Pau In The Making

Saturday, September 13, 2014

Pau In The Making


Projek memasak di dapur petang ini ialah buat pau. Kali pertama buat pau ni. Tak tahulah jadi ke tak.. Harap-harap menjadi lah ya..


Tengah tunggu adunan pau untuk kembang. Buat sikit je dulu. Bahan-bahan yang digunakan ialah sepeket mauripan, 1 sudu gula, 3 sudu susu pekat, 2 cawan tepung gandum dan 3 sudu marjerin yang dicairkan.

Nervous sikit nak buat pau ni...

kisah dapur hari ni...

20 comments:

  1. asslmkm kak mia.. insyaAllah menjadi tu.. hehe
    teringin pula nak mkan pau kaya.. sedapnya..

    ReplyDelete
  2. Kak mia buat pau inti apa tu..insyaAllah jadi tu kak..sedapnya..makan panas panas..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak Mia...rajinY Kak Mia buat pau....tak sabar nak tengok hasilY....

    ReplyDelete
  4. kmia...bestnya pau...kalau panas2 tu sedap btl...

    ReplyDelete
  5. Hi apa khabar. baru ceburi blog nie.. jom singgah blog saya..Jangan lupa follow. :)
    http://namasayawinnie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Rajin betul. Pau inti kelapa satu ea hehe pos sini

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mia...kalau ikut sukatan yg betul mesti jadi nyer...:)

    ReplyDelete
  8. pau inti cendawan menjadi feveret sha ! heee tak sabar nak tunggu pau kak mia...

    ReplyDelete
  9. kalau first time mencuba mesti risau jadi ke tak kan..harap menjadi :)

    ReplyDelete
  10. pau faveret cn adalah pau kari ayam..sedapnyer

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.