image Review Menu Baru Gokako @ Paradigm Mall Johor Bahru - Mia Liana

Friday, 16 February 2018

# Advertorial # Events

Review Menu Baru Gokako @ Paradigm Mall Johor Bahru


Pada hari Ahad, 4 Februari 2018, Mia diberi kesempatan untuk review menu baru restoren Gokako di Paradigm Mall Johor Bahru bersama rakan blogger dan media sosial yang lain. Pertama kalinya, nama Gokako yang sangat unik membuat Mia tak sabar nak cuba menu makanan barunya. 

“Gokako” is derives from the combination of three languages in Malaysia: “Goreng” “Kao” “Koli”. 

Every ingredient is abided to strict safety and nutrition considerations, as we promise our food is fresh and healthy! The most important thing is that, Gokako food is "no pork, no lard." 

Gokako is a Malaysia in style local food restaurant chain brand with the aim is to solidify the harmony feelings among all the nationalities in Malaysia. Therefore, we blend in the arts, elements, and culture of Malaysia into the restaurant design. 

Aside of that, Gokako recipe is being invented by using a unique marinade recipe with different spices to make the top quality and tasty chicken with brave move. The hot and crunchy with juicy texture of the chicken will definitely make one “Wowed at first bite”. 

Bila Mia jejakkan kaki ke dalam restoren Gokako ini, agak teruja dengan suasana dan konsep dalam restoren ini yang bercirikan etnik berbilang kaum di Malaysia.


wajib selfie dulu sebelum masuk ke dalam restoren Gokako


pemandangan dari luar restoren Gokako

menu yang dihidangkan

ruang meja makan yang luas

Kids zone dan interactive wall

lagi ruang meja makan di bahagian dalam

Jom tengok menu baru restoren Gokako ini yang sangat-sangat menyelerakan. Tengok gambar saja dah terliur dibuatnya.

Gokako Individual Set - RM 21.90 nett




Gokako Combo Set - RM79.90 nett



Gokako Combo Set RM109.90 nett



Jom kita tengok dengan lebih dekat lagi... 


Gula Melaka Pizza
  • Bahan tempatan gula melaka dipilih sebagai bahan utama dalam pizza ini.
  • Dengan homemade sos gula melaka tradisional dan gabungan topping ayam segar, bawang, campuran cheese dan taburan kelapa panggang membawakan rasa manis yang begitu unik.
  • Tepung tortilla 10 inci (roti rata tipis yang dibuat dari tepung gandum)



Nasi Lemak Pizza
  • Menu homemade pizza yang menggunakan bahan-bahan nasi lemak seperti ikan bilis goreng, kacang, telur, bawang dan ayam sebagai topping.
  • Campuran ceese (cheddar dan mozarella) bersama kombinasi samabal pedas menjadikan ianya terasa sepenuhnya Gokako Nasi Lemak Pizza.
  • Tepung tortilla 10 inci (kecil, roti rata tipis yang dibuat dari tepung gandum)



1/4 Gokako Original Roasted Chicken
  • Gokako original chicken dengan sos homemade yang tersendiri
  • Marinated chicken drumstick yang dibakar dan dipanggang untuk lebih rasa asl dan sempurna, dihidangkan dengan Gokako dipping sauce



1/4 Gokako Spicy Roasted Chicken
  • Gokako spicy chicken menggunakan sos pedas istimewa homemade Gokako untuk dibakar dan dipanggang.
  • Ianya mebawakan anda kepada rasa pedas dan sedikit masam dengan kombinasi lemon dan Gokako spicy dipping sauce.
  • Rasa pedas sudah menjadi kebiasaan bagi penduduk tempatan jadi menu ini sudah pastinya menjadi kegemaran



Hidangan rasa ayam goreng yang hebat disediakan untuk seisi keluarga dari dewasa hingga ke kanak-kanak dengan 3 jenis perisa iaitu original, spicy (curry) dan gula melaka.


 Menu Ceasaer Salad juga ada. Sedap rasanya.




Garlic Bread dengan kombinasi bawang putih, mentega, parsley dan minyak sesuai dimakan begitu sahaja atau dicecah dengan sup.



Pumpkin Soup dengan rasa berkrim serta bertekstur halus dari bahan-bahan yang sihat sepeti lobak segar, kentang dan labu.



Sweet Potato Fries

Rasanya rangup dan manis bila dimakan. Kanak-kanak pasti gemarkannya. Snek yang sihat dan juga sebagai dietary fiber.


3 jenis nasi yang disediakan di Gokako iaitu Beetroot rice, turmeric rice dan pandan rice.


Mini burgers mempunyai 3 rasa yang berbeza iaitu original, gula melaka dan sambal. Dihidangkan bersama Masala Fries. Sesuai untuk dimakan oleh kanak-kanak. 


3 jenis jus minuman yang menyihatkan. Epal hijau, roselle dan mangga.


Aneka hidangan menu baru dari restoren Gokako yang menitikberatkan konsep selera tradisional, sesuai untuk pelbagai kaum dan semua peringkat umur. 


Jom kita makan..... yeahhhhh...


Menu yang Mia pilih ialah Individual Set D


Jus mangga yang memang favourite sangat ni... pure and fresh...

Gokako rice, acar, 1/4 roasted chicken original dengan Gokako dipping sauce


Hidangan menu baru restoren Gokako ini sangat best dan recommended dari Mia untuk anda semua cuba nikmatinya. Sekali makan pasti nak lagi. Kalau tak percaya.. mehlah ke restoren Gokako di Paradigm Mall Johor Bahru.



Restoren Gokako
Lot 4F-49, Level 4, Paradigm Mall,
Taman Bukit Mewah, 81200 Johor Bahru.




Psssttt.. signature dish terbaru dari Gokako... Roasted & Fried Burung Puyuh....




** menu makanan yang melazatkan dan menyihatkan.....


18 comments:

  1. Laparrrrnyaaaa tgk makanan tgh malam... 😭😭😭😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... mengundang perut untuk berbunyi...

      Delete
  2. Assalamualaikum mia...wah !! mmg nampak.sedap n mmenarik menunya...

    ReplyDelete
  3. Menariknya tempat ni.. makanan pun menyelerakan. Bolehlah klu balik Johor nanti jln2 singgah ke sini. Thanks sharing Mia :)

    ReplyDelete
  4. Wahhh sedapnya nampak semua menu tu. Bestnyaa kak mia

    ReplyDelete
  5. cantikkk kedai dia dan sedap sedp betull menu yg ada . hehhee..

    ReplyDelete