image Makan Bubur Sum-Sum - Mia Liana

Sunday, 5 August 2018

# Dari Dapur Mia

Makan Bubur Sum-Sum


Bila batuk dan selsema rentetan dari entri SINI, selera nak makan pun kurang. Tekak pula nak makan yang lembut-lembut, makanya menu bubur sum-sum di rumah ini. Kebetulan Sofea memang suka makan bubur sum-sum, masak banyak sikit.



Alhamdulillah... menu orang sakit tekak. Masak yang simple saja.


** check timbang tadi... berat Mia turun setengah kilogram...

18 comments:

  1. wahhh siap timbang turun berat lagi. hehehhe

    ReplyDelete
  2. bubur sum2 buat ngan apa k.mia?mcm sdap jer..:)

    ReplyDelete
  3. xpernah dgr, apatah lgi makan...jap nak gugel resipi...mcm menarik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je.. macam-macam resepi.. ada bubuh warna.. ada bubuh pandan...

      Delete
  4. dah lama tak makan bubur som-som la kak mia.. mak dilah dulu suka buat bubur som-som ni.. sedap kan..

    ReplyDelete
  5. dah lama tak makan bubur sum-sum ni, get well soon mia :)

    ReplyDelete
  6. ya Allah my favourite (suka mkn je buat tak reti haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je orang jual kat pasar malam kalau taknak masak...

      Delete
  7. Apa rasa bubur sum-sum nie..? First time saya dengar dan tengok.. hihi jangan kecam saya tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepung beras + santan... rasa lemak-lemak. pastu bubuh air gula melaka buat rasa manisnya... mengenyangkan..

      Delete