Kepercayaan Sudah Dicalari

Saturday, June 7, 2014

Kepercayaan Sudah Dicalari



Kepercayaan sudah dicalari. Aduhai... semalam shopping barang keperluan dapur di Giant. Bila lalu sahaja kawasan coklat ini, Cadbury Chocolate cuma dapat tengok saja. Mula-mula haram sebab ada DNA khinzir lepas itu halal pula. Kalau nak beli rasa was-was, baik tak payah beli, lagi selamat. Sayang sekali, sedap betul coklat ini.

walaupun ada promosi free jam tangan, tetap tak beli... huhuhu...

21 comments:

  1. Bukan mudah untuk mendapatkan kepercayaan itu semula..

    ReplyDelete
  2. yaaa, kalau was - was jangan beli. heee ^_^

    ReplyDelete
  3. huu...sabo je mase lalu part cadbury tu...hehe

    ReplyDelete
  4. Saya pun tak beli dah. Sebab was-was.
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Samalah mcm manusia. Kalau tipu ataupun buat jahat setitik pun, org dh mula x percaya dan susah nk bagi org percayakan balik.

    ReplyDelete
  6. sayang kan.. tak pe lah, banyak lg coklat lain yg menarik kan kak mia..:)

    ReplyDelete
  7. skrg ni nak sentuh pun dah takut....nampak je terus jauhkan diri...

    Entri terkini MINDAKABUR : Anak Kecil Terpisah Daripada Ibu Bapa Semasa Konsert Berlangsung

    ReplyDelete
  8. Saya yakin produk cadbury halal.. mereka dah dapat pengesahan sijil halal sejak 2004 lagi.. Sebelum nak dapatkan pengesahan halal, jakim akan buat banyak seksyen ujian dan buat audit secara berterusan..Sample pun dah dianalis tiada DNA babi.. Cuba bayangkan saya bagi satu situasi yang mudah :

    Pengusaha nasi lemak dah buat nasi lemak dalam keadaan bersih dan yakin nasi lemak tu bebas daripada sebarang bahan yang boleh merosakkan nasi lemak.. Ok.. Pastu pengusaha hantar nasi lemak ke gerai melalui orang tengah.. Dalam perjalanan, kita tak tahu apa yang orang tengah boleh buat, nasi lemak tu betul2 ke diletakkan ditempat yang suci dan bebas dari sebarang barangan lain.. Tu dah boleh jadi 1 persoalan utama.. Dan sampai ke kedai, keadaan kedai tu pula, macam mana..? adakah bersih atau sebaliknya? :)

    Dan satu lagi, ramai pekerja islam dalam tu dan jakim jugak dipelopori oleh orang islam..Takkan mereka nak jatuhkan saudara sendiri.. cuba ingat balik pasal roti gardenia dan daging ramly satu ketika dahulu.. Semuanya kerana nak jatuhkan orang melayu dan islam..

    Ini cuma pandangan saya sahaja.. Seandainya kebenaran bercanggah dengan pendapat saya, saya mohon maaf.. Khilaf saya sendiri.. Wallahualam..:)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum mia...yer la skg ni dah kurang sikit masih takut lg...jadi kalau dah was2 mmg x boleh mkn...;)

    ReplyDelete
  10. say hye hye bye bye je la dgn kedbury ni..

    ReplyDelete
  11. betul tu Kak Mia.. bila dah was-was, kena jauhi..

    ReplyDelete
  12. boleh pulak kan kejap haram kejap halal..memang tak percaya dah lah

    ReplyDelete
  13. Yes.. sama kita..
    Jauhkan perkara syubhah..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.