Lagu Goodbye Oleh Air Supply

Thursday, May 8, 2014

Lagu Goodbye Oleh Air Supply


Satu lagu kegemaran Mia sejak dulu lagi. Goodbye dari Air Supply. Bila sedih atau berduka, Mia lebih suka dengar lagu ni. Lirik lagu ini jika dihayati dengan betul memang cukup menyentuh perasaan.

Video Goodbye - Air Supply



Lirik Goodbye - Air Supply



I can see the pain living in your eyes 
And I know how hard you try 
You deserve to have so much more 
I can feel your heart and I sympathize 
And I'll never criticize 
All you've ever meant to my life 

I don't want to let you down 
I don't want to lead you on 
i don't want to hold you back 
From where you might belong 

You would never ask me why 
My heart is so disguised 
I just can't live a lie anymore 
I would rather hurt myself 
Than to ever make you cry 
There's nothing left to say but goodbye 

You deserve the chance at the kind of love 
I'm not sure i'm worthy of 
Losing you is painful to me 

I don't want to let you down 
I don't want to lead you on 
i don't want to hold you back 
From where you might belong 

You would never ask me why 
My heart is so disguised 
I just can't live a lie anymore 
I would rather hurt myself 
Than to ever make you cry 
There's nothing left to say but goodbye 

You would never ask me why 
My heart is so disguised 
I just can't live a lie anymore 
I would rather hurt myself 
Than to ever make you cry 
There's nothing left to try 
Though it's gonna hurt us both 

There's no other way than to say goodbye

Sedih kan lagu ini.... perpisahan memang menyakitkan tapi itulah hakikatnya. Kisah perjalanan hidup Mia sebelum adanya blog ini, cukup menyedihkan. Dugaan berat putus tunang 2 kali dengan orang yang berlainan sehingga dapat berkahwin dengan tunang ketiga iaitu Suami Mia sekarang. Dugaan besar ketika belajar di IPTA selepas SPM sehingga terpaksa berhenti di tengah jalan dan terpaksa belajar diploma di Kuala Lumpur. Syukur sangat dapat sambung belajar pengajian sarjana muda di Open University Malaysia selepas kahwin. Begitu juga dengan perjalanan kerjaya Mia yang begitu mencabar walaupun kerja ICT nampak senang tapi tanggungjawabnya tersangatlah besar. Ditambah pula kena pandai handle sendiri. Pengurusan masa yang cekap amat penting supaya semua kerja dapat diselesaikan walaupun buat seorang diri.

Sabar dan tabah sahaja peneman hidup ini sejak dulu.

 flash back my memory... sad memories...

Hadiah bernilai RM10,020.00 untuk dimenangi.
Klik SINI untuk join.

20 comments:

  1. assalamualaikum mia...pengalaman yang mmg memeritkan....Allah memberikan setiap dugaan pada setiap umatnya itu pasti ada hikmah disebaliknya...kita sebagai umatnya haruslah menerima semua ujian itu dgn redha...:)

    ReplyDelete
  2. best nya lagu neh.. baru dgr.. ~ pngalaman itu memori terindah :') sdihnyaa rasa

    ReplyDelete
  3. Teringat time gila lagu air supply dulu...masa tu saya form 2... tiap-tiap malam sebelum tidur dengar walkman... nak pulak teringat kat awek yang tak nak kat kita whoahahahaha... ehehe

    ReplyDelete
  4. Tak biasa ngan lagu ni huhuhu ,,
    Tapi bila dgr sedap la pulak ..

    ReplyDelete
  5. taka pernah dengar lagu ni..mungkin sebab lagu lama kot.apepun jangan bersedih kak mia

    ReplyDelete
  6. kak mia..pengalaman lalu mndewasakn kita kan :)

    ReplyDelete
  7. Air Supply is really a classic. Love their songs too! Don't look back the sad memories. Look front. Tomorrow will be better!

    ReplyDelete
  8. Mmg sedih... Setiap org dh ditentukn jalan hidup masing2... Jika redha dan sangka baik.dgn Allah pasti tng hidupkn... Allah tahu kekuatan kita..dan Allah tahu yg teebaik utk kita...

    ReplyDelete
  9. kenangan mengusik jiwa bila dikenang..ada suka..ada duka.. tp biarkanlah ia semua menjadi sebuah kenangan yg kita takkan pernah lupaaa.... ewaaahhh... mcmne kak?? ayat saya ok tak..??? hehehehe

    ReplyDelete
  10. tak sangka saat diri ini sedang dilanda gelora, ingatlah bahawa ada insan yg lebih duka daripada anda.. hebat kak mia mampu bangun semula.. nak hebat jugak.. menjadi insan berguna kelak..:')

    ReplyDelete
  11. Kak mia,kita sama! CN suka karoke lagu ni,lg best Jenny bwk ,santai je layan

    ReplyDelete
  12. eh... lagu lama eh....
    qila takpernah dengar hihi

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.