Beli Serbuk Halia Madu

Wednesday, June 11, 2014

Beli Serbuk Halia Madu



Nak tahu tak Mia beli apa masa balik dari kedai jamu Ibu Jamaliah? Ala... serbuk halia madu. Rasanya badan ni dah banyak angin masuk bila outstation. Nak-nak bila usia dah meningkat ni... huhuhu..

Boleh dicampurkan ke dalam minuman. Senang, tak perlu nak susah-susah parut / tumbuk halia segar untuk buang / hilangkan angin dalam badan.

Kita ini kalau sibuk bekerja, jangan lupa untuk menjaga kesihatan badan. Kalau badan sihat, otak pun cergas.. buat apa-apa kerja pun senang.

entri ke 8 hari ni... happy.. (^_^)

21 comments:

  1. Kalau zumal rasa banyak angin, zumal ambil eno halia jer :)

    ReplyDelete
  2. Serbuk halia bagus untuk buang angin..memang kami sekeluarga amalkan setiap hari..Nice info..Tq

    ReplyDelete
  3. ohh.. campurkan jer dalam minuman ? hermm.. baguss neh sis

    ReplyDelete
  4. Sesiapa banyak angin dalm badan elok amalkan ni Mia..

    ReplyDelete
  5. Kita pernah cuba, tapi tak lama coz rasa dia a bit pedas..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...mmg best halia madu ni hubby mama pun suka minum utk hilangkn angin dlm bdn...;)

    ReplyDelete
  7. Tak pernah beli Mia ....pernah try air gula merah campur halia tak? Org panggil air sarbat selalunya...

    ReplyDelete
  8. Bagus Mia..
    amalkan makanan sunnah
    InsyaAllah sihat :)

    ReplyDelete
  9. belum pernah try lagi serbuk halia madu nie kak...rasanya sedap tak...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.