image BaitulJannah | Laman Cari Jodoh Online - Mia Liana

Tuesday, 30 January 2018

# Community

BaitulJannah | Laman Cari Jodoh Online


Dulu lain. Sekarang lain. Kalau dulu, lambat cari pasangan mulalah, mak mencari jodoh untuk si anak. Kalau pergi kenduri kahwin, pasti akan disuruhnya kita pergi, mana tahu kot-kot bertemu jodoh kat kenduri kahwin ke... Tak pun mak tanya-tanyakan kawan-kawan dia mana yang belum kahwin lagi.. jiran-jiran ke... ataupun saudara-mara tolong carikan. Macam-macam lagi cara masa dulu kalau tak bertemu jodoh.

Tapi kini, segalanya ada di hujung jari. Kalau tak ada internet, memang susah nak berhubung dengan dunia luar. Dunia serba maju. Cari jodoh pun boleh hanya dengan online. Kononnya sibuk kerja. Sibuk belajar di pengajian tinggi.  Tak ada masa nak keluar, jumpa orang, cari orang. Masih lagi keseorangan. Sunyi tak ada teman untuk berkongsi perasaan. Usah ragu. Usah malu. Ada jalannya.

Sila daftar di SINI untuk ke laman cari jodoh online BaitulJannah. Sebuah laman cari jodoh online yang patuh syariah dan dipercayai. Mesra pengguna dan sangat mudah untuk mencari calon / jodoh pasangan yang sesuai. Boleh pilih untuk cari calon yang tinggal di mana, asal dari mana, latarbelakang pendidikan, jenis pekerjaan, status perkahwinan sama ada bujang, janda atau duda dan juga umur.




Cara Daftar
  1. Klik SINI untuk daftar
  2. Klik BAGAIMANA MAHU BERMULA? KLIK SINI
  3. Ikuti sehingga selesai
  4. Lengkapkan profail dengan muatnaik gambar yang jelas. Sila ikuti syarat-syarat yang telah dinyatakan.
  5. Selepas itu, tunggu kelulusan dan pengesahan dari administrator dalam tempoh 12 jam – sehingga 24 jam
  6. Selepas pendaftaran telah disahkan, anda akan menerima 1 rubi
  7. Anda juga perlu buat pengesahan nombor telefon dengan menggunakan telegram atau sms. Selepas proses ini berjaya, anda akan mendapat 1 rubi.
  8. Kemudian cubalah buat carian dan set pilihan untuk senarai calon wanita / lelaki yang dikehendaki.
  9. Kirim salam pada calon yang diminati kemudian tunggu sehingga salam anda dibalas.
  10. Selepas ada balasan, anda boleh menghantar satu mesej perkenalan.
  11. Selanjutnya jika sudah mengenali calon jodoh yang sesuai, silalah berinteraksi selalu secara mesej dan boleh minta taaruf.


Anda berasa bimbang dengan keselamatan privasi anda? Jangan bimbang kerana:
  1. Nama, nombor telefon dan emel anda adalah dirahsiakan dan tidak dipaparkan di profil anda.
  2. Sistem anti-SEO. Enjin carian seperti Google dan Yahoo tidak dapat mencari akaun anda.
  3. Profil anda tidak akan dipaparkan di mana-mana media sosial.
  4. Kami mengawasi setiap mesej yang dihantar untuk menjaga adab ikhtilat antara calon dan menurut tuntutan syariah.
  5. Kami mengawasi sebarang bentuk spam.

Menarik sangat ni. Dipercayai, selamat dan meyakinkan. Cepat-cepatlah daftar ya. Mana tahu bertemu jodoh di SINI.


** semoga berjaya... amin...




17 comments:

  1. wahhh, mudahnya! macam ni orang ramai tak usah risau lagi la segala maklumat dirahsiakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan cik tie.. yang penting selamat...

      Delete
  2. Bissmillah..lillahitaala..moga ini menjadi satu usaha yang diredhai Allah SWT..dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. mudah2an bermanfaat utk yg mencari jodoh..

    ReplyDelete
  4. hah..senang dah nak cari jodoh sekarang ni..tapi kenalah betul² pilih kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu eda... carilah yang sesuai dan serasi...

      Delete
  5. Baginya belum bertemu jodoh. Apa salahnya guna khidmat dia kan

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. boleh join ni CCL kalau belum berpunya... hihihi..

      Delete
  7. assalamualaikum mia...mmg baik buat mereka yg single mencari jodoh kn...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  8. Tiada salah mencari jodoh melalui laman baituljannah ni kan. Peluang menjadi lebih mudah buat mereka yang masih single.

    ReplyDelete