Buat Ketupat Hiasan Dengan Pelajar Praktikal

Wednesday, August 17, 2011

Buat Ketupat Hiasan Dengan Pelajar Praktikal


Kemeriahan aidilfitri terasa kini. Sana.. sini di bahagian masing-masing dah pasang lampu kelap-kelip, gantung ketupat hiasan dan kad raya. Unit ICT pun tidak ketinggalan. Pelajar-pelajar praktikal pun sama-sama turut membantu. Bukan senang nak anyam ketupat ni, sebab agak licin. Tapi masing-masing cuba dan berjaya buat ketupat. Sifu nya Izwan. Mia pun lupa gak, lama-lama dah boleh buat. Maklumlah setahun sekali je menganyam.

Jom tengok. zassss....






p/s:  seronoknya nak raya...

14 comments:

  1. wah...best nye tgk ketupat ut....barulah terasa nk raya...sbb skrg jumpa ketupat segere jerk kan...huhuhu.....

    ReplyDelete
  2. teringat zaman mengajar dulu. bila nak raya je ajar buat ketupat then gantung kat kelas.

    ReplyDelete
  3. Hai mia.. Ingat i x? ala yang p kursus dekat SKALI kat sentul.. U boleh la tengok blog i kat www.wanitaseluruhdunia.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. wah!!! tak sabar nk balik kampung, nk buat ketupat nie...hehehe

    ReplyDelete
  5. bek buat ketupat bebetul..ley makan..hehehe




    www.dunialandax.com

    ReplyDelete
  6. kenapa lorry ni tetiba stop tgh jalan ? .http://gilamodified.blogspot.com/2011/08/kenapa-lori-ni-tetiba-berhenti-tengah.html

    ReplyDelete
  7. wah..sonoknye.
    jom tukar link same2 nak?
    http://cikteddycorner.blogspot.com/2011/08/tinggalkan-link-anda-disini.html

    ReplyDelete
  8. terima kasih di atas komen2 yang telah diberikan.

    ketupat hiasan je ni.. untuk decoration di pejabat. meriahkan suasana hari raya..

    balik kampung memang buat ketupat... bestnya.. tak sabar nak raya...

    ReplyDelete
  9. eh2...tu mcm bukan jadi ketupat je..cam segitiga bermuda plak..heehehe..meriahnya nak raya dah..cikgu follow sini

    ReplyDelete
  10. eh...izwan tu pndai anyam ketupat ek..
    sy yg pompuan ni x panai wat ketupat

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

November 2014 Top Supporters