Kisah Kerja Hari Ini (2)

Monday, October 6, 2014

Kisah Kerja Hari Ini (2)


Petang ini baru jadi buat import email account dari .csv file. Sebenarnya dah seminggu Mia study aplikasi Desknow ni, baru hari ini nak cuba buat secara praktikal. Selaku admin email, tentulah kena belajar bila dah upgrade ke aplikasi ini untuk lebih kuota dan kelajuan capaian. Kiranya ini bab teknikal lah. Kena juga buat. Kalau tak jadi kena buat sampai jadi.




Server lama dah tak boleh menampung lagi. Itu yang tukar server mail baru beserta aplikasinya sekali.

Baru tadi Mia jadi buat proses import tu. Punyalah suka rasanya dah dekat 6 kali baru jadi. Ubah sikit itu dan ini baru jadi. Alhamdulillah... dipermudahkan urusan hari ini.

Dah dapat caranya. Esok dah senang nak buat yang lain punya.  (^_^)

macam inilah kerja ICT... bukan duduk saja-saja depan pc.. 


13 comments:

  1. Assalam..

    Datang follow di sini. Blog hebat puan telah kami pautkan di www.infoanda.net

    Terima kasih,

    ReplyDelete
  2. Wah berjaya juga akhirnya. Berkat usaha gigih tanpa henti

    ReplyDelete
  3. Baca cerita Kak Mia pun dah pening kepala kita. Complicated jugak IT ni ya.

    ReplyDelete
  4. ICT tu luas, ada dua Hardware and Software. lepas tu banyak lagi pecahan seperti graphic,multimedia,networking, programming, website dan lain2

    ReplyDelete
  5. nampak complicated..pratice make perfect...

    ReplyDelete
  6. Memang terbaik dan semoga berjaya Kak Mia...

    ReplyDelete
  7. Byk bnda nak kna but kan bhgn ICT ni

    ReplyDelete
  8. Bukan senang kan. Bahagian ict ni keba selalu update dgn benda baru.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.