Lauk Masakan Suami

Saturday, January 25, 2014

Lauk Masakan Suami

Hari ini hari Sabtu.. Suami Mia masak lauk di rumah. Walaupun lauknya simple tapi sedap. Nak tengok tak apa dia masak hari ni...

Ayam goreng berempah
Pandai pula nak pelbagaikan rasa ayam goreng peha ini. 5 star lagi tu...



Sambal Jawa ala-ala Indon
Sambal tumbuk. Bahan-bahan digoreng dahulu barulah ditumbuk.



Selera kampung hari ini.  Sedap dimakan panas-panas.

simple dan mudah....

43 comments:

  1. Amboi..hehehe...sambal tu mmg sedap...sally panggil sambal tomat je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo... memang faveret husband kak mia ni...

      Delete
  2. assalamualaikum mia...wah mmg sedap ni...sambal jawa tu yg menariknya...:)

    ReplyDelete
  3. lapar pulak bila tengok...kirim ke kota tinggi sikit sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat sampai sana... dah habis kat sini dulu...

      Delete
  4. wah,sedap ni yang.
    Tetiba teringin pula, terutama tang sambal jawa tu. Lama betul tak dapat. Duk Kedah, susah nak jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal tu... sha cari je bahan2 dia pastu goreng pastu tumbuk. dok hostel ke... kalau gitu, memang tak leh masak.

      Delete
  5. Assalamualaikum Kak Mia...menu simple tapi sedap apa lagi Huby Kak Mia yang masak...pasti lebih sedap kan Kak Mia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam diana... kalau dari air tangan dia, memang la sedap..

      Delete
  6. omg sambal tu huhuhuh qila selalu tolong umi buat xD
    Ala2 pecal kan hehehehe

    ReplyDelete
  7. wah wah wahhh.. tak sangka ya

    ps.. kak mia, kirim salam kat suami ya, dgn ucapan, cayalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang pandai masak.... nasi ayam, mee rebus, mee bandung... hehehe

      Delete
  8. sambal tu nampak menarik dan menyelerakan :-)

    ReplyDelete
  9. even simple bila dmsk dngn penuh kasihsayang n keikhlasan mest lg sedap dr makanan 5star hotel

    ReplyDelete
  10. tiba-tiba pulak terasa lapar bila tengok ayam goreng tu. hihi

    ReplyDelete
  11. Wahhh. Bestnya.. Sekali sekala dapat merasa air tangan suami pulak kan. Hehe

    ReplyDelete
  12. waahh... nampak sedap sangat ni.. tetiba shad rasa lapar pulak.. hehe..

    ReplyDelete
  13. uikss...sedapnya rupa ayam tu. ini kalau upin ipin ada ni, confirm dah jerit..waahh..ayam goreng

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan... nasib diorang dok dalam tv... tak kuar2..

      Delete
  14. wahhh, so shuitt, suami tolong masakan. hihi nampak macam sedaplah

    ReplyDelete
  15. sambal jawa ke tu, nampak menyelerakan....

    ReplyDelete
  16. sambal jawa tu mmg semua bahan digoreng dulu ya kak..?? baru tahu nie resepi ni.. nnt nak cuba la..tq kak

    ReplyDelete
  17. simple pun sedap kak.lagi² sambal jawa tu.makan dengan nasi panas..nyummy~

    ReplyDelete
  18. memang sedap :) kadang-kadang lauk yang simple tu lagi membangkitkan selera kita :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.