Usah... Usah... Usah..

Friday, January 24, 2014

Usah... Usah... Usah..


Usah dikesali apa yang terjadi
Usah dingati apa yang menyakiti
Usah difikir apa yang belum terjadi
Usah dipendamkan yang terbuku di hati

Usah biarkan diri menyendiri
Usah ikutkan perasaan dan emosi
Usah percaya pada semua ini
Usah buang masa diri lagi

Usah biarkan diri dipengaruhi
Usah hampakan harapan menanti
Usah abaikan tanggungjawab diberi
Usah musnahkan impian yang dihajati

Sedang Berlangsung :

puisi Mia untuk malam ini.... (^_^)

38 comments:

  1. wahhh , berbakat kak mia ni buat puisi . hehe

    ReplyDelete
  2. saya quote ayat kat atas tu kak..sangat bermakna

    ReplyDelete
  3. wahhh.. bile tgok org tulis mcm bes, tp kte nak tulis, berjam2, 2 ayat pon tak kuar.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah.. tiba2 kuar idea.. terus je la buat entri ni... hehehe

      Delete
  4. menarik puisi kak Mia ne,,,Smpi mksdnya kt sy ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... memang sampai lah tu... huhuhu maaf kalau terasa ya...

      Delete
  5. Replies
    1. kena tukar kepada positif.. boleh. boleh.. boleh... hehehe

      Delete
  6. salam kenal
    ...datang dari google+.
    sudah pun follow sini...sudi2kanlah ^_^

    ReplyDelete
  7. usah kau kembali merayu lagi.....lirik lagu retro 90an..

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. uik. baru je beberapa puisi.... takde la banyak mana...

      Delete
  9. usah dikenang perkara lepas... jadi kan pedoman...

    ReplyDelete
  10. mcm ne akak dpt idea ni..blh kongsi tips sikit :-)

    ReplyDelete
  11. OHH Nih puisi tuh. hiihi patutlah , akak memang pandai buat puisi, ingat tadi copy kat mana jah. rupanya copy dari akal eh. hihi

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia...terbaik la...:)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.