MEM Ocean Eve Arabic Watch Hadiah Birthday Mia

Tuesday, January 27, 2015

MEM Ocean Eve Arabic Watch Hadiah Birthday Mia



MEM Ocean Eve Arabic Watch Hadiah Birthday Mia

Wahhhh... bestnya. Sangat-sangat best. Nak tahu tak apa dia hadiah birthday Mia tahun ini? Hmmmm.... jeng jeng jeng.... MEM Ocean Eve Arabic Watch. Dengar namanya pun dah macam unik sikit kan....

Ni Mia nak cerita sikit. Pernah dengar pasal jam pusingan tawaf tak? Jam yang pusingannya mengikut pusingan tawaf tu. Bila Mia check hadiah yang Mia terima ini rupanya pusingan jarum jamnya yang terbalik! Mula-mula Mia tengok, hairan jugak, cari  punya cari dengan google barulah Mia faham kenapa jam jenis  ini pusing terbalik... (nampak sangat jakun kan.... hehehe). Dah tu masa nak pakai macam kekok pula, sebab tak biasa.

Istilah lain yang glamour untuk jam ini ialah jam pusingan tawaf. Kenapa pusingan tawaf? Kerana tawaf berputar secara anti-clockwise, menjadi inspirasi bagi mencipta design yang come out dengan jam yang mirip pusingan tawaf tu.


Bungkusan hadiah sampai ke pejabat pada birthday Mia...
Bila dibuka.... wahhhh bestnya jam ini. Siap ada warranty card lagi.

Kalau ada yang berkenan kat jam tangan yang Mia dapat ni, boleh klik SINI untuk tengok lebih lanjut. Mana tahu kalau-kalau berkenan terus nak beli ke....


Ciri-ciri MEM Ocean Eve Arabic Watch :
Size – Ladies
Case Material – Stainless Steel
Case Diameter – 38mm
Case Thickness – 8mm
Water Resistance – 3 ATM (30 m / 160 ft)
Dial Color – Silver
Dial Type – Arabic
Band Material – Alloy
Band Color – Silver
Band Width – 21mm
Watch Length – 243mm
Movement Type – Counterclockwise Japanese Quartz
Warranty – 1 Year

Satu lagi yang paling menarik tentang pusingan tawaf atau pusingan counterclockwise ni, ada rahsia sebenarnya di sebaliknya. Ni Mia nak beritahu, tahu tak banyak benda-benda positif kat dunia ni berputar secara counterclockwise seperti mana pusingan manusia membuat tawaf? Salah satu contoh ialah orang berlari di larian trek. Kadang kita tak perasan kan... tapi sedar tak... mereka yang berlari di trek secara counterclockwise? Agak-agaknya rasa kenapa ya? Terfikir pula tiba-tiba ni. Hal ini kerana menurut doktor, berlari secara counterclockwise boleh meningkatkan lagi stamina mereka dan juga ada hubungkait dengan kedudukan jantung manusia.


Maka dengan segala yang ada ni, dengan diinspirasikan dengan aura positif dalam pusingan ini maka terciptanya jam pusingan tawaf. Siapa kata jam perlu berpusing clockwise kan? Nak tahu lebih lanjut boleh baca mengenai konsep pusingan tawaf ini di link ini, http://www.mem-watches.com/kenapa-pusingan-lawan-arah-jam

One more, the besttttt thing about MEM Watches ini secara tak langsung mengajak manusia kembali ke fitrah kehidupan, hmmm... selain itu ada jam tangan yang cantik dan jam dinding dengan harga yang berpatutan. Jangan risau... semuanya ada warranty selama setahun!

Jom kita tengok video sekejap...


Jom kita check out and follow instagram MEMWatches ok...


first time guna ni... sweetnya... really love it....

16 comments:

  1. 1st time jugak tau ada jam pusing macam ni... super jakun!

    ReplyDelete
  2. wahh. dapat hadiah hari jadi. seronoknyaaa :D

    ReplyDelete
  3. baru tahu ada jam macam ni..bestnya dapat hadiah jam ni..congrats!

    ReplyDelete
  4. menariknya kak...teringin nak beli. harga pun okay juga

    ReplyDelete
  5. tak pernah ada jam macam ni..berminat pulak rasa nak ada..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...bestnya dpt hadiah jam ni...:)

    ReplyDelete
  7. Oooo.. Baru tau.. Lepas ni nak buat apa2 kena counterclockwise la.. Nak amik aura positif.. ^__^
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.