Pentingnya Alarm Clock

Saturday, February 13, 2016

Pentingnya Alarm Clock



Alarm clock kat handphone sangat penting bagi Mia. Nak-nak sejak Sofea dah bersekolah rendah ni, pagi merupakan waktu yang singkat dan perlu diatur dengan teliti supaya tidak kelam-kabut.

Nampak tak, punyalah berderet setiap setengah jam dari 5.00 pagi hingga 7.00 pagi. Adui... nak buat macam mana. Dah pagi tu lah nak siapkan diri, siapkan Sofea, siapkan sarapan, Sofea bersarapan dan hantar Sofea ke sekolah. Penting sangat alarm clock ni, untuk ingatkan Mia.

Alhamdulillah. Dah masuk bulan kedua persekolahan, dah macam ok sedikit. Dah lebih teratur dan terurus. Tak macam bulan satu, punyalah huru-hara sedikit.

kalau tak guna alarm clock rasanya agak sukar nak disiplinkan diri dengan masa...

13 comments:

  1. memang penting kalau tak memang terlajak la jawab die..hehe

    ReplyDelete
  2. memang penting kalau tak memang terlajak la jawab die..hehe

    ReplyDelete
  3. sampai skrg pun sy still buat alarm buat mcm tu,hihi kalau tak memang telajak xpergi kelas nantii

    ReplyDelete
  4. Selalu set alarm macam tu walaupun timingnya dekat-dekat 5.00 5.30 hehe/
    setiap 30min tu macam2 boleh buat kan

    ReplyDelete
  5. yeee T_T sangat penting huhuhu kalau tak guna jam loceng tu pun ok tapi takut tertidor balik huhuhu

    ReplyDelete
  6. Betul...alarm clock sangat penting la kak mia...bagi PC alarm reminder pun penting terutama untuk mengingatkan perkara perkara yang perlu diutamakan.

    ReplyDelete
  7. Sally pun ada 3 alarm utk g keja..hahaha...sbb subuh, nak siap nak g keja dgn nak g tunggu bas..takut lewat

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia...mmg penting sangat...:)

    ReplyDelete
  9. haha sy x bole ada alarm, lau ada alarm x pandai bangun hehe

    ReplyDelete
  10. penting pada saya..selalunya mesti bangun awal. solat

    ReplyDelete
  11. alarm clock memang penting terutamanya bila badan dah letih ... tak mampu bangun sendiri

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.