Bengang Sangat Ni.. Blog Keluar Iklan Jahat Dengan Sendirinya

Saturday, January 10, 2015

Bengang Sangat Ni.. Blog Keluar Iklan Jahat Dengan Sendirinya


Pagi ini.. Mia baru sepenuhnya boleh mengadap blog depan laptop. Mulalah belek blog. Tup.. tupp... eh apsal ada hyperlink kat entri blog ni. Bila mouse over kat hyperlink tu, terus keluar iklan jahat App Lid ni dengan sendirinya. Terus menyirap lah diri ini. Mana datang coding jahat ini. Padahal Mia tak pun letak apa-apa iklan luar di blog ini.







Terus apa lagi Mia jejak coding jahat ini. Dan inilah hasilnya...


Masalahnya kat sini... bila Mia dah delete coding jahat ini, secara automatiknya dia boleh ada dengan sendirinya. Menyirap betul. Dalam tempoh sebulan dua ini Mia tak ada pun buat apa-apa perubahan kat blog ini. Dahlah hari itu, blog ini kena klon / duplicate.. kali ini boleh ada coding jahat pulak kat dalam blog ini. Lepas itu, boleh pula dia pilih mana-mana perkataan kat entri blog ini dijadikan hyperlink ke iklan dia. Pandai kan... bengang sangat ni. Nak kena troubleshooting betul-betul ni. Tak sukalah buat iklan jahat cara macam ni. Jahat betul... dahlah usik blog orang, masukkan auto coding jahat, free advertisement lagi. Ingat blogger ni apa? hah?

Ada tak sesiapa yang kena macam Mia ni? First time dalam dunia blogging ni, blog Mia boleh ada coding jahat... stress kejap.... Huarrrgghhhh ada sesiapa boleh tolong Mia tak? Kot-kot pernah alami perkara ini.

Tak pasal-pasal nak kena belek satu persatu coding blog ni... masih dalam proses ni..

bengang yang teramat.... grrrrr...

27 comments:

  1. Mcm mna org tu blh masuk ke coding blog akak..Sgt merbahaya la mcm ni.setakat ni x pernh lgi Lya allami

    ReplyDelete
  2. Mcm mna org tu blh masuk ke coding blog akak..Sgt merbahaya la mcm ni.setakat ni x pernh lgi Lya allami

    ReplyDelete
  3. isk..tu yang risau kalau keluar benda yang tak sepatutnya..dah ler lemau bab koding ni...

    ReplyDelete
  4. blog ekin tak pernah lagi mengalami situasi macam ni... teruk la orang yang coding blog akak ni....

    ReplyDelete
  5. hackers rasanya yg buat . cuba tanya bro HH ...

    ReplyDelete
  6. geramnya coding jahat ni. Kalau saya yang kene, lagi tak tahu nak buat ape2. Erm btl tu cuba tanya bro HH..

    ReplyDelete
  7. adoi kak mia...saya tak pernah kena lagi...tak baik betul la macam ni....cuba tanya blogger otai...mungkin dorang ada pengalaman...

    ReplyDelete
  8. Eh? Macam mana boleh lepas ke situ? :o Dah elok ye, saya tengok tak ada pun? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... baru dapat settle skit demi skit. kak mia buat sendiri troubleshooting blog ni satu persatu... fiuhhhhh.... jenuh ni..

      Delete
  9. yes...setuju dgn komen org atas saya ni...
    Blog glemer yg biasa kene attack....
    blog sy biasa je...

    jadi, kena bersedia je la....org nak tumpang publisiti..cemtulaaa

    ReplyDelete
  10. ada yg jles dgn blog kak mia n... relax2... dah cool insha.. harap cepat selesai masalh ni ya kak mia

    ReplyDelete
  11. kalau kena kat diri sdiri, erkk.. xtau buat apa. heheh..

    Sapu bersih semua coding tu. jgn tinggal. Kalau bank pun org boleh masuk rompak, apalagi blog kan

    ReplyDelete
  12. Macam mana boleh jadi macam ni ye kak mia?

    ReplyDelete
  13. kalaulah kita yg kena gini, menangis la kita kak.. tak tahu nk buat macamana.. harap settle dengan cepat...sabar kak.. jgn stress

    ReplyDelete
  14. terkejut besar den nengok ni mia....aduh kesiannya..virus ke macm tu..virus kot ..risau nampak..tempek besar lagi tu..segala entry mia tenggelam.Tulah Mama Niza..terbayang kalau kita yang kena...mujur mia ni tingggi kemahiran ICTnya..cepat2 settele ya mia..

    ReplyDelete
  15. ala ..tak usah lah ganggu bloggers ..jika pun terkenal. Buatlah blog sendiri..apapun tahnia mia kuat hadapi...

    ReplyDelete
  16. kalau lah kononnya kita ..ada antara kita terkenal macam blogger mia, minta lah jangan ganggu bah..issk!! ..geram tengok ..apapun ini lah cabaran kan..mia dah kena ada pengalaman maka kita semua melihat secara langsung bahawa benar lah ada insan yang suka ambil kesempatan. menganggu hidup orang lain.tak baik tu Allah sedang nampak..tak takut ke...

    ReplyDelete
  17. Saya tengok ni dah tak ada apa-apa. Apa yang jadi sebenarnye dan akak dapat solution macam mana? Maybe akak boleh buat tutorial. Kot-kot blogger lain terkena jugak ke. boleh rujuk

    ReplyDelete
  18. teruk jugak kalau kena macam ni kan...nasib baik bukan ads lucah, kalau tak lagi naya.

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum mia...susah juga ada kuar iklan yg jahat mcm ni kan...:)

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum mia...harap mia dpt mengatasinya...:)

    ReplyDelete
  21. tak pernah lagi kena camni..camne pulak boleh ade kan..

    ReplyDelete
  22. Alamak! Tak pernah kena lagi.. Tetiba risua pulak.. Huhu..
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete
  23. kalau saya yang kena camni, memang takleh nak buat apa la
    memang fail bab-bab coding ni

    ReplyDelete
  24. mak aii, terer gak akak main coding. rasa geram jugak bila bace kene iklan2 gitu. sabar eh kak

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.