image Result Sebenar Semester Januari 2011 Selepas Disemak Semula - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Tuesday, 9 August 2011

# Study Matters

Result Sebenar Semester Januari 2011 Selepas Disemak Semula

Tentu ingat lagi bukan? Tempohari Mia ada buat entri Result Semester Januari 2011 . Masa itu memang kecewa sangat dan sedih dengan result yang tidak berapa baik. Tadi bila Mia check dalam sistem myVLE, punyalah terkejut + gembira bila result telah dipaparkan. Syukur alhamdulillah, terus rasa bersemangat kembali untuk belajar.

Jom tengok result Mia yang terkini.. zass..

Sila klik gambar untuk besarkan

Mia rasa tentu ada pelajar OUM yang juga tidak puas hati dengan result mereka dan Mia ingin sarankan jika yakin buatlah rayuan semakan semula untuk subjek yang berkenaan secepat mungkin. Markah assignment pun boleh disemak semula. Yang penting kita harus mencuba untuk mendapatkan hak kita. Terkadang ada juga kesilapan "human error in marking exam paper". Walaupun result ini keluar lambat tapi Mia rasa puashati sangat berbanding dengan B dan B+ yang ternyata terlalu jauh beza dengan result baru ini. Secara keseluruhannya CGPA Mia telah naik semula menjadi 3.83.

p/s: satu paper dah lepas semalam... tinggal 2 paper lagi, hari rabu dan khamis ni..

21 comments:

  1. congrats kak! akak ni pandai lah. nak jadik cam akk memandangkan sy pon amek course yg lebih kurg cmni. terbaik!!

    ReplyDelete
  2. wah tahniah diatas result cemerlang tu

    ReplyDelete
  3. ohsem nye,3.83
    dekan dah tu,,,tahniah

    ReplyDelete
  4. tahniah... - pay-c Trg, student OUM terengganu

    ReplyDelete
  5. terima kasih ya semua..

    @Ibu Mifzal, terima kasih buat entri Mia. Mia ada bagi link tips belajar dalam komen entri ni

    http://www.keluarga-mifzal-arsyad.com/2011/08/hebatnya-mia-tahniah/

    ReplyDelete
  6. perghhh result cemerlang tu kak..tahniah kak..kak memang hebatla..dh kawin still cemerlang ma...kirim salam kat abg ismail lambung...hehe..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah empat rata belaka! tahniah kak mia.. DL la ni!

    ReplyDelete
  8. sesiapa yg berusaha gigih..pasti manis hasilnya...mia..

    ReplyDelete
  9. tahniah kak.. bil nengok result orang cm ne... teringin lak nak sambung degree :(

    ReplyDelete
  10. kagum arr..bukan senang nak sambung blaja lepas kawen nie

    ReplyDelete
  11. tahniah pn.Mia
    xleh saya score result mcm puan, hebat..tahniah
    pelajar oum kedah

    ReplyDelete
  12. congrats for your excellent result..
    anyway, what is your gpa before this?

    ReplyDelete