Sedang Edit Coding Button Social Media Blogger

Friday, November 7, 2014

Sedang Edit Coding Button Social Media Blogger


Hari ini macam ada mood nak edit coding kat blog. Cuma usik kat ruangan button social media. Motif utama konon nak letak counter kat situ, boleh tahu bilangan share melalui facebook dan twitter. Berangan je lebih ni.... bila dah berangan kenalah realisasikannya.

Harap-harap menjadi nanti. Ini pun baru jadi yang button Like FB punya. Yang lain dalam proses. Sedang cuba-cuba. 

Kalau tak berjaya, akan tukar balik pada yang asal. Peace.... takpe asalkan kita dah cuba.

sesi belai coding blog...

Berlangsung sekarang : Segmen Nak URL Blog #10

22 comments:

  1. Assalammualaikum... kak mia,

    moga berjaya.. dalam belai koding blog k..

    mselim3

    ReplyDelete
  2. dah berjaya nanti bagitau,
    share sekali kat sini =)

    ReplyDelete
  3. Kalau menjadi nanti bolehla buat tutorial ye kak.. ^^,
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
  4. Asalam Mia, tersenyum2 Etuza depan PC apa tak ..sebeb semangat yg macam ini kita nak berani mencuba cheee...sama lah kita selalu mencuba, tapi mia terbaik banyak ilmu ICT..tahnia kerana mencuba. mencuba lebih dari tak mencuba,....betul..

    ReplyDelete
  5. boleh guna jquery utk itu.. klu tukar guna ikon pon boleh , guna http://fontawesome.io + tootip utk tgok berapa byk bilangan share.. ^^

    ReplyDelete
  6. All the best kak mia.. Memang susah nak edit ni.. Kena cari tutorial yang sesuai dengan template blog.

    ReplyDelete
  7. Wah.. Bestnya boleh create dan edit sendiri... Kami guna yg luar je la sbb x reti nk edit yg dlmn..

    ReplyDelete
  8. Ayuni punya koding lain pula sebab letak social media button dalam menu tab. Nanti Ayuni cuba carikan penyelesaian untuk koding yang Mia Liana hendak dan share di blog.

    ReplyDelete
  9. rajinnyer mmbelai blog yer, cn sibuk benor takde masa nak belai blog kesayangan ni ;)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.