image Main Monopoly - Mia Liana

Tuesday, 22 May 2018

# Family Matters

Main Monopoly


Petang semalam Mia bertandang ke rumah kawan lama Mia, ibu tunggal anak dua. Plan berbuka kat rumah dia.

Sementara menanti waktu buka puasa. Sofea main Monopoly dengan anak-anak dia yang lebih kurang sebaya dengan Sofea.


Kali pertama Sofea main ni. Sangat teruja. Seronok main kira-kira duit. Beli tapak. Bina rumah dan hotel. Sweet je.

Teringat masa Mia main Monopoly dulu-dulu, kalau boleh nak banyak duit dan banyak aset.... tamak betul... hihihi... Paling tak suka... masuk penjara....

Apa-apa pun memang best main Monopoly. Kena pulak yang main ni sekepala... layannn....


** kisah sebelum buka puasa semalam...


10 comments:

  1. Kita selalu juga main gan anak-anak, sampai kadang bergaduh hahahaha lagi-lagi kalau emaknya yg kalah hahahahaa

    ReplyDelete
  2. terimgat masa kecik dulu main dengan kawan, kat rumah dia ada permainan ni abang dia beli kat oversea masa abang dia belajar kat oversea..

    kan seronok kumpul duit dan aset..

    ReplyDelete
  3. Iman punya monopoli merata dicampaknya. last2 kita sapu bungkus masuk tong, geram!!

    ReplyDelete
  4. Bila Mia share tentang monopoly teringat zaman childhood.. Best main monopoly.. Selain dengan kengkawan boleh juga main dengan family member.. Paling tak best bila kena kemas, mesti ada yang tercicir, hehehe

    ReplyDelete
  5. dulu monopoly nie lah yang diinginkan masa zaman kanak-kanak dulu , time tu nak beli memang tak mampulah pasal harganya mahal..last-last belu jutaria jelah yang tu yang murah time tu

    ReplyDelete
  6. Anak2 ai suka main ni tapi ibunya langsung tak reti.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. ehehe tapi kadang2 boleh emosi main Monopoly. hehe sebab main semua stress. lagi2 kalo bankrap hehe tabahla..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia..bestnya layan monopoly ni...

    ReplyDelete