Workstation Mia Di Rumah

Friday, January 15, 2016

Workstation Mia Di Rumah



Hmm... macam ni lah rupanya workstation Mia di rumah. Mia lebih suka compact dan simple. Kerusi tu kenalah ada chair pad. Kalau duduk berjam-jam depan pc, tak ada lah sakit punggung sangat. 

Lama dah guna pc ini, brand HP (Hewlett Packard) sejak tahun 2008. Nasib Suami Mia ada pengalaman computer technician, kalau ada yang tak kena je, cepat-cepat dia betulkan. Kadang tu dia upgrade hardware dan software. Alhamdulillah.... masih boleh guna sampai sekarang.

Cuma printer je yang bertukar. Lepas habis belajar OUM dulu tahun 2012, printer color inkjet Canon Mia terus rosak. Macam tahu-tahu je tuannya dah habis belajar. Lepas itu Mia gantikan dengan printer hitam putih. Mia guna jenama HP. Tahan sampai sekarang.

Bila pindah rumah ni, Mia susun atur workstation ni letak kat tepi sudut di ruang tamu. Tak makan banyak ruang.

sayang sangat kat pc ni..... laptop Mia pun brand HP juga...

Entri berkaitan :
- Workstation Mia Di Pejabat

30 comments:

  1. kadang2 barang lama lg kita suka dari yg baru kan...niat nak tukar baru tp sayang...hihi

    ReplyDelete
  2. Best ada workstation, cosy corner kan.

    ReplyDelete
  3. sama la kita...simple & kecik je ruangnya...
    boleh rujuk Blog saya. Ada beberapa idea deco ruangan tempat kerja yang minimum...

    ReplyDelete
  4. simple.. senang nak buat kerja..
    salam jumaat kak mia..;)

    ReplyDelete
  5. simple sangat workstation kak mia. nice..

    ReplyDelete
  6. ASSALAMUALAIKUM KAK MIA.
    SINGGAH PAGI ...
    http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. iday belum ada workstation dekat rumah. macam nak buat la satu. Hehhehe :)

    ReplyDelete
  8. Komputer, laptop penting zaman sekarang ni terutama bagi yg ada anak2 sekolah.

    ReplyDelete
  9. mmg elok kalau ada workstation kak..takde la semak brg2 kat sana sini kannn

    ReplyDelete
  10. Workstation Murni sebelah TV..sbb tu kerja tak berapa nak jaln..mata duk kat TV ja..hihihi

    ReplyDelete
  11. Cx tkde workstation. Sume pakai phone je. Heheh kalau da ada rumah sendiri nanti .. mmg nak buat satu

    ReplyDelete
  12. Cx tkde workstation. Sume pakai phone je. Heheh kalau da ada rumah sendiri nanti .. mmg nak buat satu

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mia....singgah ptg ke sini....

    simple jer...

    ReplyDelete
  14. Salam :)
    simple sangat tapi kemas itu yang penting :)

    ReplyDelete
  15. wah mia keresi kita sama lah..ala kerusi Etuza tak ada alas..ok nak ikut mia lah ya..hehehe terbaik saya kira ..contoh baik ni

    ReplyDelete
  16. agak semak ..work stations blogger lelaki..nak kemas dulu baru snap lah hehehe

    ReplyDelete
  17. Best ada tempat buat kerja kat rumah :)

    ReplyDelete
  18. Assalam sis mia. lama x visit ke sini
    momoy dulu ada juga w/station. tapi lepas pindah rumah x set up sampai sekarang
    hais

    ReplyDelete
  19. simple..yang penting selesa nak buat kerja :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.