Screen Lock Security

Friday, November 21, 2014

Screen Lock Security



Screen lock security ni penting diaktifkan di handphone kita. Kiranya langkah keselamatan supaya tiada sesiapa pun boleh gunakannya walaupun kita tinggalkan sekejap. Ye lah... macam-macam ada kat dalam termasuk media sosial dan data peribadi. Tentu bahaya kalau orang lain boleh akses, bukan?

Mia gunakan screen lock secured by pin. Rata-rata Mia perasan ramai yang guna jenis yang secured pattern. Terpulang.. asalkan ada.

sepatutnya perlu aktifkan...

13 comments:

  1. Jenis yang pattern tak secure..kalau ikut logik ...org suka yg simple pattern. So kita boleh guest..emm dh bnyk kali dpt buka handphone wife ..ermm ermmm

    ReplyDelete
  2. TERBAIK !!! Lya guna pin punya jugak ..Anak2 susah sikit nak bukak ..Hehehe .......

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum mia...yer betul tu...:)

    ReplyDelete
  4. Screen look, perlu mengetahuai lebih lanjut...nak belajar ...benda2 begini baru ada infor baru

    ReplyDelete
  5. Miza suka guna yang pin ni. Dulu pasang screen lock lepas tu buang. Then kena curi beberapa hari buang password tu T^T

    ReplyDelete
  6. dulu bt jugaknscreen lock niew lepas tu adik yg kecik maen tekan2 dah kene reset
    dah lew kite jenis x ingat email mane satu gune..huhuhu

    ReplyDelete
  7. sy guna pwd ..err...sme jgk dgn pin kan..tp ada kawan pesan suruh lerak note pada screen utk letak emergency contact..penting jika sesuatu kecemasan berlaku pd kita.

    ReplyDelete
  8. tapi susah tuk si kecik guna, dia main hentam jer, byk kali kena block dek penangan si irfan

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.