Malam Ini Bulan Terang

Thursday, January 16, 2014

Malam Ini Bulan Terang

Wahhh... bestnya. Malam ini bulan terang. Dalam erti kata lain bulan penuh atau full moon. Teringat masa honeymoon dulu di Pulau Jawa, pemandangan bulan terang yang sangat indah di bahagian Jawa Timur. Romantik sungguh masa itu.

Malam ini sempat keluar rumah kejap kat tepi pagar untuk ambil gambar bulan terang. Guna handphone Mia ni... siap zoom lagi...






Kalau guna kamera DSLR tentu lagi cantik... Keindahan malam disinari cahaya bulan. 

mood tenang...

31 comments:

  1. Terang betul bulan malam nie . Same lah kat tempat kiera . Bulan sangat terang ^^

    ReplyDelete
  2. oh bulan....apakah yang berlaku hari ini....ada sesiapa pening2 ..?

    ReplyDelete
  3. semalam lagi dah nampak full moon.malam yang cerah :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. peribahasa yang sentiasa dikaitkan dengan bulan...

      Delete
  5. kat sini kalau bulan terang suka tengok kat tepi pantai. cantik jer.. rmantik jer. ahahaha

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...yer la bulan penuh skg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... memang waktu bulan penuh..

      Delete
  7. bulan bercahaya sebab pantulan dari matahari...the real bulan berkawah n gelap..cantik sungguh binaan Allah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur... malam dapat diterangi bulan... tq maya...

      Delete
  8. baca head post terus teringat lirik lagu Amelina - Semakin Rindu Semakin Asyik ...hehehehe

    ReplyDelete
  9. sy dgn hubby pun suka sgt keluar tengok bulan.. cuma dah ada Aniq ni jrg la keluar rumah mlm2

    ReplyDelete
  10. no wonderlah pagi semalam pun bulan terang dan kelihatan besar kak

    ReplyDelete
  11. Tenang kalau boleh tengok bulan penuh..

    ReplyDelete
  12. Cantik bila bulan terang. Suka tengok :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.