penghantaran pada anda membuat pesanan bermula jam 10 pagi hingga 9 malam pada setiap hari termasuk cuti umum.

Bayaran penghantaran mereka bergantung kepada tarikh penghantaran yang anda minta, ukuran pesanan, lokasi dan juga jarak tempat penghantaran daripada kedai. Sekiranya rumah anda terletak di luar kawasan penghantaran biasa, bayaran tambahan sebanyak RM1 akan dikenakan kepada anda per km.


6. PG Mall


Mengapa keluar merempuh lalu lintas dan tempat letak kereta yang sesak untuk membeli sebungkus susu dan roti sedangkan anda boleh meminta untuk barang anda dihantar ke depan muka pintu anda?

Buat pembelian di antara lebih dari 1000 jenis produk dengan harga yang lebih murah secara dalam talian di PG Mall dan anda juga berpeluang untuk menikmati diskaun sehingga 50%.

Selain itu, anda juga boleh mendapatkan pulangan tunai 3.5% semasa membeli barangan runcit kegemaran anda, dan anda juga boleh menemui fesyen, aksesori dan barang perhiasan yang bergaya untuk lelaki dan wanita serta peralatan rumah di laman web mereka.


7. Pandamart




Selain daripada senarai kedai online untuk beli barangan di atas, ada satu lagi kedai jual barangan runcit sekali penghantaran yang boleh kita gunakan. Namanya adalah Pandamart. Pandamart merupakan kedai barangan runcit yang dibawakan oleh Foodpanda.

Sama seperti servis grocery delivery yang lain, Pandamart juga bagus untuk digunakan. Duduk rumah fikirkan keselamatan diri dan orang lain. Dalam waktu pandemik begini jangan jadi orang yang pentingkan diri dan ingatlah, kita jaga kita untuk keselamatan bersama.


Limitless Technology Launches a New Line of Women’s Supplement "LYLA"

6/15/2021 01:01:00 pm 0 Comments
Recognising how today's women are putting wellness more on the forefront of their lives, Limitless Technology today announced a trailblazing women's supplement line called LYLA. With its tagline "Ready for Life", LYLA aims to deliver a collection of cutting-edge products that centre around health, beauty and overall well-being for modern, go-getter women.

After successful runs of launching e-commerce household names "Flower Chimp" & "CakeRush" in Southeast Asia, Limitless Technology recognises a demand in addressing women's need in high performing supplements that can complement their busy lifestyles. While many supplement brands out there rely on its ingredients to speak for its key benefits, LYLA targets an issue that women face these days, and develops an exclusive solution to help them counter it.



"While doing customer research for our e-commerce ventures Flower Chimp and Cake Rush, we realised that today's women customers are now moving into improving their inner beauty, on top of purchasing their outer needs such as skincare and makeup. The rise of supplements focusing on women's concerns is proof of this, and we're excited to marry our ecommerce expertise and excellent customer service to launch LYLA," says Niklas Frassa, COO of Limitless Technology. "We are confident that LYLA will be another well-loved brand in the market, with its unique mix of natural, powerful ingredients that highlights convenience and effectiveness to everyone.

LYLA's launch product is the immunity-boosting In The Pink, a supplement that features a blend of 22 fruits and vegetables. Priced at RM149, a box of berry-flavoured In The Pink carries 28 convenient sachets that are to be mixed with 100ml warm or cold water for consumption.

In the Pink was chosen to be LYLA's launch product as it addresses the key concern of today's women: poor diet that can cause negative effects on one's health, mind, body and overall well-being. With regular intake, In the Pink aims to deliver these benefits:

  • Supercharged immunity to combat seasonal flu and colds
  • Improved energy levels to fuel a women's busy day-to-day life
  • A better gut health with its detoxing properties

In the Pink is formulated with 100% vegan ingredients and is now available in Malaysia & Singapore at www.getlyla.com. For more information on the product, please visit its product page at https://www.getlyla.com/collections/our-health-products/products/in-the-pink

LYLA aims to launch two more products later this year to further solidify its position as a strong contender in the women's wellness industry. When asked what 'LYLA' means, Niklas Frassa commented, "LYLA might just be a name, but behind the name is the embodiment of a community made by women who are always ready to take on any challenge that they face. LYLA hopes to aspire every woman out there to be their best selves, without any limit."

To further understand LYLA's philosophy and keep up with its news and updates, visit its official website, www.getlyla.com


About Limitless Technology:
Limitless Technology is an internet holding company with a track record of launching and scaling e-commerce businesses in Southeast Asia. Headquartered in Kuala Lumpur, Malaysia, the company has an outpost in Manila, Philippines and possesses an online presence in five countries.

Monday, 14 June 2021

Roblox Gift Cards Now Available At 7-Eleven Malaysia

6/14/2021 03:51:00 pm 4 Comments
Roblox fans rejoice! 7-Eleven Malaysia has introduced Roblox gift cards, now available at all 7-Eleven stores nationwide.

Malaysian gamers can now get their hands on the gift card to purchase Robux, Roblox’s virtual currency, or Roblox’s Premium subscription. The wallet top-up gift cards are available in RM50 and RM125 denominations, making them affordable gifts that will definitely delight Roblox fans.



7-Eleven Malaysia’s General Manager of Marketing, Ronan Lee, said: “Roblox has seen its popularity soar around the world, and we’re extremely thrilled to launch the gift cards in Malaysia, available at 7-Eleven stores nationwide as we are always looking to introduce the latest and in-demand product and services to meet the needs of all consumers and especially those from the millennial generation.”

“With the introduction of Roblox gift cards, fans of all ages can now enjoy experience upgrades and purchases conveniently even without access to online payment, as the gift cards are available at the nearest 7-Eleven as we are Always There For You,” Lee added.

Roblox is a global online platform that enables shared experiences among tens of millions of daily users. Every day, people around the world have fun with friends as they explore millions of immersive digital experiences built by the Roblox community, made up of over eight million creators. There is something for everyone: from music concerts and virtual fashion shows, to racing, role-playing, simulations, and obstacle courses.

Hurry, head over to your nearest 7-Eleven store today! What’s more, other exciting gift cards to look out for at 7-Eleven stores are Google Play, Spotify Premium, PlayStation®Plus, PlayStation™Store, Netflix and more. For more information on the Roblox gift cards, visit 7-Eleven Malaysia’s official social media pages at 7ElevenMalaysia.


Foods That Make You Happy

6/14/2021 06:41:00 am 2 Comments
Spinach
It contains folic acid, which can boost your mood.


Salmon
It is rich in omega-3s which fight off mood swings.


Avocados
They contain serotonin, a feel-good neurotransmitter.


Strawberries
They contain anthocyanins which reduces stress.


Pineapples
They contain the B vitamin thiamin which boosts energy.


Asparagus
It contains serotonin that boosts your mood.