Kecoh 1.00 Pagi Tadi Suzuki Swift Terbalik

Sunday, February 9, 2014

Kecoh 1.00 Pagi Tadi Suzuki Swift Terbalik


Nak dijadikan cerita, malam tadi balik rumah dah tengah malam. Habis mengecat rumah sewa dalam pukul 11.00 malam. Lepas kemas-kemas dan kejut Sofea terus gerak balik.

Seeloknya kereta sampai di rumah, masa nak tutup pagar, terdengar pula bunyi macam ada orang accident. Pukul 1.00 pagi masa itu. Lepas itu, senyap saja. Risau juga, terus Suami Mia pergi tengok. Rupanya kereta jiran sebelah kena langgar dengan kereta Suzuki Swift. Terus terbalik Suzuki Swift itu.







Kecoh betul.  Jiran-jiran semua keluar dan berikan bantuan. Bila keadaan dah reda, barulah jalan kaki balik rumah. Kami sekeluarga tidur lambat sangat.. rasanya pukul 2.00 pagi lebih... huhuhu..

mood ngantuk satu hari kat pejabat..

63 comments:

  1. Wow cara parking terbaru...untuk mengelakkan dicuri....kesian

    ReplyDelete
  2. boleh terbalik..
    mmg tak dicapai dek akal cmner leh terjadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. swift naik atas tayar keta jiran yang tengah sedap2 parking dan tolak beberapa meter ke depan sebelum terbalik..

      Delete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah sini Kak Mia...bolehnya keta suzuki tu terbalik sampai macam tu sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam diana... naik atas bahagian tayar keta jiran terus terbalik..

      Delete
  4. Kalau camtu TERBALIk nyerr mesti laju kan ...
    Kalau SLOW takkan ler blh terbalik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu menjadi persoalannya... katanya tak laju sangat..

      Delete
  5. Replies
    1. memang kesian muz... keta swift baru tu...

      Delete
  6. kena hati-hati bawak kereta zaman skrg ni.. T_T

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mia...kalau pemandunya cina mesti mabuk ni tu yg bawa kete mcm ni...pemandunya selamat ke mia..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalama mama... memang bangsa cina pemandunya.... cedera ringan...

      Delete
  8. proton eh lg satu tu? kuatnya la proton tu smpai terbalik swift.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. proton ni gear auto. Memang parking kat situ. cuba tengok gambar ke 5 tu... mahunya patah tulang bawah, tayar termasuk ke dalam bila swift ni ternaik atas bahagian tayar dan tolak keta proton ni sampai beberapa meter hingga terjungkit dan swift kemudian terbalik.

      Delete
  9. pergh!!!terbalik..aduhh mcm mana la boleh jd mcm tu kan.laju sgt kot driver tu bawak hmmm/

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lihat jawapan kak mia di komen ndra jamal...

      Delete
  10. Kemalangan yang pelik, sampai terbalik!?...dikaw. perumahan..xmungkin laju sgt! Malang tidak berbau...dimana2 pun boleh berlaku.

    ReplyDelete
  11. dekat dgn rumah pun boleh accident.. malang tak berbau.. kat mana2 pun kita kena berhati2..

    ReplyDelete
  12. Malam sunyi jalan tak busy pun leh jadi akibat pandu laju kat kawasan taman..

    ReplyDelete
  13. Wow... amazing... past midnight? chinese... DRUNK?

    ReplyDelete
  14. macam mana tu...sampai terbalik....xde kematian kan?

    jom follow http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.