Nombor Akaun CIMB BANK Berubah Kepada 10 Digit

Tuesday, February 4, 2014

Nombor Akaun CIMB BANK Berubah Kepada 10 Digit


Ingat tak tempohari Mia ada maklumkan di SINI yang perkhidmatan CIMB Bank akan tergendala? Pagi ini Mia pun cubalah buka CIMB Clicks dan didapati ada pembaharuan nombor akaun CIMB Bank dah berubah kepada 10 digit pula. Sebelum ini kan, 14 digit.Terkejut juga bila tengok angka dah berubah.


Sesiapa yang ada akaun, cubalah semak ya.. Rasanya bila dah 10 digit ini akan lebih mudah nak ingat nombor akaun CIMB Bank. Mungkin selepas upgrade ni, perkhidmatan CIMB Bank akan lebih baik dan memudahkan kita.

semalam tak sempat nak semak...

30 comments:

  1. maknanya kena call diorang la nak minta no acc yang baru? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buka melalui cimb clicks dah boleh nampak nombor akaun yang baru..

      Delete
  2. harap-harap semua service mereka termasuk customer service mereka bertambah baik.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah yang kita nantikan... tengok je la nanti..

      Delete
  3. tak sangat tentang nombor akaun ni sebab saya lekatkan di kad bank. senang nak tengok.

    From,

    Nasz

    www.nasznadzeri.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.. nanti nak g cimb bank, check. tadi buat online boleh je. tapi risau gak tetiba kang takleh guna no akaun lama kan. hihi thanks kak mia beritahu :)

    ReplyDelete
  5. tadi dah try guna no akaun baru dan lama..kedua-duanya function

    ReplyDelete
  6. Mudahlah nak ingat no.akaun baru nanti..

    ReplyDelete
  7. ok la dah dikurangkan no mcm no hf dah ;)

    ReplyDelete
  8. dah lama tak guna CIMB...now guna Maybank jer kak...he he he...

    ReplyDelete
  9. senanglah pasni nak ingat no acc ye kak mia. hehehe

    ReplyDelete
  10. Susah woo walaupun xjd 3 hari...segala urusan tergendala...

    ReplyDelete
  11. patutlah tuari adik nam ambil duit tak boleh...ni sebabnya...

    ReplyDelete
  12. Owhhh ingatkan baki..jadi 10 digit....kayo...kayo....huhuhu

    ReplyDelete
  13. huhu....tu la..mudah ckit kan..10 digit je.pastu igtkn btmbh baki akaun..tp sama je..hahaha

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Kak Mia...ok tu lau no akaun CIMB bank dah bertukar ker 10digit...senang sikit kan Kak Mia...

    ReplyDelete
  15. kena bagitau kembar ni sebab dia guna cimb

    ReplyDelete
  16. eh semalam bukak jugak tapi tak perasan tukar number akaun...hahah...thanks kak...sentiasa dpt info dari akak..:D

    ReplyDelete
  17. Dah.cek.juga... Tpi x tahu lak gane dgn pmbyrn gaji ni nnt... Dh berubah dh ni..

    ReplyDelete
  18. baru tahu pasal ni.tq kak pasal share the info. :)

    ReplyDelete
  19. better kurangkan digit tu sb lbh senang ingt kn.. zara xguna cimb tp suami guna. panel bank dorg ntuk kmasukn gaji.. ^^

    ReplyDelete
  20. Masih ada yang belum tahu tentang hal ni..

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum mia...betul tu kena tukar yg baru..;)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.