Dah Masuk 9 Tahun Berblog

Saturday, January 9, 2016

Dah Masuk 9 Tahun Berblog



Hmmmm.... tahun ni dah masuk tahun yang ke 9 Mia berblog. Diam tak diam dah lama juga tu. Sejak tahun 2007 sehingga lah sekarang 2016, Mia masih mengekalkan niche blogger personal.  Tak berani nak tukar kepada niche lain, lebih selesa dan serasi dengan niche blogger personal.

Suku duka dunia blog ni dah macam asam garam dalam dunia kehidupan Mia. Uii... kalau nak disenaraikan memanglah banyak. Dunia blog. Dunia tanpa sempadan. Sangat luas dengan komunitinya yang pelbagai. Kena pandai sesuaikan diri. Jangan terlalu over dan sombong nanti orang tak suka. Biarlah kita dengan cara kita sendiri. Bersederhanalah...

Rutin Mia berblog seperti biasa ikut yang termampu. Update blog, blogwalking, buat segmen dan giveaway, join aktiviti blogger lain. Sama... tiada beza. Tak lah over. Standard macam blogger lain. Cuma Mia perasan makin lama makin banyak blog-blog baru yang tumbuh macam cendawan di samping itu juga ada blog-blog yang tidak aktif dan terkubur.

Untuk tahun ini... Mia kekalkan 3 aktiviti blog iaitu Segmen Bloglist, Segmen Nak URL Blog dan Carta Pengkomen Tegar. Masa inilah Mia dapat memesrakan diri dengan blogger lain.

Kekangan masa memang ada. Cuma Mia kena pandai curi masa untuk update blog. Kadang autopublish... kadang backdated. Tak perlulah nak stres sangat bila berblog ni. Yang penting kita happy dan ceria bila dapat berblog dan percayalah blog merupakan terapi stres Mia. Bila buka blog je.. pasti tersenyum... hilang segala masalah...

Moga tahun 2016 ini... Mia akan terus menulis dan berblog... yeahhhhh....

sayang kat blog ni sangat-sangat.... juga dengan pengunjung blog ini..... (^_^)

21 comments:

  1. kak mia banyak inspire saya untuk terus memajukan diri dalam dunia blog ini .
    semoga kak mia berjaya !

    ReplyDelete
  2. Salam kak, mia , dah lama dah terus kan berblog :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...ada juga yang sayang kita.huhu

    ReplyDelete
  4. Wah, dah 9 tahun ye. Dah nak masuk satu dekad tu. Semoga terus suksess akak. :D

    ReplyDelete
  5. sentiasa sokong kak mia ya...selamat menyambut ulang tahun kesembilan dalam arena blogger ni ya kak...

    ReplyDelete
  6. Dah masuk darjah tiga kalau anak. Lama dah blogging ye. Tahniah dan semoga terus kekal berblogging

    ReplyDelete
  7. Selamat berblogging ya ^^ 9th year anniversary ni..

    ReplyDelete
  8. betul kak mia!!! bila bc comment2 je rs mcm nak gelak je hihihi <3
    happy 9 tahun kak mia!! hiks

    ReplyDelete
  9. hehe..Alhamdulillah, lamanya dah berblog. tahniah Mia dpt kekalkan momentum itu hehe..kipidap dan teruskan!!

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum...kak mialiana,

    Tahniah ... dah 9 tahun .... janji istiqamah dan kekalkan momentum berblog.. moga kak mialiana sukses berblog... Aaminn...

    mselim3

    pls: mselim3 pun dah 15 tahun..

    mselim3

    ReplyDelete
  11. teruskan berblogging, memang seronok gak jadi blogger ni

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia...wah lamanya..semoga terus bersemangat lg...:)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah dan tahniah kak mia....tak sedar cepat sangat waktu meninggalkan kita...semoga kak mia terus bersemangat dalam dunia blogging dan di permudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  14. betul2.. rileks santai je.. tak perlu rasa stress bila tiba-tiba takde idea nak digarap sbg entry dalam blog.. ;)

    ReplyDelete
  15. lama dah tu..semoga terus success dalam dunia blogger :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.