Beras Perang ecoBrown's Original

Monday, October 3, 2016

Beras Perang ecoBrown's Original



Masuk bulan Oktober 2016 ni, Mia baru nak mula cuba makan beras perang. Sebelum ini makan beras siam. Memandangkan usia bukan lagi makin muda... hihihi... makanya nak cuba makan beras perang pula. 

Keluarga Mia kat kampung memang dah makan beras perang ecoBrown's Original. Jadi bila berkumpul ramai-ramai di hujung minggu atau di musim perayaan, Mia dan Sofea pun makan beras perang juga.

Ini adalah kali pertama Mia beli beras perang ini dan nak cuba makan di rumah sendiri pula. Beli 2kg dengan harga RM15.00. 

Mula-mula masak nasi campur dengan beras perang. Nanti lama-lama akan bertukar kepada beras perang sepenuhnya.

kategori hijrah juga ni...

15 comments:

  1. umie pun baru try makan beras perang ni gak.. nasi pun makan sikit jer... :)

    ReplyDelete
  2. ternyata di Malysia ada juga namanya beras perang ya....

    ReplyDelete
  3. Rasa macam mana? Wahhh..boleh diet slow slow kalau cmni....

    Sis mia, nona nak mntk komen kat sini leh takk? SELALU, HADIAH APA BAGI UNTUK PENGANTIN??

    http://nonasani.blogspot.my/2016/10/selamat-pengantin-baru-wawawan-perak.html

    ReplyDelete
  4. tak pernah cuba lagi beras perang.. ingat nak bertukar juga :)

    ReplyDelete
  5. tidak pernahrasa lagi nie..selalu tengok sambil lalu je

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi makan.. kena cari ni..

    ReplyDelete
  7. dah cuba...makan sikit je dah kenyang, kenyangnya lama juga...rasanya agak kesat sikit...bagi yang tak biasa, mungkin pelik skit...tapi lama- lama dan demi kesihatan, insya Allah, alah bisa tegal biasa... ^_^

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia...kalau yg x biasa mmg x suka beras ni...tapi beras ni baik utk kesihatan...:)

    ReplyDelete
  9. belum pernah cuba lagi, selalu juga nampak di pasaraya

    ReplyDelete
  10. Mv memang ada beras perang kat rumah...mak mertua bawa ...tanaman dari kampung

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.