image Pertama Kali Buat Covid-19 Rapid Antigen Test Sendiri - Mia Liana

Friday, 11 February 2022

# From Me # Health

Pertama Kali Buat Covid-19 Rapid Antigen Test Sendiri

Hari itu Ahad, 23 Januari 2022. Pertama kali dalam hidup Mia kena buat sendiri Covid-19 Rapid Antigen Test memandangkan Mia kontak rapat rakan sepejabat. Cari-cari yang jenis nasal swab dah habis stok kat farmasi. Jadinya, Mia beli yang saliva swab.
Syukur sangat. Keputusan negatif. Unit ICT tutup seketika kerana kuarantin. Mia memang jaga sop ketika bekerja. Sentiasa cuci tangan, sanitize dan pakai mask double. Sekarang ini kes sedang naik. Kena lebih hati-hati.

** takut sangat masa ini.... 


4 comments:

  1. kilang saya sop kena buat 2 minggu sekali. kalau ada closed contact antara rakan sekerja terus kena buat lagi (kompeni provide). pastu kalau ada simpton better terus swab ke klinik, then claim. moga kita dilindungi dari wabak.

    ReplyDelete
  2. Ammi 1st time buat last December. Tetiba je flat to max nak bangun pun tak larat. Alhamdulillah negatif.

    ReplyDelete