Garnier Body Whitening Moisturizing Milk Lotion

Saturday, January 11, 2014

Garnier Body Whitening Moisturizing Milk Lotion


Semalam Mia sibuk cari losyen susu pelembap yang boleh mencerahkan kulit. Maklumlah, setiap kali pergi berenang di Kompleks Mutiara Johor Land sudah pastinya kena sunburn. Masa inilah baru exercise. Bukan senang nak pulihkan sunburn di kulit... huhuhu...

Dah pernah cuba losyen lain sebelum ini tetapi kurang berkesan. Nak cuba yang ini pula kali ini. Nampak macam best je... Garnier Body Whitening Moisturizing Milk Lotion jenis yang Light. Mia nampak pelajar praktikal, Nasuha guna ni. Itu yang terpengaruh nak beli juga.

"Terdedah kepada sinar UV dan pencemaran membuatkan kulit kusam. Losyen susu pelembap badan yang mencerahkan ini, diperkaya dengan pati lemon tulen, terbukti secara klinikal untuk memudarkan bintik hitam dan mencerahkan tona kulit. Cepat menyerap dan tidak melekit. Kulit terasa sangat lembut dan gebu sepanjang hari." 

Mia beli yang saiz kecil 120ml dan harganya kurang daripada RM 9.00. Baunya pun lembut juga. Nanti kalau ok dan sesuai barulah beli yang besar punya.

standby dalam handbag... (^_^)

51 comments:

  1. Assalamualaikum kak mia. sheila tak pernah lagi pakai losyen garnier kuning ni. tapi sheila pakai produk ni untuk pencuci muka. memang sesuai dengan kulit sheila yang sensitif ni. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila.... ooo pakai pencuci muka dia... kak mia just nak cuba losyen dia ni...

      Delete
  2. Yeayy akhirnya akak terpengaruh dgn Garnier. Solehah pn pgguna setia Garnier sejak umur 18 tahun. Yg psti, dri dulu smpai skrg xpnh curang dgn produk Garnier.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh solehah.... setia pada yang satu ni.... hihihi

      Delete
  3. waaaaa nak try laa, hargaa pun not bad ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni saiz kecil, amal. Kalau besar, lagi mahal...

      Delete
  4. tak pernah jugak produk garnier..guna vaseline yg instant fair tu kak :)

    ReplyDelete
  5. wah wah kak miaaa :D
    nanti jgn lupa review huhuhu nak beli gakkk ah cemni hihihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengoklah nanti... harap ok dengan kak mia...

      Delete
  6. Hurmm harga leh tahan..nak beli lah leh suruh anak pakai..:)

    ReplyDelete
  7. CN suka pakai mask garnier..memang best sebab bau lemon sangat menyegarkan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... tentu bagus. CN dah pakai dulu ek..

      Delete
  8. akakpun banyak dah lotion sunburn, tapi kulit ku tatap hitam jugak..kalo yg ni berkesan nanti maklumkan ye?

    ReplyDelete
  9. so far okay tak kak...? nmpk macam best je...sally guna losyen utk kaki je..hikhik :P

    ReplyDelete
  10. kak mia ada guna pencuci muka garnier tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak.... diya... kak mia pakai pencuci muka yang lain..

      Delete
  11. garnier lotion, mcm nak kena cuba. Tp dia punya deodarant mmg bagus :)

    ReplyDelete
  12. losyen ni bagus. kak mia, nanti try pakai scrub pulak ye

    ReplyDelete
  13. IM pernah pakai losyen ni. Wangi sentiasa. Best! hehe

    ReplyDelete
  14. belum pernah cuba lagi... boleh cuba jugak nie... mesti best kan.

    ReplyDelete
  15. cuba try losyen vaseline..hehe, tapi kak mia try la yang garnier dulu..

    ReplyDelete
  16. blh cuba ni. mmng tengah fikir untk guna losyen pn

    ReplyDelete
  17. tak pernah plak guna produk garnier. :D

    ReplyDelete
  18. akak guna vaseline yang coklat tu jer.....yang ini tak pernah guna lagi...

    ReplyDelete
  19. Kulit akak sensitif dan kena hati2 dgn sbrg produk. Alhamdulillah, akak puas hati gunakan losyen dan deodrant garnier.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.... lepas ni mia nak beli deodorant dia pula la...

      Delete
  20. sy guna losyen VCO Bioasli... sesuai utk semua peringkt umur... mmg utk melembapkan. putih tu x juga la.. tpi klu kulit sensitif mmg sesuai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo.... yang ni mia belum pernah cuba lagi...

      Delete
  21. kak kita dah try mmg best bau dia pun fresh je...yg nivea extra whitening skin therapy warna oren pun best juga dia ada spf 15..tp garnier yg ni bau dia sedap dr nivea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.... ramainya guna garnier... thanks ya...

      Delete
  22. Salam...lotion garnier yg ni berminyak x?? Dlu ade pkai nivea serum vit c tuu tp xelak sunburn, klo dk bwh matahari ckit mulaalh tgn ng kaki berbelang belang...so kena tukar lotion laa nmpk gaya...lotion ni bole elak sunburn x?? Klo xelak 100% pon at least belang2 tuu xde laa teruk...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.