Allah Merahsiakan Masa Depan

Tuesday, May 6, 2014

Allah Merahsiakan Masa Depan



Perkongsian dari facebook untuk tatapan pengunjung blog ini. Kadang kita tak sabar nak tahu apa yang berlaku di masa depan tetapi itu semua rahsia Allah. Kita yang mencorak kehidupan kita dan selebihnya harus berusaha di samping bersyukur dan tabah menghadapi dugaan hidup.

Allah merahsiakan masa depan
untuk menguji kita agar
berprasangka baik
merencana dengan baik
berusaha yang terbaik
serta bersyukur dan bersabar

Betul kan... kata-kata ini mampu membakar semangat. Moga hidup kita diberkatiNya... amin...

 tazkirah malam ini...

Hadiah bernilai RM10,020.00 untuk dimenangi.
Klik SINI untuk join.

35 comments:

  1. thanks for sharing. indeed what i should felt. think positive hu

    ReplyDelete
  2. Betul tu kak mia..berkat kesabaran..penghujungnya insyaAllah ada sinarnya..

    ReplyDelete
  3. Nice qoute... Thanks kak mia for sharing...

    ReplyDelete
  4. betul kan kak mia.. Allah surprisekan hamba2nya..
    kita hanya perlu jalani hidup dengan jaya je.. kalau dah taw apa jadi masa depan, tak surprise lah kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... kita harus lalui juga.. tq husna..

      Delete
  5. betull kak mia .. ta semua org mampu kuasai ilmu sabar tu kan kak ... cume kte kne lebih positive .. :)

    ReplyDelete
  6. betul tuh..ermmm apapun semua ALLAH sudah tentukan .pastinya yang baik2 sj

    ReplyDelete
  7. Yup that is the beauty of our life..kalau dah tau apa akan jadi mesti tak thrill lagikan..

    ReplyDelete
  8. Betul . Yang pasti , apa yang Allah rencanakan mesti terbaik untuk umatNya .

    ReplyDelete
  9. pokoknya kita kena sentiasa bersangka baik terhadap Allah

    ReplyDelete
  10. agreee!!Allah swt sebaik2 perancang..alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia...setuju ngan semua tu.;)

    ReplyDelete
  12. Biarlah ia menjadi rahsia. redho dan bersyukur selalu

    ReplyDelete
  13. bersetuju
    semuanya telah diaturkan olehNya

    ReplyDelete
  14. Allahj tahu yg terbaik...masa depan dirahsiakn sebb itu terbaik tuk kita

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.