Tak Seronok Blogwalking Bila Jumpa Malware

Saturday, September 6, 2014

Tak Seronok Blogwalking Bila Jumpa Malware

Tak seronoknya nak blogwalking ni, bila jumpa malware macam ni. Pagi ini Mia sedang blogwalking senarai URL Blog #8 di SINI.

"The site ahead contains malware

Attackers currently on pingbusuk.org might attempt to install dangerous programmes on your computer that steal or delete your information (for example, photos, passwords, messages and credit cards)."




Aduhai... kenapa boleh jadi malware pula pingbusuk.org ni? Untuk selamatkan keadaan, cepat-cepatlah buang dari blog, nanti senang Mia dan rakan-rakan blogger lain nak blogwalking.

malware oh... malware...

24 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah pagi Kak Mia...Diana dah buang shoutbox tgl nak buang pingbusuk.org...

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum.. kak mia,

    malam tadi mselim3 dah buang widget ping busuk nie.. sebab diserang malware...

    mselim3

    ReplyDelete
  3. Salam kak mia.
    Malam semalam terkejut juga buka blog ada dapat 'note' ni ... Cuak jugalah. Tapi last - last bila baca 'message dari nota tu', terus je buang code busuk org. Lepas tu Alhamdulillah blog dah tak ada apa - apa ...

    ReplyDelete
  4. Huhuhu memang tak seronok kan jadi macam tuh.. nasib tak guna pingbusuk.org..

    ReplyDelete
  5. blog eca ada pngbusuk, tpi bila buka oke je..takut org lain buka je ada malware

    ReplyDelete
  6. btul!
    potong betul bila ada mlware ..huhu
    MG tak de letak side backlik ke sna
    link2 blogger je ..huhu

    ReplyDelete
  7. samela..huhu tengah blogwalking..tetibe ade malware huhu

    ReplyDelete
  8. Dah buang satu ... tinggal banner jer. Ada malware jugak ker?

    ReplyDelete
  9. kan kak mia..de malware adoiii buat mood nk bw dh swing

    ReplyDelete
  10. kena tunggu owner blog buang widget tu dulu nampak gayanya..

    ReplyDelete
  11. Ish... Bahaya gak.. Hari tu dh mslh ping.busuk ni.. Sbb tu sy x buh widget dia tuh..

    ReplyDelete
  12. tulah malam tadi nak blogwalking pun banyak malware..so rehat dari bw..hari ni baru sambung :)

    ReplyDelete
  13. baik buang kan, takut nnt jadi pape kt blog. menagis

    ReplyDelete
  14. Diserang malware yang busuk...huhuhu...adooisss !!! Wabak penyakit...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum mia....bahaya ni banyak yg ada virus malware ni...:)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.