Kulit Sunburn Balik Dari Port Dickson

Thursday, March 17, 2016

Kulit Sunburn Balik Dari Port Dickson



Uwaaaaa... perkara yang paling membimbangkan bila balik dari Port Dickson. Kulit sunburn !!!!!

Dah berbelang muka ni dan rasa perit. Walaupun tak kena matahari lama-lama tapi sunburn tetap kena. 4 hari 3 malam di Glory Beach Resort dengan cuaca yang panas kering. Cuba bayangkan... betapa kesiannya kulit ini. Kulit muka dan kulit tangan. Yang parah pastinya kulit muka. Kalau tak rawat dengan segera, takut mudarat.

Jadi... sekembalinya dari Port Dickson tempohari.. cepat-cepat Mia pergi ke Farmasi Guardian beli Fruit of the Earth Rose Petal Aloe Vera 100% Gel untuk atasi dan rawat kulit sunburn Mia ni. Contains no alcohol. Pure. No color added. Luxurious moisturising therapy for dry or sunburned skin.

"Relaxing Rose Petal Aloe Vera Gel transports your senses while cooling soothing Aloe Vera forms a protective barrier on your skin to help retain moisture and promote healing."

Bila dah tempek kat muka ni, barulah lega dan sejuk. Kulit terasa lembap dan tak kering. Syukur...

kebetulan beli satu dapat percuma satu.. tengah promosi ni...

24 comments:

  1. Replies
    1. dalam rm8.++ macam tu. tak sampai rm9

      Delete
    2. murah!! thanks kak mia share heheheheheh best kan pakai ni huhu

      Delete
    3. haah... rasa sejuk je kulit ni..

      Delete
  2. perit tu sunburn..moga cepat baik ye..

    ReplyDelete
  3. perit tu sunburn..moga cepat baik ye..

    ReplyDelete
  4. wah beli satu percuma satu...sunburn mmg kena cari jalan cepat sebab sakit...

    ReplyDelete
  5. kalau PC kulit menggelupas kak mia bila sunburn..adoila..

    ReplyDelete
  6. Kalau ada vitamin E kan, cucuk kapsulnya dan keluarkan minyak vitamin E dan sapu kat muka. Hilang perit kat muka dan boleh jadi sunblock juga..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mia...betul tu kalau dah kena alahan ni mmg kena cpt2 cari ubatnya...

    ReplyDelete
  8. Ni betul2 mandi laut ni..Fida hari tu pergi tak la sampai sunburn lagi..maybe pagi kot,,

    ReplyDelete
  9. sekarang nih memang tengah panas melampau.. dah laa opis dalam persiapan sukan.. mau tak mau kena jugak laa berjemur sikit..

    ReplyDelete
  10. Sekarang ni memang cuaca panas sangat...memang bagus guna produk ni....

    ReplyDelete
  11. Untung kak mia....beli 1 percuma 1....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. kebetulan tengah sale masa tu..

      Delete
  12. huh sunburn , duk kat panas kejap je .. jaga laa

    ReplyDelete
  13. memang kena lebih pakai pelembap musim panas nih...

    ReplyDelete
  14. hari-hari biasa pun boleh pakai juga kot.

    ReplyDelete
  15. glory beach rsort.
    lama tak lepak pd, mia.
    best nyer sesekali ke sana ekk.
    aida ni jenis kulit cepat sunburn.
    memang elak berpanasan. cepat itam!

    ReplyDelete
  16. wangi macam rose tak kak mia? fiza memang suka kalau bau rose ni. boleh gak beli pakai :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.