Berenang Di Kompleks Mutiara Johor Land

Sunday, June 30, 2013

Berenang Di Kompleks Mutiara Johor Land

Berenang adalah salah satu aktiviti riadah yang menyihatkan. Semalam, Mia dan Suami Mia pergi berenang di Kompleks Mutiara Johor Land, Bandar Dato' Onn, Johor Bahru. Ramainya yang berenang pada sesi 2 yang tamat pada 7.00 malam. Kami lebih selesa berenang pada sesi 3 iaitu waktu malam.

Bayaran yang dikenakan ialah :
Dewasa : RM 6.00
Kanak-Kanak : RM 4.00
Locker : RM 1.00

** update pada 5/4/2016
Jumaat - Ahad : RM 10.00 dewasa
Isnin - Khamis : RM 8.00 dewasa



Operasi kolam renang :
Sesi 1 - 8.00 pagi sehingga 12.00 tengahari
Sesi 2 - 2.00 petang sehingga 7.00 malam
Sesi 3 - 7.30 malam sehingga 9.30 malam

Kolam renang ditutup pada waktu Sesi 3 setiap hari Selasa.


kolam renang dewasa 

 kolam renang kanak-kanak

pemandangan dari cafe 

berenang waktu malam 

pemandangan dari depan 

sempat ambil gambar gelang tiket sebelum balik

balik rumah terus cuci dan sidai dalam bilik air

Memang seronok kalau dapat berenang (swimming) ni. Boleh kuruskan badan...

saja dating berdua....

Entri berkaitan :
- Berenang Di Kompleks Mutiara Johor Land (2)

52 comments:

  1. wow, terima kasih bagi info kak, baru tahu ada jugak tempat berenang kat JB ni,.. boleh bawak anak-anak..

    ReplyDelete
  2. Wah, bestnya dapat berenang.
    Sofea tak ikut ke..

    ReplyDelete
  3. mmg betol kak mia, brenang leh kuruskan badan :)

    ReplyDelete
  4. menyemarakkan kenangan indah berdua ye kak mia..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang macam tu la gamaknya... heheheh

      Delete
  5. x pernah ke sini. tapi macam best je. tq kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom arrr roslita... leh swimming sama...

      Delete
  6. Salam MIa tima kasih sebab follow tapi minta tolong add sekali lagi...blog ada masalah semua frenz hilang tima kasih sekali lagi....

    http://lollista.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Hehe.... Sofia tak ikut? Okje pun dah lama tak berenang merangkak hehe

    ReplyDelete
  8. bab kuruskan badan tu aiza suka dengar.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah punca utama kak mia mula berenang balik... hehehe

      Delete
  9. Assalammualaikum....

    mialiana dah gi kompleks nie gi berenang...mselim3 x gi lagi....hehehe...
    best berenang kan....

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mselim.... boleh tu nanti. senang2 bawalah family mandi swimming pool...

      Delete
  10. Replies
    1. kak mia pun takde la reti sangat.... bolehlah sikit2....

      Delete
  11. MV ni tak reti berenang tgk org berenang pandailah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.... boleh training nanti kalau selalu datang....

      Delete
  12. baru semalam berenang di PD....letih....

    ReplyDelete
  13. bestnya.. kak mia, baby xreti berenang langsung. sebab saya fobia air :)

    ReplyDelete
  14. lama betul tak pergi menyelam ni... hehe.. berenang tak berapa nak reti sangat... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. kak mia pun sama juga. main belasah je..

      Delete
  15. alahaiii kak miaaa sweet nya swimming sama sama ihihiks.
    Ish kan best kalau ada dekat gombak ni haa.
    Hehe. Qila tunggu je bila lah nak ada hahahah.
    Ada tu ada cuma :/
    Payoh sikit hehehhe.
    Tk sabar nyaaa nak kerja and nk swimming gak ah hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sweet sangat ni qilah... romantik gitu..

      Delete
  16. Akak, nk tnya brnng kat sna wjib pakai swmmg suit ke? Kt sna ade jual x?

    ReplyDelete
  17. Akak, nk swimmg kt sna wajib pakai swmmg suit ke? Pastu ade jual kat sn x swmmg suit nya?

    ReplyDelete
  18. Wajib ke pakai swimming suit? Klo just pkai suar tight n shirt je blh x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya boleh.... tapi kena pakai t-shirt putih... sebab masa swimming ada yang pakai camtu..

      Delete
  19. Dah naik harga skrg...
    Jumaat - Ahad : RM 10.00 dewasa
    Isnin - Khamis : RM 8.00 dewasa...♥

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  21. salam, kalau bawak special needs children ke sini, sesuai tak? & kena pakai swimming suit ke? kalau pakai baju biasa boleh ke?

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters May 2017