Jangan Asyik Berfikir Apa Orang Kata

Thursday, February 13, 2014

Jangan Asyik Berfikir Apa Orang Kata

Perkongsian dari facebook yang begitu terkesan ke dalam diri Mia. Macam best pula kata-kata madah motivasi yang tertera pada gambar ini. Jom tengok...


Sumber : SINI

Jika kita hidup dengan asyik berfikir apa orang kata
We just standing there and will not move forward..

Biarlah apa orang nak kata
as long as we still in good way of life and actions.

Ignore it.

Madah motivasi ini mempunyai banyak maksud yang tersirat. Jangan asyik fikir apa yang orang kata, takkan ke mana pun hidup kita nanti. Abaikan sahaja. Tak perlulah nak ambil hati. Teruskan niat dan langkah kita untuk maju ke hadapan. Memang kadang ada orang tak suka, tapi jadikan itu batu loncatan untuk kita terus berjaya mengejar impian kita. Jangan kerana mereka, kita mengaku kalah. Kuatkan semangat dan teruskan berusaha. Asalkan usaha kita itu baik dan ke arah yang positif.

sesuai untuk orang yang selalu rasa mengalah...

38 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Mia...setuju dengan apa yang di kata..sentiasa menjadi diri sendiri..

    ReplyDelete
  2. betul kak..kita tak mampu nak puaskan hati semua orang..just be "diri sendiri" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya fizah... memang orang ni ada je yang tak puas hati dengan kita...

      Delete
  3. stay true to ourselves and don't be a hypocrite... ^_*.... biarlah apa orang nak katakan???

    ReplyDelete
  4. thinking is good. Tapi, kalau terlebih fikir boleh buat kita lemah semangat. Anyway, just ignore what people think about us and live life to the fullest . :)

    ReplyDelete
  5. yeahh ! sokong sangat kak mia. ignore je orang yang tak suka tengok kita berjaya. diorang jeles tu. tgh motivate diri.

    ReplyDelete
  6. Biarkan apa yang orang fikir tentang kita,yang penting kita tahu dan sedar tentang apa yang kita lakukan.. In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  7. betul tu kak, kalau kita terlalu mengikut kata orang, kita x der kepuasan life..better kita buat apa yang kita suka, bkn bermaksud kita bebas bt apa saja..cuma berpada lah dgn diri kita..be you self, make u happy :)

    ReplyDelete
  8. will not live happily if thinking too much of what others say or want

    ReplyDelete
  9. Kalau hidup ni nak harap dengar cakap orang..sure STRESSED
    Subhanallah..Mari kita dengar kalam Allah sebagai panduan. InshaAllah

    ReplyDelete
  10. tapi kekadang terpikir jugak :( terkesan jugak apa yang org kata tu.

    ReplyDelete
  11. pedulikan apa yang orang nak kata. Yang penting, kita tahu diri kita.

    ReplyDelete
  12. betul kak , kalau nk pk org lain mmg tak jadi keja laa kita hee

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum.... motivasi diri untuk pagi ini. Tq kak mia...

    ReplyDelete
  14. biaq pi la apa org nak kata.. mulut org bkn boleh di tutup kak.. bile depa dah penat, diam ler depaa.. tq for sharing kak.. :-)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum kak mia.
    betul tu kak.
    kita kena bina keyakinan terhadap diri. percaya pada diri sendiri.
    sungguh memberi motivasi! ^_^"

    ReplyDelete
  16. Hanya kita yang tahu apa yang terbaik untuk kita.. Jika tersilap langkah jgn cepat melatah.. jadikannya sebagai pengajaran untuk buat yang lebih baik..

    ReplyDelete
  17. Betul tu Mia.. setuju.. biarlah apa pun diredhai Allah.. salam jumaat.. :)

    ReplyDelete
  18. Mmg letih ikut kta org.. Ikut apa yg Allah dan Rasul kata itu lbih baik...

    ReplyDelete
  19. Selagi mana Allah redha dengan apa yang kita buat, buatlah.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.