Selipar Putus

Sunday, November 2, 2014

Selipar Putus


Akhirnya..... selipar yang selama ini Mia gunakan kat pejabat telah terputus tadi masa nak pergi bersolat Zohor. Sedih sekejap sebab selipar ini sedap dipakai dan tahan lama. Pakai sejak tahun 2006 lagi.


Tengah fikir macam mana nak lekatkan tali yang putus atau beli saja yang baru. Cermat pakainya. Mungkin dah tiba masanya dia nak putus...

banyak sentimental value ni...

26 comments:

  1. 2006 ? wow. lama dh tu. mmg byk sentimental value klau brang tu kita dh lama guna. :)

    ReplyDelete
  2. Wow....2006-2014...dah sampai masanya tu. Beli aje yang baru
    IsmailDotCom

    ReplyDelete
  3. Wah lama tu... tak pe da masa untuk digantikan dengan yang baru

    ReplyDelete
  4. Banyak jasa selipar tu yer. Zumal pakai selipar tahan tak sampai setahun pun. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  5. Wahhh. Lamanya bertahan. Memang syg nak buang kalau benda yg betahan lama ni kan.

    ReplyDelete
  6. lamanya....tahan juga selipar ni..wah...

    ReplyDelete
  7. memang tahan lama betul nih..tapi still nampak macam baru lg..

    ReplyDelete
  8. tgk pd selipar nmpak biase je...tp x sngka 8tahun berkhidmat utk kak mia...mmg tahan la,sapa kata brg lama xde kualiti..tp mngkin dh smpai masa die putus,rasenye kalau die putus bahagia biji bawa tu buleh lg repair dgn letak paku,,,tp cuba kak mia try letak paku,tp bleh bt pakai dkt umah je la kak,,nk pg opis tu x jamin la tahan ke x...

    ReplyDelete
  9. oleh sebab dah lama guna lah rasa sayang,kan mia.

    ReplyDelete
  10. huhuhu..kalau selipar yang kita suka pakai..mesti sayang sangat kan kalo rosak...rasa tak mau cari ganti...samalah kit

    ReplyDelete
  11. Salam mia.Macam tu lah kita cermatkan lama betul jangka hayat selipar tu hehe.Salam perkenalan juga dari saya .Saya baru sangat blogging ni.Jemputlah singgah di blog saya .Saya ni budak baru belajar jauh sangat tahap blog u dgn i .harap di maafkan hehe.Jemputlah singgah di blog i yer byk info for health & beauty.Harap bermanfaat.Tq

    ReplyDelete
  12. Wahh....tahannya selipar Kak Mia pakai...bila dah lama pakai sesuatu yang kita suka rasa sayang pula bila dah rosak...

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mia...tahan juga selipar ni...:)

    ReplyDelete
  14. Lamenye tahan kak mia...
    Sbb pakai kt pejabat jeke??
    Lame dah tak alami selipar tercabut..
    Mase kecik2 tu kerap ntl.selipar putus

    ReplyDelete
  15. Lmanya akak dah guna memg byk jasanya selipar tu

    ReplyDelete
  16. Dari tahun 2006?? Lama tu kak.. Cermat sungguh ni.. Try fipper.. Best jugak.. Lembut jer.. ^^,
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
  17. kalau camni putusnya kena beli baru kak..nanti kalau bersambung takut putus lagi..boleh simpan buat kenangan..lama betul dia berkhidmat untuk akak :)

    ReplyDelete
  18. dah lama benar tu
    memang kalau dah selesa dengan sesuatu barang tu, memang akan guna sampai rosak kan

    ReplyDelete
  19. Dasyat selipar umur 7 tahun tu. Tahan lasak kot nampak slipar tu.
    kalo Aula mesti lepas 2-3 tahun tak pakai dah.. bukan sebab rosak tapi lebih kepada boring :D

    ReplyDelete
  20. Panjang umur selipar Mia ni :p
    Tahan lama betul yek?

    ReplyDelete
  21. memang kak..kalau kita dah lama pakai,tetiba putus..rasa sayang.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.