Kisah Lawak Suami Isteri

Friday, March 13, 2015

Kisah Lawak Suami Isteri


Hahaha... Di sini Mia kongsikan kisah lawak suami isteri dari perkongsian whatsapp group. Jemput baca ya....

seorang isteri , ingin menguji suami nya. apakah tindakan suami nya andai dia meninggalkan suami tanpa apa2 sebab. begitu sahaja. Lalu si isteri menulis surat untuk si suami.

"abang , saya dapat merasakan abang curang, dan saya ingin keluar dari rumah ini . selamat tinggal, halalkan makan minum saya. ampuni segala dosa saya."

Selepas menulis surat dan meletak nya dibirai katil, si isteri cepat-cepat menyorok di belakang almari di bilik nya. Ingin mengintai reaksi suami nya membaca surat tersebut.

Tidak lama kemudian, suami nya pulang dan membaca surat tersebut. Namun setelah membaca surat tersebut, suaminya kelihatan begitu gembira, membalas balik surat nya dengan menulis sesuatu dibelakang kertas yang telah ditulis tadi. Bersiulan sambil mandi dan terus memakai baju serta wangi-wangian. Suami nya mendail dan bercakap dengan seseorang.

"hey sayang, akhirnya perempuan itu sedar bahawa aku curang terhadap nya. bagus dia dah keluar dari rumah ini kerana aku tak sepatutnya menikahi dia. jom, kita berjumpa ditempat biasa sekarang."
Lalu suami nya melangkah keluar dari bilik nya, dan terus keluar dengan kereta nya.

Semasa isteri nya mendengar percakapan nya, isterinya menangis dan tersangat sedih, dan apabila suami keluar, dia keluar dari belakang alamari untuk melihat apa yang ditulis suaminya. Lalu ia membaca,
("aku nampak kaki kau. aku keluar sekejap, beli roti. ")


** hihihi... entah apa-apa je kan.... jangan cari pasal...

17 comments:

  1. hihihi.. baru dapat wasap dari adik laki teman tadi.. memang kelakar.. hahahaha.. kantoi nampak kaki.. adoii

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...mmg lawak la kalau mcm ni...dah kantoi rupanya...:)

    ReplyDelete
  3. ok ni lawak sbb kantoiiii hahahahhahah

    ReplyDelete
  4. hahahaha
    saya pernah baca cerita ni..
    tapi bila baca lagi sekali
    gelak jugak!!
    hahahaha

    ReplyDelete
  5. Ada juga dapat.. Hehe nk uji la sgt...

    ReplyDelete
  6. nak kenakan husband.. lasltly kantoi plak..

    ReplyDelete
  7. Ujian tak menjadi tu..tapi sweet je husband kenakan wife dia ye

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.