image Jahit Baju Kurung Untuk Family - Mia Liana

Friday, 14 September 2018

# Family Matters

Jahit Baju Kurung Untuk Family


Hmmm.... Bestnya... hujung minggu ini cuti 3 hari lagi. Hari Ahad ni cuti umum, hari Malaysia. Dapatlah berehat secukupnya.

Apa tidaknya hujung minggu lepas, Mia sibuk dengan kenduri kahwin kat kampung. Memang tak cukup tangan. Alhamdulillah... majlis pun berjalan dengan lancar dan meriah. Ramai saudara mara bertandang ke rumah.

Seminggu sebelum itu, Mia jahit baju kurung beberapa pasang sedondon family Mia khas untuk majlis kahwin adik Mia. Siang kerja... malam menjahit...

Hmmm... Mia share kan gambar yang Mia snap masa jahit tempohari....












Syukur sangat... Mia dapat siapkan baju kurung untuk family sebelum hari majlis kenduri kahwin.

Rasa happy dan puas dapat melihat mak, adik-adik Mia dan Sofea pakai baju kurung ini.

** semua baju kurung ada pasang kocek.... (^_^)



9 comments:

  1. Alhamdulilah..
    Takde gambar ramai ramai pakai baju kurungnya Mia..
    Mesti cantikkann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah... tak sempat snap... masing-masing sibuk. nikahnya pagi.. tengahari dah majlis kendurinya...

      Delete
  2. Rajinnya kak mia. Kalau hantar kat tailor ni entah berapa la diorang cas kan kak. Apa yang penting puas hati bila dapat tengok keluarga kita pakai hasil jahitan kita.

    ReplyDelete
  3. baju kurung ada kocek senang simpan sampul salam kaut :D

    ReplyDelete
  4. Part kocek tu PC suka...senang nak isi barang...hehehe...

    ReplyDelete
  5. Woww, patut busy bebenorr ! Puass hatii kann~
    Tahniahhhh ! Kain pun cantikkk coraknyaa~

    ReplyDelete
  6. wah! hebat la kak mia dalam busy2 pun rajin update blog kagum ")

    ReplyDelete
  7. zaman sekarang dah xde baju ade kocek. ada kocek senang nak letak barang kan :)

    ReplyDelete