Bengkel Kajian Keperluan Pengguna Bagi Pembangunan myMPIB Portal

Saturday, January 30, 2016

Bengkel Kajian Keperluan Pengguna Bagi Pembangunan myMPIB Portal


Pada 18 hingga 20 Januari 2016, Unit ICT telah mengadakan Bengkel Kajian Keperluan Pengguna Bagi Pembangunan myMPIB Portal di De Palma Hotel, Ampang Kuala Lumpur bersama vendor. 

Kiranya User Requirement Study (URS) dalam proses nak memahami apa keperluan dan kehendak pengguna, cara kerja manual sedia ada, borang yang digunakan, laporan yang disediakan. Nak bangunkan sistem kenalah tahu semua supaya bila sistem yang dibangunkan itu akan lebih lengkap. Sistem yang bakal dibangunkan vendor ni berkonsep web-based.

Jom tengok gambar yang sempat di snap selama berkampung 3 hari 2 malam kat sana.... zasssss...










Ni baru permulaan... ada lagi step seterusnya. Nampak macam mudah. Tapi leceh sebenarnya. Sebab memerlukan kerjasama penuh dari staf ofis yang terlibat.

Apa-apa pun.. syukur sangat. Bengkel ini telah berjalan dengan lancarnya. Alhamdulillah....

bukan senang nak sistemkan kerja yang manual...

3 comments:

  1. Penat.. tapi input output disebalik bengkel macam tu sangat diperlukan..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...alhamdullilah...:)

    ReplyDelete
  3. oo... bengkelnya dah selesai yer. Semoga terlaksana dengan baik setiap perancangan

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.