image Tukar Setting Comment Moderation - Mia Liana

Sunday, 19 January 2014

# Blog Matters # Tutorial

Tukar Setting Comment Moderation

Baru hari ini Mia nak tukarkan setting comment moderation di dashboard blogger. Ini adakah kerana sekarang Mia dah update blog 6 entri satu hari. Jadi rasanya 30 hari sudah tidak sesuai lagi. Mia nak tukar kepada 7 hari pula.


Ini bermakna sesiapa yang komen di entri yang berusia lebih dari 7 hari perlu ditapis oleh Mia dahulu untuk kelulusan paparan.

senang nak pantau komen dengan cara ini...

47 comments:

  1. Bgus2... Utk pemntauan..sbb follower akk pun dh rmai sgt kn..

    ReplyDelete
  2. betol tu...hihi...
    cik akak nak guna gak cam nie..

    ReplyDelete
  3. moderation sangat penting bukan main approve je kan :)

    ReplyDelete
  4. Oo..itu ke functionnya..trima kasih mia sudi ajarkan..:)

    ReplyDelete
  5. sama sis..kathy pun guna 7 hari juga..

    ReplyDelete
  6. pemantauan yang bernas. hihihihi pantau jgn x pantau

    ReplyDelete
  7. Wah! 6 entri 1 hari? Rajin kak Mia update blog.. Kena contohi ni kalau nak alexa rank naik cepat.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. tw xpew..btl tu..pengomen pon prlu dipantau kann..hehe..
    kak maaf ye sbb awk xblh komen kt entry blog sy.. sy dah tukar balik da ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke? leganya... lepas ni dah boleh komen.... tq...

      Delete
  9. bagus ni ... harus di ikut ..Thanks Mia .. tutorial ringkas!

    ReplyDelete
  10. Ohh. Tak pernah guna yang setting untuk set hari. Untuk langkah berjaga-jaga kan.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia...baik juga ni...:)

    ReplyDelete