image Makan Berdulang - Mia Liana

Friday, 29 November 2013

# Work Matters

Makan Berdulang

Sebelum waktu tengahari tadi, Mia makan berdulang nasi beriani kambing dengan Kak Aida dan Dayah. Pagi tadi ada event Majlis Perhimpunan Pagi disambung dengan bacaan yassin dan akhir sekali tazkirah.

Selepas itu... jamuan makan....




Misi makan berdulang dah selesai. Habis licin. Alhamdulillah... kenyang...

rezeki makan.. jangan ditolak...


Jemput join Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
25/11/2013 - 30/11/2013
Hadiah bernilai RM 2,387.00 untuk dimenangi

38 comments:

  1. seronoknya...dah jarang jumpa makan berdulang nie kan kak...

    ReplyDelete
  2. seronoknya..dah lama tak makan macam ni kak mia..zaman sekolah dulu kerap sangat..kat sekolah selalu ada buat majlis-majliskan..makan berdulang lagi mudah..hehehe..eratkan silaturahim kan kak mia :)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah rindu nak makan macam ni.
    Bulan puasa kalau buka kat masjid , ada lah mamcm ni .. serius best.
    kat rumah pun ayah ada apply .. sekali skala ^^

    ReplyDelete
  4. Bestnya mkn reramai cmni..salam jumaat kak mia :)

    ReplyDelete
  5. seronok nye...licinnnnnnnn...hihihihi

    ReplyDelete
  6. pernah makan berdulang ni..memang best..hehe

    ReplyDelete
  7. Besttnyaa . Boleh merapatkan silaturahim :)

    ReplyDelete
  8. banyak tu kak..licinnn 3 orang makan..wahhh ni betul2 kenyang..

    ReplyDelete
  9. first time dgr makan berdulang hehe..licinnya :D

    ReplyDelete
  10. wahhh...dah lama xrase makan mcm tue..last...time tadika...

    ReplyDelete
  11. pernah juga rasa makan berdulang ne...

    ReplyDelete
  12. sedapnya nasi beriani kambing tu....

    ReplyDelete
  13. Sbenarnya best makan berdulang mcm ni. Kadang2 tu ada jugak acara mcm ni dkat kmk sini. Even, sesetengah tu ada jugak yg geli2 nak makan mcm ni . hehe.

    ReplyDelete
  14. amboiii kak!dulang pon jadi..hehe..sye tak pernah try lagi makan guna dulang mcmtu..waa hebat la!hehe

    ReplyDelete
  15. Wah..seronok... Teringt zmn kt universiti dulu mmg sllu mkn berdulang...

    ReplyDelete
  16. Nasi briyani Ambeng ni namanya Mia...haha

    ReplyDelete
  17. Dulu kat kampus selalu makan berdulang. Tapi selalu jugak susah nak habiskan sume nasi kat dulang tu. huhu

    ReplyDelete
  18. Ikut sunnah.. bagus.. hehe

    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/11/lantunan-mahabbah-rasulillah-2013.html

    ReplyDelete
  19. kalau raya korban kat masjid mesti buat camni kan..makan ramai ramai sedulang :)

    ReplyDelete
  20. hai kak mia , lamanya carl tak singgah sini . rindu kakmia ehehe =) baru lepas exam kekdahnya , bukak blog cari mialiana.com hehehe.

    best ah makan ramai2 gitu , macam makan nasi ambeng gitu hehehe =)

    ReplyDelete
  21. Rindu makan berdulang macam ni.Last makan macam ni masa taski abim umur 4tahun. Wahh! Ingt lagi tau.

    ReplyDelete
  22. Pernah merasa sekali. Masa tu kau surau buka puasa .

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum...kak mia,

    bagus ... makan dalam dulang nie... rasa muhibah dan meningkat ukhuwah sesama jemaah masjid. kan! . Masjid di benut(pontian,johor) selalu mselim3 makan dalam dulang.

    mselim3

    ReplyDelete
  24. macam best je nasi tu..tapi kita tak pernah makan berdulang ni..

    ReplyDelete
  25. wah.. seronoknya. Lama x mkn mcm tu.. :)

    ReplyDelete