Blog Mialiana.com Kena Klon / Duplicate

Thursday, December 25, 2014

Blog Mialiana.com Kena Klon / Duplicate


Baru malam tadi Mia tahu yang blog Mia tersayang ni ada klon / duplicate. Sebiji pula tu dia copy paste entri-entri blog ini. Menyirap dan bengang teramat. Ye lah... kita penat-penat keluarkan titik peluh idea menulis dan berblog sendiri, tup-tup hasil kita diculik orang lain. Sedih ni.

Malam tadi juga Mia ada post kat fb wall minta pendapat blogger lain. Terima kasih atas feedback yang diberikan.








Kepada semua pengunjung blog ini, blog mialiana.com adalah yang original kalau ada terjumpa url lain yang sama dengan blog ini, sila maklumkan pada Mia.

mood sedih sekejap...

32 comments:

  1. sedih tul bila ada blog diclon ni, sepertinya blog Pesona & Mustika dalam carian google ada sebiji tajuk blog tu, tapi etuza tak klik risau kalau hatiku jiweaku berderai meratap sedih. Template macam Etuza berjuta orang guna nia mia sebab dari blog HH etuza ambil atas promot blogger HH katanya mesra SEO. Berbalik blog mia..hiss!!! napa yer ada orang buat clon ni..banyak apa templete buat lah sendiri rekriasi alatan blog ..nak clon buat apa tu memalukan ja lah..banyakkan sabar ya..blogger kena sabar inshaAllah reda kesedihan

    ReplyDelete
  2. rasanya kalau nak ada blog buat sendiri lah..pengisian ..hiasan blog buat sendiri ..kepada yang baru nak berjinak dengan arena blog usah tiru usah curi cara otai otai blogger punya blog lah..sedih tul ni ada ..macam ni, sebab ..macam ada gak tu Etuza nampak..tapi Etuza tak klik..biar kan ja..lagi pun blog Etuza tak terkenal macam blog Mia dan blogger lain..kurang tersirap masih ada sabar..

    ReplyDelete
  3. ade jugak yg nak jadi glemer can tuan tanah ni kot....
    sanggup copy cat bagai...

    ReplyDelete
  4. Peerrrgghhh nampak sangat yang akak memang popular.Sampai sanggup buat klon ni.....dasyat2...

    ReplyDelete
  5. itu bukan nak memblog tu, mungkin nak menumpang hasil...

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum...singgah blogwalking disini..Jemput singgah di blog saya juga ya :)
    http://izwawa.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Biasalah tu, kan amalan kopi pasta jadi budaya. Senang cerita repot google. Take a time okey 😊

    ReplyDelete
  8. Kenapa agaknya ye kak mia? Ni memang kerja orang yang klonkan atau virus ke apa ke ye?

    ReplyDelete
  9. Assalam Mia, akak tumpang sedih juga..tapi takpe..yg original pasti menjadi pilihan.
    Email akak problem, so akak tinggal url kat sini yea, jempit join segmen akak, akak sgt berbesar hati jika Mia sudi tolong promote, join tu kira promote la kan, he he...http://srikandiofficialblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mia...wah !! teruk la mcm i kn...blog pun nak copy bulat2 juga...nak menumpang femes dr mia la tu kot...

    ReplyDelete
  11. memang teruk..macam mana kak mia boleh tau

    ReplyDelete
  12. Isk2.. ni la mengambil jln mudah untuk femeskn diri. Awful betul la org copypaste. diri pon copypaste kot. xde originality.

    ReplyDelete
  13. Asslmkm kak.. Sabar ye.. Mmng rasa nak mara bila dpt thu. Mmng rasa xseronok. Apa2 pn, siapa kenal kak mia, mesti akan setia dgn blog akk ni.. Nak2 akk dh bgthu blog akk ni ada klon nya. Insyaallah..

    ReplyDelete
  14. Asslmkm kak.. Sabar ye.. Mmng rasa nak mara bila dpt thu. Mmng rasa xseronok. Apa2 pn, siapa kenal kak mia, mesti akan setia dgn blog akk ni.. Nak2 akk dh bgthu blog akk ni ada klon nya. Insyaallah..

    ReplyDelete
  15. ish3 ape la niat dorang clone kan hurmm

    ReplyDelete
  16. sabar ye kak.. tapi isy tak puas hati betul lah dengan orang yg clone blog orang lain ni.. tak de idea ke nak tulis blog pakai idea sendiri..

    ReplyDelete
  17. sabar kak mia...kalau dah melampau sangat, mungkin kak mia bole minta pendapat undang2...

    ReplyDelete
  18. alahai kesian,,semoga cepat settle yer kak mia

    ReplyDelete
  19. dahsyatnya dorang ni...ligat je....

    ReplyDelete
  20. Orang mcm ni kurang kasih syg , nakkan publisiti jerkk !

    ReplyDelete
  21. Moga yang buat tu berubahlah hendakNYA. Takkan sebab publisiti sampai sanggup copy paste entry orang lain.. Mintak izin kan jauh lebih baik.

    ReplyDelete
  22. Siap ada klon lagi..dasyatnya org sekarang ni ye..

    ReplyDelete
  23. ouh...so, umpamanya blog akak ada 2 la ni kan? aishhh! kacau la kalau macam tu kan...tak suka! tak suka!

    ReplyDelete
  24. org ini bosan dan hobinya adalah menyalin nota. maafkan dia ya.. nanti tgn berkudis, dia dtg la minta maaf ^^

    ReplyDelete
  25. Sapala yg buat kja x elok tu ya..manusia mcm tu pun ada mcm2

    ReplyDelete
  26. pelik betul dengan sikap orang yang suka clone² ni..takde identiti

    ReplyDelete
  27. Mmg sedih kn... Sbb pnt nk perah idea utk mnulis tu... Sbr ya kak mia.. Ada hikmah disebaliknya.. Insha Allah...

    ReplyDelete
  28. IM percaya blog ni ja. Kiranya Kak Mia hebat sebab smpai org nk copy2 ni. Jgn sedih2 yea Kak Mia ;)

    ReplyDelete
  29. sabar je la kak. mungkin dorang nak jadi femes, tu yg main copy copy paste aje.. takutnya kalau jadi. harap2 taklah.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.