Blog Kena Hacked

Tuesday, January 28, 2014

Blog Kena Hacked


Alahai kesiannya... tengah blogwalking sekejap  ke blog Fyna, muncul paparan ini. Alamak, blog Fyna kena hacked. Sejak bila? Mia baru je tahu ni masa blogwalking ke semua blog peserta Soal Selidik 3. Nampak sangat dah lama tak blogwalking ke blog Fyna. Sampai sekarang masih kekal macam tu ya. Tentu sedih.

Nasib kat FB tadi Galah Panjang beritahu. Rupanya dia dah ada blog lain di http://blogfyna.com. Buat terkejut je...

Maklumlah dah terlalu banyak blog yang Mia kunjungi, tentulah tak ingat sangat kan... Maafkan Mia buat semua orang terkejut.

Diharap blogger lain harus berhati-hati ya.... sila jaga blog masing-masing.

peringatan buat kita...

26 comments:

  1. Huhu.. seram tu., igauan ngeri bg seorg blogger...

    ReplyDelete
  2. macam mana tu Mia nak jaga blog di luar bidang kuasa kita yg tak berapa pandai IT ni huhu..

    ReplyDelete
  3. Nauzubillah..sedihnya hati bila blog kena hacked..moga dijauhkan..

    ReplyDelete
  4. isk...kena boleh cam tu kak mia....
    ada faktor tersendiri ke yang memudahkan org hack blog kita...
    takut eh..huhu

    ReplyDelete
  5. Camne org bole hack ye kak?
    Alahai...sian...blog pun org nak hack ke..bkn dpat apa pun...

    ReplyDelete
  6. ingatkan betullah... ye blog tu fyna dah lame tinggalkan

    ReplyDelete
  7. Issh 3 :(

    Mohon singgah awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  8. Sebulan sekali kena tukar password..pastu password mestilah berterabur huruf besar, huruf kecil dan angka mesti kasi rojak...awas jangan lupa pulak.

    ReplyDelete
  9. Huhu..bimbg pasal hackers ni.. arap d jauhkn.. amin. Dlu fb zara pena kena hack.. nasib laa zara xda simpn koleksi peribadi kat laman sosial yg zara kongsikn mcm gmbr contoh nya.. bahaya skang ni.. kalo da terer bab it ni then salahgunakn.. abiss la.. mm..

    ReplyDelete
  10. kalau blog sendiri kena hacked mesti gelabah habis ni..hacker pun tak kesian lansung kan..

    ReplyDelete
  11. dah pergi visit blog tu. seram seyh. lagu twinkle versi hantu. gila lah ornag yaang buat macam tu. takut .

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia...info yg baik ni...:)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.