Timbang Berat Blog 9

Thursday, January 21, 2016

Timbang Berat Blog 9


Hah.... dah tahun baru kan.. blog pun nak kena check juga. Takut ada lemak-lemak tepu tanpa disedari. Ramai blogger kadang terlupa betapa pentingnya kita menjaga berat blog kita. Mia ada cerita dulu kat SINI. Baca dulu tau supaya lebih faham dan jelas.

Jom lah timbang sama-sama dengan Mia...


Size : 108.46 KB
Load time : 1.43 seconds
Average speed per KB : 0.01 seconds

Timbang berat blog di SINI.
Laporan sebelumnya ada di SINI.

Ada ringan dan slim skit. Lagi slim lagi bagus. Tapi ni pun dah cukup ok bagi Mia. Mia dah buat yang tersimple untuk blog Mia. Gadget / widget yang dipaparkan kat blog tu yang penting dan tak leh dibuang. Coding blog pun dah yang paling mininum. Setakat ini, masih puas hati dengan berat blog sekarang ini.

dah timbang berat blog ke belum? keputusannya ok ke tak?

19 comments:

  1. Hehehe..dah..lebih kurang je cm kak Mia punya..

    ReplyDelete
  2. Syukurla klau ringan blog mudah nak loading

    ReplyDelete
  3. Dah timbang berat.
    Load time : 1.29 dan Average speed per KB kita sama kak mia (=

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah...lebih kurang kak mia...cuma part saiz PC punya blog obes sikit...

    ReplyDelete
  5. nk timbangberat jap.. dh lama x timbang berat blog

    ReplyDelete
  6. dah try dah kak, load time 0.93 je :) I'm so happy, tq for sharing this info yer

    ReplyDelete
  7. tak pernah pun timbang berat blog sendiri...
    just rajin timbang berat badan sendiri je...hehehehehe

    ReplyDelete
  8. Qila igt qila punya blog gemuk dh tadi huhu slim la jgk hehe nk sama dgn kak mia hiks maceh kak mia!

    ReplyDelete
  9. dahhh! berat gilaaa kak! macam mana nehhhhh T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduiii... kena buang mana yang tak patut tu ya..

      Delete
  10. assalamualaikum mia...nak timbang juga ni...:)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, sado blog saya..terima kasih kongsi ye kak mia

    ReplyDelete
  12. salam kak, uh yana selalu timbang , semalam edit blog tapi blum check lagi

    ReplyDelete
  13. MD pun nak timbang juga lah ni kak mia...

    ReplyDelete
  14. Lama tak timbang blog..mungkin makin berat.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.