image April 2019 - Mia Liana

Sunday, 21 April 2019

Latihan Karom 2019

4/21/2019 07:11:00 pm 5 Comments
Latihan karom dah mula di pejabat Mia seminggu dua ini. Mia join latihan dengan rakan-rakan sepejabat yang masuk team karom.


Sesi jentik menjentik. Kena selalu berlatih barulah makin mahir. Striker kerongsang pink peneman setia Mia.


** sweet training....

Saturday, 20 April 2019

Vivo and Digi Brings You Extra Bonuses

4/20/2019 09:54:00 pm 1 Comments
Kuala Lumpur, 19th April 2019 – Digi is offering the Vivo Y91C for only RM149 when you sign up for the Digi Postpaid 58 or above from today onwards.


More info on https://new.digi.com.my/shop#phones or you may head over your nearest Digi stores: https://new.digi.com.my/support/digi-store

The details of Digi Postpaid Plan are as below:

Digi Postpaid
Digi Postpaid 58 Plan
Digi Postpaid 80 Plan
Digi Postpaid 120 Plan
Digi Postpaid 160 Plan
Device Price
RM149
N/A
N/A
N/A

Y91C is the newest Y series smartphone that Vivo has launched in Malaysia recently. Vivo Y91C features a wide, 6.22” with a water drop notch design, offering one of the widest viewing areas in its price range, with a screen-to-body ratio up to 88.6%. The device is also designed with an elegant colour gradient, plus a glossy finish and 3D curved edges, allowing it to wow from the back as well as the front.



With the Vivo Y91C, you will be able to stay connected all day long thanks to the high-capacity 4030 mAh battery. You will also get 2GB RAM and an octa-core processor, allowing you to multitask or switch between different apps with ease. Best of all, the built-in 32GB ROM is expandable up to 256GB, so you can store more photographs, videos, or any files to your heart’s content.

Capture pictures effortlessly with the built-in AI algorithms of the Vivo Y91C. The device automatically beautifies your images according to subject and lighting conditions, making sure that you can snap the best pictures without having to manually adjust photography settings.


For more information, please visit official website of Digi and Vivo Malaysia on Facebook, Instagram, Twitter and Youtube.


Grab Your Vivo V15 or Y91C at CELCOM for FREE

4/20/2019 09:33:00 am 0 Comments
KUALA LUMPUR, 18 APRIL 2019 – Celcom Axiata Berhad is offering Vivo’s latest smartphones, the Vivo Y15 and Y91C for free when you sign up with Celcom Mobile Plans.


The AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15 smartphone is the latest offering from the brand, featuring the world’s first Front Elevating 32 megapixel camera widely known as the selfie phone.


The AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15’s main camera boasts 24 million photosensitive units. Add in its 1/2.8-inch sensor with an f/1.78 aperture, 1.28um×1.28um pixels and Dual Pixel Focusing, and the result is supremely clear photos. In addition, an 8MP AI Super Wide-Angle Camera and 5MP Depth Camera helps you capture every wonderful moment. V15’s processor is a 2.1GHz octa-core CPU, with 6GB RAM and 128GB storage. It allows users to enjoy a smooth gameplay and run multiple apps simultaneously. Plus, the latest Android 9.0 and Funtouch OS 9 is guaranteed to optimise energy management and deliver prolonged phone usage.


The Y91C is the newest Y series smartphone launched in Malaysia. Vivo Y91C features a wide, 6.22” with a water drop notch design, offering one of the widest viewing areas in its price range, with a screen-to-body ratio up to 88.6%. The device is also designed with an elegant colour gradient, plus a glossy finish and 3D curved edges, allowing it to wow from the back as well as the front.


With the Vivo Y91C, you’ll be able to stay connected all day long, thanks to the high-capacity 4030 mAh battery. You’ll also get 2GB RAM and an octa-core processor, allowing you to multitask or switch between different apps with ease. Best of all, the built in 32GB ROM is expandable up to 256GB, so you can store more photographs, videos, or whatever you like.

Capture pictures effortlessly with the built-in AI algorithms of the Vivo Y91C. The device automatically beautifies your images according to subject and lighting conditions, making sure that you can snap the best pictures without having to manually adjust photography settings.

For more information on Celcom’s offerings, please visit www.celcom.com.my or visit Vivo Malaysia on Facebook, Instagram, Twitter and YouTube.


Friday, 19 April 2019

Thursday, 18 April 2019

Wednesday, 17 April 2019

Jemputan Media Review Ramadhan Buffet Dinner 2019 | Le Grandeur Palm Resort Johor

4/17/2019 07:56:00 am 9 Comments
Ucapan ribuan terima kasih kepada pihak pengurusan Le Grandeur Palm Resort Johor kerana sudi menjemput geng JDT Blogger untuk review pakej Ramadhan Buffet Dinner 2019 pada hari Khamis, 4 April 2019 yang lepas.

Jom tengok gambar..... zasss...


Geng JDT Blogger yang hadir


Teruja dengan ni

Kuah dah nak habis baru nak snap gambar

Wajib makan sate ni

Sedap ni...

Tauhu sumbat jangan dilupa

Kudapan yang menggiurkan


Geng JDT Blogger dengan Chef dan Puan Lynn

Sebelum pulang, kami bergambar ramai-ramai dengan rakan media yang lain. 

Alhamdulillah... sedap-sedap belaka semuanya. Penuh perut kami kekenyangan. Oh ya.. kepada yang ingin mencuba berbuka puasa di sini boleh klik SINI untuk lihat entri promo pakej berbuka puasa yang ditawarkan oleh Le Grandeur Palm Resort Johor pada tahun 2019 ini.


** sedap.. sedap... sedap...

Tuesday, 16 April 2019

Vivo V15 Pro With Superior 8GB RAM Available 20 April 2019 Onwards For RM1,899

4/16/2019 12:24:00 pm 1 Comments
Kuala Lumpur, 16 April 2019 – Vivo’s eagerly anticipated upgrade to the Vivo V15 Pro has now finally been unveiled with the 8GB RAM and 128 GB ROM at a price of RM1,899.




Showcasing Vivo’s vision of ‘Enjoying the Extraordinary’, the new V15Pro 8GB RAM is bringing mobile game players a true gaming experience like no other as it ensures a much smoother mobile gaming experience as its bezel-less Super AMOLED Ultra FullView™ Display coupled with the new Competition Mode that allocates system resources to prioritise game performance, and Dual-Turbo, which reduces frame-drop by 300% and increases smooth gameplay

Just like its 6GB compatriot, the 8GB variant has the Ultra FullViewTM Display which makes a bigger impact all round, with a 90.95% screen-to-body ratio, 6.53-inch display, 1080×2340 resolution and fifth-generation Corning Gorilla Glass creating a vivid and life-like viewing experience that makes gaming and videos more immersive and exciting.

The unit has, what is now a standard bearer of the V15 series, the world’s first 32 megapixel Front Elevating Camera to capture the user’s face in the most beautiful and clear manner. Powerful, easy to use features such as AI Face Beauty helps slim the users face and smoothen their skin, while a range of portrait lighting effects adds an alluringly artistic touch, doing away the need for post-editing.

The V15Pro 8GB was launched last week in Malaysia in conjunction with its official partnership with Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) Mobile National Championships (PMNC) 2019.


Karnival Kerjaya Johor Bestari 2019

4/16/2019 07:35:00 am 0 Comments

Bestnya program ini. Kepada yang sedang mencari pekerjaan, bolehlah cuba hadirkan diri ke ‘Karnival Kerjaya Johor Bestari 2019’ anjuran Unit Strategik Modal Insan Johor (Unit SMI) dengan kerjasama Jabatan Tenaga Kerja Negeri Johor melalui Pusat JobsMalaysia Johor. Terdapat lebih dari 5,000 peluang kerjaya ditawarkan dan temuduga terbuka oleh 80 majikan pada 20 April 2019 & 21 April 2019 (Sabtu & Ahad) bertempat di Aras LG & GF, Galleria@Kotaraya Johor Bahru.

Perhatian. Anda di WAJIB kan untuk mendaftar dahulu di laman portal JobsMalaysia dan pastikan akaun anda aktif sebelum hadir ke program ini. Sila bawa ‘Resume’ dan berpakaian kemas. Semoga berjaya mendapatkan pekerjaan nanti!


Daftar di laman portal JobsMalaysia - https://www.jobsmalaysia.gov.my/jobsmy/home




Tarikh :
20 April 2019 & 21 April 2019 (Sabtu & Ahad)

Tempat :
Aras LG & GF, Galleria@Kotaraya Johor Bahru

Masa :
10.00 Pagi – 6.00 Petang 

Hubungi :
Tel : 07-2214673 / 018-6614672
Emel : unitsmi@johor.gov.my
Facebook : https://www.facebook.com/unitstrategikmodalinsanjohor

#KarnivalKerjayaJohorBestari2019


**jom datang beramai-ramai...


Monday, 15 April 2019

Segmen Bloglist Shuhaida #3

4/15/2019 10:07:00 pm 2 Comments

Mia join segmen ini. Sila klik pada banner untuk join.

Terma & Syarat :
1. Follow blog Shuhaida Saad ni.
2. Komen bersama link blog korang.
3. Entri nak buat atau tak, terserah.
4. Tunggu shu update dan masukkan dalam list shu.
5. Done.

Tarikh Tamat :
18-Apr-2019 (8.30 malam)


** sesi support rakan blogger...


Sunday, 14 April 2019

Carta Pengkomen Tegar Mac 2019

4/14/2019 01:38:00 pm 12 Comments


Carta Pengkomen Tegar Mac 2019





No 1 - Sunah Sakura dengan 72 komen




No 2 - Ejulz dengan 28 komen




No 3 - AizaMia3 dengan 28 komen





No 4 - Sis Lin dengan 16 komen




No 5 - Etuza dengan 16 komen




No 6 - Ciktie dengan 13 komen




No 7 - Muhammad Naim Abdullah dengan 11 komen





No 8 - Shahida Dzulkafli dengan 11 komen



No 9 - Perdu Cinta dengan 9 komen



No 10 - Cik Nor dengan 9 komen




** tahniah buat blogger yang tersenarai di atas... harap maaf entri ini lambat dipublish...


Perkahwinan Siti Jamu Mall Dapat Tajaan RM500 Ribu

4/14/2019 10:26:00 am 3 Comments
Wahhh.. Mia rasa tumpang gembira dan nak ucapkan tahniah pada Siti Jamu Mall di atas majlis perkahwinan yang meriah dan mendapat tajaan dari pelbagai sponsor. Wow! Moga perkahwinan Siti ini bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat.







BUDAK BUAT LIVE DAPAT TAJAAN KAHWIN RM500 RIBU!!

Tuah ayam Nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Untung seorang gadis kecil comel SITI SURIANI atau lebih dikenali sebagai SITI JAMUMALL mendapat tajaan kahwin sehingga RM500 RIBU !! Memang hebat dan sangat mengejutkan.





Pada asalnya beliau sangkakan ingin buat majlis biasa secara kecil-kecilan, tetapi siapa sangka setelah memuat naik satu status di facebook beliau tentang majlis perkahwinan, terus tidak semena-mena mendapat whatsapp dan panggilan telefon bertalu- alu dari founder produk, owner kedai dan bermacam-macam lagi untuk sponsor / taja majlis beliau.

Hampir 100 company dari perbagai produk berminat untuk sponsor/taja majlis kahwin Siti. Paling menyentuh hati, ada juga yang baru berjinak-jinak dalam perniagaan turut juga berbesar hati menaja majlis perkahwinan Siti.


Kata Siti, beliau sangat sebak dan tidak menyangka majlis yang mulanya dirancang biasa-biasa kini menjadi luar biasa. Inilah berkat usaha beliau selama 3 tahun membuahkan hasil. Beliau menjadi promoter atau host untuk jamumall.com dan menjual pelbagai jenis produk kosmetik, kesihatan, fesyen dan makanan.





Selama ini Siti promote produk orang dengan ikhlas. Siti juga bantu juga dari produk biasa-biasa tidak dikenali, sehingga dikenali dan viral. Oleh sebab inilah ramai yang hargai jasa Siti dan bila Siti kahwin mereka sanggup sponsor/taja yang macam-macam. Siti sangat-sangat bersyukur dapat sponsor dari nikah, pre wedding, majlis berinai,. majlis kahwin sehinggalah ke pakej berbulan madu. Seronoknya.



Antara senarai sponsor yang menaja perkahwinan Siti Jamu Mall

Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma

Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

Grand Cake dari Mad About Cake

Vip Menu dari Rumpun Selera

Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

Jamu dari Seri Lady Empire Resources

Tudung Bawal Bridesmaids dari Gallery Bawal

Kain Pasang Diamond dari Irahsukri

Telekung dari Pretty Aini

Make Up Set dari Zacthira Navillionniza

Scarft dari Scarft By Mehrun

Printed Box dari Art Creation Printing

Perfume dari Luxe Essencia Resources

Honeymoon Pakej dari Arwana Resort


#sitijamumallwedding


** cantiknya....