Goreng Sosej Dengan Mentega

Friday, October 31, 2014

Goreng Sosej Dengan Mentega

Pagi ini sarapan ala-ala western sedikit. Makan sosej dengan roti. Dulu masa anak dara kalau nak goreng sosej guna minyak masak biasa saja. Sejak kahwin, Mia bertukar pula kepada mentega. Kiranya ada inovasi sikitlah. Jadi favourite Suami Mia bila digoreng dengan mentega. Rasa lemak-lemak berkrim gitu.







Lepas itu, dimakan dengan roti ataupun begitu saja.. Sofea pun suka...

merasa jadi mat saleh sekejap... hihihi

32 comments:

  1. Terus rasa na g goreng sosej skarang .. Balut roti letsk cheese n telur.. K byeee. Hehee

    ReplyDelete
  2. idea yang bagus... lemau selalu makan sosej rebus.. cicah sos.. haha

    ReplyDelete
  3. saya biasa buat camni
    rasa sedap sikit kan =)

    ReplyDelete
  4. Wah3 sedapnyeee..kalau guna pemanggang ajaib xperlu pakai minyak atau mentega..kan lebih sihat...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mia...sedap nampaknya...:)

    ReplyDelete
  6. Chicken sosej favourite kita. Simple tapi sedap...

    ReplyDelete
  7. sy pun biasa masak sosej macam nii hihihihi

    ReplyDelete
  8. Salam singgah sini Kak Mia...sedapnya....

    ReplyDelete
  9. memang kalau pakai mentega time masak akan sedap dan wangi ajer bau satu umah... :D

    ReplyDelete
  10. dapnyee.. gune mentega lagi superb rasenye..hihi

    ReplyDelete
  11. wah ni tips masakan mia ..hummm! sedap ..sangat

    ReplyDelete
  12. okay nanti nak try goreng dengan butter lah :)

    ReplyDelete
  13. sha suka rebus pulak... kalau goreng, memang kena makan dengan roti kalau tak masin sangat :) anyway, sha jugak goreng guta butter !! sedappppp

    ReplyDelete
  14. Sesekali bertukar selera ala2 western apa salahnya kan kak Mia.. ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  15. sedap tu... kekdg kalo dah xtau nk buat apa minum ptg kita pon goreng hot dog .. tp grg ngn minyak jela hehe

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.