image April 2022 - Mia Liana

Thursday, 28 April 2022

Beli-belah dengan Lebih Jimat Pada Perayaan ini dengan ShopeePay Day

4/28/2022 08:01:00 pm 0 Comments
Perasaan gembira menyambut Hari Raya tahun ini berkunjung tiba, lagi-lagi dengan pelbagai tawaran yang menarik. Untuk membantu anda mendapatkan tawaran terbaik dan penjimatan lebih, ShopeePay Day yang berlaku pada hari pertama setiap bulan kembali tepat pada masanya untuk sambutan Hari Raya. Sama ada membeli-belah dari rumah atau membuat pembayaran dengan ShopeePay di kedai fizikal menggunakan DuitNow QR yang ditawarkan di 1.1 juta cawangan di Malaysia; anda dijamin mendapat pelbagai ganjaran serta peluang untuk menyertai peraduan dengan tawaran hadiah lumayan!

Berikut ialah beberapa tawaran menarik bagi pengguna ShopeePay pada bulan Mei ini:

PULANGAN TUNAI SYILING
Hanya pada 1 Mei pengguna ShopeePay boleh memperoleh pulangan tunai syiling 12% apabila mereka melakukan pembayaran minimum RM25 di luar talian dengan ShopeePay di pelbagai peniaga seperti Ariani, AA Pharmacy, Alook, Ninjaz, Kopi Hainan Hometown, Ninso, dan banyak lagi. Tidak jumpa kod QR ShopeePay? Jangan risau, kerana ShopeePay disepadukan dalam ekosistem DuitNow QR, anda kini boleh membayar dengan ShopeePay di hampir 1.1 juta peniaga. Cari kod QR DuitNow merah jambu dan mula membayar dengan ShopeePay untuk memperoleh lebih banyak ganjaran.



BAUCAR 1 SEN SHOPEEPAY
Anda juga boleh mendapatkan lebih penjimatan dengan baucar ShopeePay 1 Sen daripada jenama seperti Caltex, The Koi, Juicy, Big Fish Small Fish, Santan, Vivo Pizza dan banyak lagi. Untuk menebus baucar 1 Sen ini, pengguna boleh membeli baucar di ciri ShopeePay Near Me yang boleh didapati di aplikasi Shopee.


E-DUIT RAYA TRANSFER
Selain lebih penjimatan melalui baucar, ShopeePay juga memberi ganjaran kepada pengguna sehingga 155,555 syiling Shopee apabila mereka menghantar minimum RM5 kepada pengguna ShopeePay lain dari 1 Mei hingga 5 Mei. Jadi jangan lepaskan peluang ini untuk menghantar e-Duit Raya kepada rakan dan keluarga anda.

Selepas itu, pengguna juga berpeluang memenangi hadiah wang tunai mingguan bernilai sehingga RM100,000 dan memperoleh Baucar Penghantaran Percuma tambahan apabila mereka me wang kepada pengguna ShopeePay yang lain dari 6 Mei hingga 31 Mei 2022.


PERADUAN SHOPEEPAY DAY
Bagi memeriahkan sambutan Hari Raya anda, sertai peraduan ShopeePay x Maybank2U untuk mendapatkan lebih banyak lagi ganjaran dengan ShopeePay.


Dari 28 April hingga 5 Mei, tambah nilai minimum RM30 di ShopeePay dengan Maybank2U, transaksi di luar talian dan anda akan layak bertanding untuk memenangi hadiah bernilai sehingga RM115,000 daripada Dyson, Playstation, Samsung, GoPro.

Untuk maklumat lanjut mengenai peraduan,layari https://shopee.com.my/m/shopeepay-top-up-and-win


PESAN DARI SHOPEEFOOD
Hari Raya ini, jadi pembeli bijak dan pesan makanan anda melalui ShopeeFood untuk majlis Raya anda bersama rakan dan keluarga. Kini beroperasi di Lembah Klang dan Johor Bahru, lakukan pesanan anda dari ShopeeFood untuk mendapatkan penghantaran percuma sepanjang hari dan diskaun Super Deals sehingga potongan 50%.

Dengan pelbagai hidangan tempatan dan antarabangsa yang boleh didapati daripada peniaga di Lembah Klang seperti Nyonya Colours, A&W, KFC, Tealive, Johnny's Restaurant, Old Town White Coffee, Little KL Food Hall, SANTAN dan banyak lagi, pasti ada sesuatu untuk dihidangkan untuk majlis perjumpaan anda. Bagi warga Johor Bahru, pilih dari kedai-kedai kegemeran tempatan seperti Banafee Village, Johnny’s Restaurant, Tealive, ZUS Coffee, Shake Shake, Kenny Rogers Roasters dan banyak lagi.



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ShopeePay Day 1 Mei, layari https://shopee.com.my/m/shopeepayday

Tertakluk kepada terma & syarat.

Wednesday, 27 April 2022

BIG BAD WOLF BOOKS KEMBALI KE PULAU MUTIARA

4/27/2022 03:56:00 pm 0 Comments
Warga Pulau Pinang. Kami ada berita hebat untuk anda! Jualan Buku Terbesar Dunia - Big Bad Wolf Books akan membawa beribu-ribu buah buku yang bernilai ke Pulau Mutiara pada akhir bulan ini!

Pencinta buku yang mengunjungi Jualan Buku akan berpeluang menikmati lebih banyak masa membelek pelbagai judul di jualan tersebut. Kenapa anda bertanya? Jualan ‘The Big Bad Box Sale – Midnight Madness’ akan dibuka selama 14 jam dari jam 10 pagi hingga 12 tengah malam! tidak lama lagi bertempat di tempat letak kereta Lotus Tanjung Pinang di Tanjung Tokong selama 11 hari bermula dari 28 April hingga 8 Mei, 2022. Pelanggan Jualan ‘The Big Bad Box Sale akan berpeluang menikmati pengalaman menyeronokkan membeli-belah buku-buku mampu milik.



Apabila tiba, pelanggan dikehendaki memilih dan membeli sama ada kotak "kecil" atau "besar" dan memasukkan seberapa banyak buku kegemaran mereka ke dalam kotak. Kotak bersaiz kecil boleh didapati dengan harga RM99.90 manakala kotak bersaiz besar boleh didapati dengan harga RM119.90 sahaja. Sekiranya pelanggan memilih untuk memiliki kedua-dua saiz, pelanggan hanya perlu membayar harga kotak ‘Combo’ iaitu RM199.90 dengan diskaun sebanyak RM19.90. Dan sekiranya pelanggan masih berminat untuk membeli tiga kotak bersaiz besar (jika itu masih tidak mencukupi untuk memenuhi selera buku untuk keseluruhan isi rumah), pelanggan boleh memilih untuk mendapatkan tawaran ‘Fuyoh Bundle’ pada RM299.90 dengan penjimatan sebanyak RM59.80.

Setelah mendapatkan kotak di kaunter juruwang, pelanggan boleh terus membeli-belah dan disambut oleh lautan buku pelbagai judul dari Sarang Serigala ini; daripada buku kanak-kanak, fiksyen dan bukan fiksyen untuk semua peringkat umur untuk dibawa pulang.

Andrew Yap, Pengasas Bersama Big Bad Wolf Books berkata, “Jualan ‘The Big Bad Box Sale’ ialah salah satu Jualan Buku yang paling dinanti-nantikan oleh pelanggan kami. Apa yang mengujakan ialah, pelanggan boleh memilih semua buku yang diingini dan membeli buku-buku ini pada harga mampu milik iaitu RM99.90 atau RM119.90. Selalunya, apabila anda berada di sebuah kedai buku, dengan anggaran perbelanjaan dalam lingkungan RM99.90, anda akan pulang dengan membawa sebuah atau dua buah buku sahaja. Tetapi dengan Jualan ‘The Big Bad Box Sale’ ini, anda akan berpeluang membawa pulang kotak berisi buku bukan sahaja untuk diri anda bahkan juga untuk rakan dan keluarga tanpa menyebabkan poket anda berlubang! Sudah pasti menarik, bukan?”

Selain itu, pelanggan yang tidak sabar-sabar untuk memaparkan daya kreativiti mereka akan berpeluang menyertai Peraduan Mewarna eksklusif yang akan dianjurkan oleh Big Bad Wolf Books pada tengah hari 30 April dan pada 1 Mei 2022. Kanak-kanak berumur 3 tahun hingga 12 tahun dan orang dewasa berumur 13 tahun ke atas dialu-alukan untuk menunjukkan bakat mereka dalam pertandingan mewarna lukisan bergambar oleh Lisa Wee, pengarang dan ilustrator kanak-kanak kelahiran Peranakan Pulau Pinang. Dua puluh orang peserta bertuah yang pertama dalam Peraduan Mewarna akan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih daripada RM1,500 ihsan dari Big Bad Wolf Books.

“Saya berbesar hati dapat bekerjasama dalam menjayakan Peraduan Mewarna yang sangat mengujakan ini dengan Big Bad Wolf Books. Ilustrasi lukisan saya untuk peraduan ini diilhamkan daripada pelbagai elemen yang dianuti oleh kepelbagaian latar rakyat Malaysia. Sebagai sebahagian daripada kerjasama ini, saya berharap buku-buku kanak-kanak dapat disumbangkan ke wad kanak-kanak di Hospital Besar Pulau Pinang. ” luah Lisa Wee.

Tidak ketinggalan juga, rakan kongsi Big Bad Wolf Books dan pengedar tempatan Malaysia, Kualiti Books, akan turut membawa pelbagai judul buku pendidikan dan hiburan berbahasa Melayu daripada IMAN Shoppe, Prestasi, Pelangi, PTS, Pustaka Azhar, Sasbadi dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, buku-buku dari Kualiti Books tidak termasuk dalam Tawaran Kotak, namun pelanggan masih boleh menikmati tawaran lain semasa jualan yang termasuk Set Promo, 'Kisah Teladan Kanak-Kanak' dan Stok Penghabisan dari harga serendah RM2.

Untuk rekod selama 13 tahun, Big Bad Wolf Books kekal teguh dalam misinya dalam 'Mengubah Dunia, Berdikit-dikit dengan Buku' (Changing The World, One Book At A Time). Jualan ‘The Big Bad Box Sale – Midnight Madness’ adalah sebahagian daripada kempen membaca Big Bad Wolf Books 2022 yang bertujuan untuk memupuk tabiat membaca dalam kalangan rakyat Malaysia dengan menawarkan buku pada harga berpatutan dan menjadikan buku-buku ini mampu dicapai oleh semua. Idea memilih buku pertama untuk dimasukkan ke dalam kotak berpotensi untuk menyebabkan pelanggan untuk akhirnya mengisi kotak mereka dengan pelbagai jenis buku dengan judul yang paling memberi inspirasi kepada mereka. Kempen membaca adalah sebahagian daripada misi Syarikat ini untuk terus menggalakkan orang ramai mengambil sebuah atau dua buah buku sama ada untuk diri mereka sendiri, untuk rakan atau keluarga mereka dan memperkasakan mereka dengan pengetahuan. Big Bad Wolf Books memberi tumpuan kepada mencipta generasi pembaca baharu dan meningkatkan literasi bahasa Inggeris.

Sebagai sebahagian daripada program jangkauan komuniti, Big Bad GiveBack, Big Bad Wolf Books akan menyumbangkan buku kepada Penggerak Komuniti Muda (PEKA). PEKA bercadang untuk menempatkan buku-buku sumbangan tersebut di perpustakaan mini mereka yang baru dilancarkan di Beach Street. Pada masa hadapan pula, sebahagian daripada buku itu juga boleh didapati di Perhentian Bas Pasar Chowrasta yang terletak di Jalan Pulau Pinang serta di Taman Jepun yang terletak di Seri Delima. Lokasi-lokasi yang dinyatakan di atas ialah projek yang diketuai oleh Joshua Woo Sze Zeng, Pengarah Eksekutif PEKA yang pakar dalam penyelidikan mengenai pembangunan mampan, tindakan iklim dan pengangkutan awam.

Joshua Woo Sze Zeng, Pengarah Eksekutif PEKA berkata, "PEKA mengharapkan kerjasama ke arah visi dan usaha bersama dengan Big Bad Wolf Books ini akan membuahkan hasil, iaitu untuk memupuk tabiat membaca dalam kalangan penduduk Pulau Pinang. Kami berharap agar konsep perpustakaan yang dihidupkan semula ini akan menarik minat ramai penduduk Pulau Pinang apabila mereka terjumpa beberapa lokasi yang kami ada dan akan kami usahakan dalam masa terdekat."

Semasa tempoh Jualan, pelanggan Lotus yang membelanjakan sekurang-kurangnya RM99.90 dalam satu resit di The Big Bad Box Sale juga akan layak mendapat diskaun 5% daripada jumlah pembelian. Untuk menebus diskaun, pelanggan hanya perlu menunjukkan resit sebarang nilai daripada pasar raya Lotus.

Psst… risau kerana perlu membawa buku-buku Big Bad Box anda ke mana-mana sahaja anda pergi? Jangan risau, anda cuma perlu ambil salah satu troli Wolf di pintu masuk dan tolak troli itu melalui lorong-lorong buku sepuas-puas hati anda!


Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Big Bad Wolf Books, sila lawati:

Laman Web: https://bigbadwolfbooks.com
Facebook: https://www.facebook.com/bbwbooks
Instagram: https://www.instagram.com/bigbadwolfbooks
Twitter: https://twitter.com/bigbadwolfbooks

Hashtag: #BigBadWolfBooks #BBWPenang2022 #BigBadBoxSale

Friday, 22 April 2022

#ShopeeDeliversLove Meneruskan Tradisi Menghargai Rakan Penghantar Pada Ramadan Ini

4/22/2022 08:47:00 pm 3 Comments
#ShopeeDeliversLove, sebuah kempen oleh Shopee untuk menghargai rakan kongsi penghantaran, kembali pada Ramadan ini. Kempen ini berlangsung dari 11 April - 22 April di mana rakan penghantaran Shopee dan ShopeeFood boleh mengambil makanan berbuka puasa mereka dari Hab Penghantaran Shopee terpilih.

Wong Chee Mun, Ketua Pembangunan Perniagaan ShopeeFood Malaysia mengulas, “Kami mahu memastikan rakan penghantaran kami dapat berbuka puasa dengan selesa semasa bekerja. Rakan penghantaran adalah rakan kongsi yang dihargai kerana mereka membantu kami menyokong pendigitalan industri F&B di Malaysia. Semasa Ramadan, sesetengah rakan penghantar perlu membuat perubahan pada jadual penghantaran mereka. Kami berharap usaha ini membantu mereka pada masa yang sama menyampaikan mesej kepada rakan penghantaran kami bahawa mereka dihargai."



Mendengar secara langsung daripada rakan penghantar ShopeeFood tentang pengalamannya, kami bercakap dengan Ahmad Fikri Tajuddin, 28 tahun dari Ampang. “Saya telah bersama ShopeeFood selama lebih setahun dan ini adalah Ramadan pertama saya sebagai rakan penghantaran makanan. Saya memilih untuk menjadi rakan penghantaran makanan berbanding pekerjaan lain semasa pandemik kerana sebagai rakan penghantar saya mempunyai kebebasan dan fleksibiliti untuk merancang waktu kerja saya. Sebagai contoh, untuk menyambut Hari Raya tahun ini, saya dapat merancang untuk lebih banyak penghantaran dan tambahan waktu bekerja untuk mendapatkan lebih banyak belanja untuk Hari Raya.

Mengenai sama ada terdapat cabaran tambahan semasa menghantar makanan pada bulan Ramadan, Fikri berkata, “Menghantar makanan pada bulan Ramadan mempunyai cabaran yang sama seperti hari-hari biasa. Cuaca Malaysia yang mencabar, kesesakan lalu lintas serta keadaan jalan yang buruk seperti jalan berlubang, serpihan dan papan tanda jalan yang hilang adalah antara cabaran yang kami hadapi setiap hari sebagai rakan penghantar makanan.” Tambah Fikri, setakat ini tiada halangan besar untuk menyempurnakan penghantarannya tetapi memenuhi tempahan dalam cuaca buruk agak mencabar kerana penunggang perlu lebih berhati-hati di jalan raya.

Bagi memastikan dia mempunyai masa berbuka puasa sambil menyiapkan tempahan, Fikri merancang jadualnya dan menyediakan juadah dari rumah. “Sepanjang Ramadan saya mengubah sedikit rutin saya supaya saya mempunyai masa yang mencukupi untuk berehat di antara penghantaran. Saya juga memperuntukkan sedikit masa untuk berbuka puasa dengan membawa minuman dan makanan ringan sendiri seperti roti. Jika tiada penghantaran pada pukul 6:30 petang, saya akan berhenti berbuka puasa dahulu sebelum meneruskan penghantaran.”

Mengulas tentang #ShopeeDeliversLove , Fikri menghargai usaha tersebut. “Memandangkan rakan penghantar biasanya bergerak, mendapat makanan bungkus akan membantu kami memberi tumpuan kepada penghantaran dan berbuka puasa tepat pada masanya.”

Di samping itu, pengguna Shopee juga boleh mendapat tawaran hebat apabila mereka membeli Domino’s Pizza dari 12 April - 12 Jun. Peminat piza boleh membeli pizza Domino’s bersaiz peribadi pada harga RM5 di kedai dengan ShopeePay sebagai kaedah pembayaran. Untuk setiap pembelian piza peribadi, pengguna layak mendapat pulangan tunai RM1 daripada ShopeePay.

Bagi pengguna yang menempah di laman web Domino’s Pizza, mereka boleh mendapatkan Domino’s Pizza bersaiz besar pada harga RM20.90 sahaja. Untuk menebus harga istimewa, beli baucar RM1 Sen daripada ShopeePay pada aplikasi dan tebus kod semasa pembayaran di laman web Domino’s Pizza. Pembelian yang berjaya akan melayakkan pengguna mendapat pulangan tunai RM1.10 apabila mereka membayar menggunakan ShopeePay.

Wednesday, 20 April 2022

Jarang Update Blog

4/20/2022 02:57:00 pm 7 Comments


Kalau perasan, Mia dah jarang sangat update blog pada bulan April ini. Apa tidaknya, agak kesibukan dengan rutin seharian di bulan puasa ini dengan Mia ada buat kerja part time sedikit beberapa bulan ini. Ni pun gagahi jua curi masa untuk update blog. Rindunya nak update blog hari-hari. Ada juga entri yang pending belum sempat di publish lagi.


Tentu rindukan celoteh Mia kan... Nak buat macam mana.. Mia ini ada beberapa komitmen. Bak kata orang, yang penting didahulukan. Bila masa lapang sedikit baru lah boleh update blog. Rindunya kat blog ini.


Moga Mia akan dapat semangat baru untuk konsisten update blog. Content blog ada dah, cuma tak dan nak diterjemahkan ke dalam entri. Akan update entri yang santai dan simple je nanti. Chaiyuuukkk...


Harap pengunjung blog ini tak serik nak datang ke blog ini lagi nanti. Take care... (^_^)


** selamat berpuasa buat pengunjung yang beragama Islam....



Tuesday, 12 April 2022

Malaysians Shift Online to Obtain their Ramadan Necessities

4/12/2022 05:37:00 pm 0 Comments

With the lockdowns changing the way we shop in recent years, Shopee’s Ramadan month data between 2019 and 2021 shows that Malaysians have become more intuitive when it comes to online shopping.


With the advancement of technology and how Ramadan shopping is turning to be more digital, Shopee has experienced a spike in searches for items across all segments on the platform throughout the Ramadan period in the last three years.


The keyword Baju Kurung was searched close to 3.3 million times throughout the Ramadan season in 2021. This was a 433 percent increase from the same period in 2020. In 2020 Ramadan month, the keyword increased in popularity by 265 percent compared to the same period the previous year.


In the health and beauty segment, the keyword foundation was searched more than 90,000 times on Shopee, a significant increase compared to 2019 where it was searched about 28,000 times. In 2021, the keyword search increased to more than 197,000 times. This shows that many who observe Ramadan continue to purchase products that help them look their best, come family photo sessions during Raya.    


Meanwhile, the search for Kuih Raya increased to 253,603 times during Ramadan last year from 58,331 times in 2020 as Kuih Raya is one of the must-haves in the household of Malaysians who celebrate the occasion and hand out as gifts to their family and friends.


Consumers were also looking for automotive items such as helmets, engine oil, wipers, oil filter and car wax online. For instance, the keyword wiper was searched 8,365 times in Ramadan 2020 as hardware and spare part shops were allowed to only operate for limited hours during the Movement Control Order (MCO) period. Last Ramadan, it was searched more than 27,000 times. 


Kenneth Soh, Head of Marketing Campaigns at Shopee Malaysia said that the lockdowns had trained Malaysians to be accustomed to e-commerce and that Shopee has now become the go-to platform to get their Ramadan essentials which were previously purchased offline. 


“Take for instance there was a surge in sales for ketupat palas, BB Cream and concealers during Ramadan 2021. These are popular items which users used to purchase them offline. However, last year, these became the most sold items online within their product categories.”


On the top-3 selling products from every category for the past three years, Shopee has released the following:


Categories

Top 3 most sold items during Ramadan 2021

Top 3 most sold items during Ramadan 2020

Top 3 most sold items during Ramadan 2019

Grocery and Pets

Laundry detergent

Laundry detergent

Sampul Raya (Raya packets in English

Sampul Raya (Raya packets in English)

Keropok/Kerepek

Cheese powder

Ketupat Palas

Sampul Raya (Raya packets in English)

Raya cake gift set

Home & Living

Container

Storage box

Storage box

Pillow

Container

Reusable straw

Cloth

Mosquito coil

Baking tools

Home Appliances

Food processor

Food processor

Portable juicer

Air fryer

Portable juicer

Food processor

Portable juicer

Rice Cooker

Rice cooker

Health & Beauty

Facial Mask 

Facial Mask 

Facial Mask 

BB Cream and liquid foundation 

Shampoo 

Shampoo 

Concealer

Eyebrow products

Eyebrow products

Muslim Fashion

Baju Kurung

Hijab 

Baju Melayu

Kain Pelikat

Baju Melayu 

Telekung 

Baju Melayu

Women’s Blouse 

Hijab 

Muslim Accessories

Brooch

Sejadah 

Tasbih

Sejadah

Tasbih 

Brooch 

Hijab Tag 

Brooch 

Sejadah 

Automotive

Tire Valve 

Sports Rim 

Tire Touch Up Paint Marker Pen

Tire Touch Up Paint Marker Pen

Tire Touch Up Paint Marker Pen

Wheel Hub Centre Cover

Wheel Nut

Sports Rim Wheel Cap

Wheel Nut


With Ramadan just around the corner, Malaysians can look forward to shopping for their Ramadan needs during the Ramadan With Shopee campaign from 4 to 18 April 2022. Shopee users can expect to enjoy free shipping with a minimum spend of RM5, RM10 Ramadan deals and stand a chance to win a Vespa Sprint S 150 with Weekly Motorcycle Giveaway throughout the campaign period. 


While preparing to welcome the Ramadan month with Shopee, users will also be greeted by Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Malaysia's Queen of Pop as the e-commerce platform’s local ambassador during the Ramadan With Shopee campaign. Adding more cheer to the festive season, Dato’ Sri Siti Nurhaliza’s beauty brand, SimplySiti will be surprising users with the launch of a new cosmetic range on its Shopee Mall official store. Get the necessities to glam up with SimplySiti for the upcoming Raya holiday season at https://shopee.com.my/simplysiti


You can also get your Ramadan needs from brands on Shopee Mall such as: Akemi, Celovis, Dessini, Dr. Cardin, Enfagrow, Gaabor, Garnier, Grafen, Honor, Infinix, Kiehl’s, Kitchenz, Levi’s, Logitech, Maserati, McDonald’s, Mydin, MY Mentholatum, OPPO, Perfect Diary, PinkFlash, Polo Hill, Skechers, Tefal and Vinda or search for whatever you need at https://shopee.com.my/m/ramadan-sale.

Monday, 4 April 2022

Lancer Dermatology Announces Partnership with Forefront Dermatology

4/04/2022 10:23:00 pm 0 Comments
Premier Beverly Hills-based dermatology practice, Lancer Dermatology, announced today that it has partnered with Forefront Dermatology, the largest physician-led single specialty group providing dermatological services in the United States with over 200+ dermatology practices. The collaboration with Forefront Dermatology will serve to expand the world-renowned legacy of the Lancer Dermatology practice through satellite clinics in select additional markets across the United States.



Since opening the clinic in 1983, Dr. Harold Lancer has grown his Beverly Hills-based dermatology practice into a world-renowned mecca with a celebrity cult-following. Currently, the practice is a global destination for celebrities, socialites, and even members of royal families. Dr. Lancer’s work ethic, integrity, approach, and results make him one of the most sought-out dermatology professionals, piquing the interest of Forefront Dermatology. The team at Lancer Dermatology consists of tenured nurses and skilled aestheticians who have been personally trained by Dr. Lancer to deliver the highest level of service and care to their patients.

The partnership between Lancer Dermatology and Forefront Dermatology will allow the legacy and state-of-the-art care that Lancer Dermatology is known for worldwide, to expand beyond the Beverly Hills clinic for many years to come. By opening satellite locations across the nation, even more patients will be able to experience the state-of-the-art care that Lancer Dermatology is celebrated for, even if they are unable to visit the Beverly Hills practice.

“The highlight of my career was when I opened the doors to my Beverly Hills clinic in 1983, and every day since then I have had the pleasure of treating my patients with unparalleled care. I am proud to partner with Forefront Dermatology to extend the legacy we have created at Lancer Dermatology to make our state-of-the-art experience and treatments even more accessible,” said Dr. Harold Lancer, Board-Certified Dermatologist and Founder of Lancer Dermatology and Lancer Skincare.

“For many years, we have had the goal to extend the state-of-the-art approach of Lancer Dermatology practice beyond the Beverly Hills clinic. When Forefront Dermatology approached our team, it was clear that their preeminent expertise in expansion was in perfect alignment with our goals. Through this partnership, we are thrilled to be expanding our legacy, without sacrificing on quality of care,” said Tracey Sameyah, CEO of Lancer Skincare.

“Our partnership with Dr. Lancer and the Lancer Dermatology Team is consistent with our approach to partnering with Board-Certified Dermatologists and Surgeons that are committed to physician leadership, innovation, and exceptional patient experiences and outcomes. We are thrilled to partner with Dr. Lancer on expanding access to dermatology care and leveraging the expertise and strong reputation he has garnered over the past 30 years,” said Betsy J. Wernli, MD, President of Forefront Dermatology.

The Beverly Hills clinic will remain unaffected by the partnership, with no changes being made to the day-to-day operations or existing staff of distinguished nurses and aestheticians. Dr. Lancer’s international skincare brand, Lancer Skincare, will also remain a separate entity, owned solely by Dr. Lancer, with no changes to the award-winning products that bring to life his philosophy of “from practice to product.”

Lancer Dermatology is moving faster than ever to make its state-of-the-art care and approach more accessible and available to everyone. For more information about Lancer Dermatology, please visit LancerSkincare.com or @drlancerrx.

About Lancer Dermatology The goal at Lancer Dermatology is to provide each patient with expert skin care and a personalized, first-class experience. Lancer Dermatology offers state-of-the-art care in aesthetic, cosmetic, medical and surgical dermatology treatments. The Lancer Dermatology team consists of tenured nurses who have been personally trained by Dr. Lancer to deliver the highest level of service and care to our patients. Dr. Lancer believes that the best way to foster trust and commitment amongst patients is to have a knowledgeable and familiar team at his side. The Lancer Nursing Team is an elite and talented group of professionals who are always on hand to assist with all patient consultations and procedures. Dr. Lancer's skilled aestheticians possess decades of experience providing customized services and treatments to patients. Trained by Dr. Lancer himself, the aesthetician team is comprised of multilingual, highly-professional and sought-after experts who are proficient in The Lancer Method protocols as well as all of the Services & Technologies offered exclusively at the Lancer Dermatology Clinic. With revolutionized procedures and tools, the team is able to provide a personalized, best-in-class experience to every patient. 

 #Lancer

Friday, 1 April 2022

“Salam” Should be Presented Personally on This Raya

4/01/2022 06:24:00 pm 0 Comments
The joyous religious holiday of Islam is expected to fall on 2 May 2022 after ending Ramadhan. When we talk about Hari Raya, we will first think of delicious festive food or brand new “Baju Raya”. Gathering with family members will be the last concern as gathering used to be the easiest thing that we can achieve. However, pandemic which has already last for more than two years had made gathering the toughest act during Raya. As Malaysia has entered endemic phase since 1 April, Muslims are believed to be able to celebrate Raya at hometown with their family again, and realize the gathering that has been longed for. As the local most recognizable family bakery and cafe, SDS decides to remind people to go home for Raya with the newest advertisement introduced.



The video features a Malay girl who used to live with mother who always by her side and pampers her on any matter since she was young. When she grows up and begin her career, she then realizes her mother has no longer by her side to pamper her. The girl is then deciding to back to hometown during Raya holidays to see her mother that she misses.

“Family, especially our parents, are always the strongest backing for us in whatever circumstance,” said Mr. Lee Ling Sen, Marketing Manager of SDS.

“The social distance regulation enforcement has widened the gap between the two generations, yet grows a stronger affective emotion in them of hoping to stay as closer as they can. When we can stay with our family, we neglect them. When we can’t see them for a long time, we then realize the true feeling buried deep in our heart. Therefore, we hope the story can triggers people’s memories of being together with their family, and remind them to go back home for Raya.” Mr. Lee commented.

Apart from the centred message that SDS would like to express, the video also reminds SDS customers that it’s time to do Raya festive shopping. Including the gift boxes showed in video, there is a total of four selections of hamper launched by SDS for this Raya. Ranges from RM88 to RM258, the four selections of Raya gifts are furbished with crumbly cookies, and wrapped in pleasant looking Raya designed packaging. “Mesra Gift Box”, the gift set featuring in video is the most economical yet presentable and noteworthy Raya gift set introduced by SDS which is available at RM88, and packed with SDS signature cookies including “Nyonya Pineapple Cookies”, “Almond and Seeds Crisp”, “Chocolate Cookies”, and two packets of chocolate. “Lebaran Hamper” remain as the luxury choice for SDS customers and wrapped with “Nyonya Pineapple Cookies”, “Almond and Seeds Crisp”, “Peanut Cookies”, “Almond Chocolate Cookies”, “Chocolate Cookies”, “4 in 1 Cookies Set”, chocolate, bottled prune extract, and Kurma is up for grabs at RM258 only. Another two, which sold at RM148, and RM198, named “Ikhlas” and “Syawal”, are believed to delight Raya gift giving moments.

It’s almost impossible to not pay attention to the Raya cookies launched by SDS, as they always whip up the best. According to Mr. Lee, the seven selections of Raya cookies introduced by SDS this year are available from RM20.80 to RM33.80. Raya isn’t complete without a bite on “Nyonya Pineapple Cookies”. The classical buttery goodness and sweet-sour filling excite Raya snacking moments. “Almond and Seeds Crisp”, “Peanut Cookies”, “Melting Almond Cookies”, and “Chocolate Cookies” are also available in graceful Raya theme can. In addition to the cravings, three new flavours of cookies, including “Prawn Cracker Roll”, “Sugee Cookies”, and “Almond London Cookies” are also prepared to rock your Raya celebration.



Beside cookies, traditional “Kuih Lapis” introduced by SDS, which are the original, prune, and pandan are also ready to fill your guilty pleasure. Available in two sizes, standard and royal, “Kuih Lapis” are on sale from RM38.80 to RM75.80.

SDS members are entitled with 10% discount whenever they spend on any cookies or lapis, and 5% discount when they purchase any hamper or gift set. More discount available when customers spend more or buy in bulk.

“We continue provide Raya hamper and cookies delivery service to whole Peninsular Malaysia and Singapore to ease their tight schedule of festive shopping.” Mr. Lee said.

According to Mr. Lee, SDS has provided more choices and e-commerce platforms for customer to pre-order Hari Raya gift, and get delivered to their doorsteps. Interested customers may pre-order SDS Raya hamper and cookies via “WhatsApp” application or call hotline at 012-7660589. Furthermore, interested customers can also visit their official website, www.sdsgroups.com or online shopping platform, such as SHOPEE and LAZADA, to search “SDS Hamper”, and pre-order Raya hamper or cookies online, and get delivered at their doorsteps.

“We would like to keep our Raya products information at their fingertips, so that they can relax, and receive hamper or cookies with just a few clicks, to bring them back to hometown for beaming festive celebration.” Mr. Lee added.

Break fast with friends and family in the holiest month of the Islamic calendar is far more meaningful this year after the two years forbiddance of fast breaking gathering due to the imposition of Movement Control Order. Thus, SDS has also launched a Raya only festive menu, with four lip-smacking dishes completed with local favourite, “Tomato Rice”, believed to fill your tummy with greatest satisfaction. One of the must-try from their Raya menu is “Sambal Sotong”, the mouth-watering spicy stir-fried squid, which is available at RM18.90++. Chicken lover must savour “Rempah Chicken Chop”, the chicken chop marinated with secret recipe, and bear a resemblance to the taste of “Otak-Otak”, available at RM22.90++. Crispy “Ayam Kunyit” also available as the main dish for Raya meal at RM18.90++ only. “Beef Rendang” also back by popular demand to the delicious array of Raya series at RM23.90++. Each Raya main dish is served with crispy “Keropok”, “Tomato Rice”, “Fried-Boiled Egg”, “Achar”, and “Sambal Potato”. SDS customers can also choose to add-on snacks such as “Pandan Chicken”, “Tempura Chicken Nugget”, and “Curry Puff” which are available from RM8.90++ only.

Don’t forget to complete the scrumptious Ramadan meal with refreshing notes add on to the dish. Cool beverages including “Soya Brown Sugar Bandung Cincau” and “Soya Brown Sugar Pandan Cincau” are available for add on at RM6.90++ with order of any Ramadan meal, and RM7.90++ or RM8.90++ for a-la carte accordingly.

SDS customers are welcomed to happily tuck into SDS Ramadan meals from 6 April to 22 May 2022 at SDS outlets located at Bangi, Bandar Seri Putra, AEON Mall Nilai, Taman Nusantara, Taman Impian Emas, AEON Mall Tebrau City, AEON Mall Kulaijaya, KSL City, City Square, Taman Universiti, Johor Jaya, Kota Tinggi, Desaru, Paradigm Mall, Taman Perling, and The Mall, Mid Valley Southkey. Customers can choose to dine-in or take-away SDS special Ramadhan offerings to ease their burden of cooking.

“In accordance with the joyous ambience of Raya festive, we have outlined a series of online and offline activities adhere to standard SOP, aim to cheer up our customers.” Mr. Lee added.

Activities announced by SDS including Photo Contest, Kids Colouring Contest, Share and Win, social media LIVE stream and etc. will be carried out throughout the holy month. Fabulous prizes such as SDS Raya hamper, cookies, and dining vouchers are prepared to giveaway to participants.

For more information on SDS Hari Raya series and activities, kindly log on to their official Facebook page at www.facebook.com/sdsgroups .

SDS Hari Raya series are available at Bangi, Bandar Seri Putra, AEON Mall Nilai, Taman Impian Emas, Taman Nusantara, Lotus’s Setia Tropika, The Mall, Mid Valley Southkey, Desaru, Plaza Pelangi, Paradigm Mall JB, Johor Jaya, JB City Square, AEON Mall Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, KSL City Mall, Plaza Pelangi, S’Mart Pandan, Giant Plentong, Masai, Ulu Tiram, Kangkar Pulai, Setia Indah, Scientex Pasir Gudang, and SDS Bakery in La Boheme AEON Mall Tebrau City, AEON Mall Kulaijaya, AEON Mall Permas Jaya, AEON Mall Bukit Indah, and AEON Mall Bandar Dato’ Onn.

33 SDS bakery and cafe outlets are located at Bangi, Bandar Seri Putra, AEON Mall Nilai, Bandar Seri Putra, Lotus’s Setia Tropika, The Mall, Mid Valley Southkey, Desaru, Plaza Pelangi, Paradigm Mall JB, AEON Mall Tebrau City (Fanpekka Cafe), Johor Jaya, JB City Square, AEON Mall Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, KSL City Mall, Plaza Pelangi, S’Mart, Giant Plentong, Masai, Ulu Tiram, Kangkar Pulai, Setia Indah, Kota Masai, Scientex Pasir Gudang, and SDS Bakery in La Boheme AEON Mall Tebrau City, AEON Mall Kulaijaya, AEON Mall Permas Jaya, AEON Mall Bukit Indah, AEON Mall Taman Universiti, and AEON Mall Bandar Dato’ Onn.

SDS is the retail subsidiary of SDS Group, which is public listed on Bursa Malaysia since Oct 2019. As a Johor home-grown company, SDS Group develop its business with three subsidiary brands including SDS, wholesale subsidiaries Top Baker and Daily’s Bakery. Top Baker and Daily’s Bakery are bakery product suppliers and wholesalers delivering delectable bread to nationwide daily.

Aligned with the Share, Dine, Smile motto, SDS which is well-recognized in Johor for its quality confectionery products valuable for money, continuously invents new creations to keep customer’s excitement in SDS products, and envisions to give customer the most enjoyable dining experience.

The wide array of SDS confectionery includes bread, pastries, and cakes. Beside bakery, SDS Cafe is providing western food, local food, casual dining, coffee and beverages. Other than that, festive cookies, hampers, mooncakes, baby full month and wedding gift sets are also available at SDS.