Timbang Berat Blog 7

Saturday, June 7, 2014

Timbang Berat Blog 7

Semalam Mia ada cerita sesi Timbang Berat Blog 6, masa itu risau betul berat blog dah meningkat. Jadi, Mia ada buang sedikit mana yang tidak patut. Barulah Mia timbang semula di SINI.

Size : 101.01 KB
Load Time : 0.21 seconds
Average Speed per KB : 0 seconds

Rasa lega sedikit hati ini. Dapat kurangkan 15KB. Dah boleh berblog dengan senang lepas ni. Yeay...

mood slim kan blog...

28 comments:

  1. dah lama x timbng blog..nnti nk try timbng jgk la..

    ReplyDelete
  2. Sy timbang kt web lain, xde detail cmni pula.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo takpe.. leh cuba juga yang ni, dengan klik link kat entri ni http://www.mialiana.com/2014/02/timbang-berat-blog-dan-kepentingannya.html

      Delete
  3. Blog Mia memang ringan... Mudah nak loading :)

    ReplyDelete
  4. hmmm blog saya kebanyakkan setiap entry mesti ada gambar bolehkah ringan kan kak mia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh... gambar itu mungkin boleh letak medium ke... ok la tu..

      Delete
  5. cheery dah lama xtiimbang..ada la buat pertukaran sikit.thanks, sebab ingatkan hahaha

    ReplyDelete
  6. aishh..sy pun dah lama tak timbang...hee

    ReplyDelete
  7. baru teringat...nak timbang jugak la...dah lama tak buat..

    ReplyDelete
  8. agaknya kak mia buang apa lah tu..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mia ada buang coding yang tak perlu..

      Delete
  9. kenape dah buang banyak rasanya, jadi makin berat, artu timbang baru 110, arni dah 149, tak fahamla, camane ni? tolong mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk... kadang bukan setakat widget saja tapi coding yang tak penting pun boleh buang dgn syarat kena check betul2... pm kak mia nnti..

      Delete
  10. saya punya blog anirahazuri.com

    saiz : 48.75 KB
    Load time : 0.51s
    Average Speed per KB : 0.01 seconds

    macam mana kak? hehe.. saya ada up kan post terbaru cara nak lajukan speed blog.. Mungkin boleh bantu blogger2 lain.. :)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia...wah lama juga dah x timbang blog ni...ntah berapa la beratnya..:)

    ReplyDelete
  12. yup, cepat je nak bukak kan blog kalau slim..

    ReplyDelete
  13. alamak..blog fiza lambat sikit nak loading..kena kurangkan apa yg patut ni..adeshhh

    ReplyDelete
  14. Interested...blog akak pun dah kian berat

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.